Studenfest Sliver

Sliver med skönaste folket gjorde klart studenfesten till en ganska bra kväll ändå, dock måste jag lägga in min åsikt om att det inte var tillräckligt med folk som dansade, dock var det inte mycket folk ändå, men ifall alla skulle dansa skulle dansgolvet fyllas, vilket den gjordes stundtals. Men ibland stod man själv där med några stycken medan många stod vid baren och kollade ut på dansgolvet och tyckte att man såg helt hopplös ut som stod där och försökte dansa och känna rytmen. Men förutom detta var kvällen ändå bra! Mycket glada personen träffade man i alla fall. Helt klart ett plus! Ett minus var att det var mitt i veckan och att skolan började tedan 8.40. Förstår ni hur hårt sängen höll om en i morse och inte ville släppa taget! Den skrek praktiskt taget: Jag ska aldrig släppa taget! Lägg dig tillbaka under duntäcket och känn värmen som omsluter din kropp och somna om!! Åh, det var så nära att jag la mig tillbaka, men kör på en ganska funktionell teknik vid sådana akuta situationer. Då brukar jag snabbt ta mig ur sängen och inte ens kolla åt sängens håll för annars är man fast. Lite som när man lär känna en snygg kille som det pirrar lite extra för i magen och så fort man tittar in i ögonen fångar dess djup en och man är såå fast!

Men jag kom upp, tog mig till skolan med Pauline och genomled lektionerna. Det som gjorde min dag var att jag fann en 50 lapp i korridoren. Vilken lycka det är när man finner pengar och man känner sig genast mycket rikare, fast det ändå bara är en 50 lapp!

Nu blir det lite kvällsmat sedan tv och sedan den efterlängtade sängen!!


Bild från förra festen.


Vardag, vadå intressant?

Idag under vår långa och inte allt för uppskattade håltimman kom det upp ett samtalsämne om bloggar och eftersom jag själv är bloggare så spetsade jag mina öron lite extra och försökte lyssna på deras samtal medan jag gjorde ett arbete. Samtalsämnet var om blogginläggens innehåll. Det kom upp en åsikt om att det inte var roligt eller intressant att läsa bloggar där bloggarna skriver om sin dag. Jag tog åt mig lite eftersom många av mina inlägg handlar just om detta. Men jag försöker lägga in inlägg som kan handla om annat med. Men nu i efterhand har jag tänkt lite på den synpunkten och handlar inte alla kändisbloggar om personens vardag? Jag menar titta bara på Kenza, blondinbella,Tyra, Ellinorak m.fl. Alla snackar om sin vardag, men de kombinerar med mode och resor and so on. Tror inte man inte hittar någon blogg där vardag är ett ord som ögonen ofta får beskåda.

Men sedan kan inlägget bli ointressant pga hur bloggaren skriver och lägger upp sina inlägg. Om man bara rakt upp och ner skriver om sin dag kan man lika gärna skriva det i en dagbok (min åsikt) fast samtidigt bloggar inte alla för att andra ska läsa utan tar del av den moderna tekniska metoden som kan kallas för en datoriserad dagbok. Jag tycker själv det är lättare och framför allt roligare att skriva här på datorn än att för hand skriva en sida om sin dag och diverse känslor. Jag får för sjutton kramp redan efter handra meningen. Det är nästan jobbigt att gräva fram boken för att ytterligare skriva. Och ibland har man så mycket att skriva om att ens mycket fina, välgjorda och detaljerade text blir som en klump med krussiduller i slutet för att man inte orkar antränga sig.

I alla fall, det gäller att inspirera och intressera genom innehållet men också genom upplägget, men man måste hitta sin stil för att kunna nå ut till andra. Kör bara ditt race så kommer det bli suveränt!


Shane Dawson



Såg detta klipp hos Pauline i fredags och tycker han är lite små kul, för han gör lite dryga saker. Men titta och om ni inte skrattar har ni dålig humor!!


Stressigt värre.

Rubriken tar över mitt inlägg den här gången och skriver bara att jag har så jävla fullt upp att jag känner stressen ta över. Massa prov, extra inlämningar och annat som ska vara klart. Samtidigt tycker jag om med lite rutiner så att man inte går hemma och inte gör ett piss. Så nu ska jag ta tag i mitt riktigt fullspäckade liv och tagga inför morgondagen! Då blir det Sliver med goa människor!


Snälla döda mig!

På lördag kl 08.00 ska jag inställa mig på hälsohögskolan och göra högskoleprovet. Och det fasar jag för! Tror inte det kommer göra någon större skillnad för mig som absolut inte är ett snille i matte och liknande, vilket största delen av provet består av. Yes, känner att jag kommer att lyckas till tusen...nee snälla döda mig. Jag har suttit i 1 ½ h och försökt mig på matte delen på gamla högskoleprov och jag är HELT SLUT! Känns som min hjärna överkokar! Dessutom blir man lätt stressad och får inte fram några matematiskt korrekta, i alla fall mer korrekta svar, vid stress. S.U.C.K. Tror jag vill hänga mig själv i datasladden! Men eftersom mina kära föräldrar har sponsrat mig måste jag ändå försöka. Inte taggad någon stans! Om jag blev helt slut nu, tänk vad slut jag kommer vara efter provet!

Nu räcker det. Kommer säkert falla rätt på tagentbordet om jag fortsätter!


In da school

Cha cha bloggen! Jessica här! Hahah ne nu ska va va seriösa. Sitter i skolan och väntar på att Pauline ska sluta. Vi ska ut i solen och powerwalka runt rocksjön. Asgott väder så det blir också en promenad, fast med vanligt tempo, med nina. Saknat våra promenader så det kommer bli mys! Innan satt jag och fördrev tiden med att öva på mitt teckenspråksprov och det måstee se ganska konstigt ut eftersom jag sitter här själv och flaxar med både armar och händer. Folk kollar absolut inte konstigt! Ska öva en sist gång sedan är det sista gången alla här får se mig flaxa med mina armar! Hoppas ni avnjuter av solen idag för det ska jag!

Pics from yesterday











Det var massa annat folk med, men det här var en del av de godingar som togs under kvällen!


Partyhatten är avtagen!

Sitter med mjukisbyxor och är sådär lagom seg efter en partykväll, som för övrigt var ganska lyckad. Nu får ni inte missta mig och tro att det var en fest där man kunde stanna kvar, men det var på vippen till att sticka. Nej nej! Det jag hävdar är att det inte riktigt var det där ösiga och dunka dunka, utan en chillfest. Vi dansade loss såklart, snackade och drack färgglad dricka, men det var avslappnat och skönt. Inte för mycket liksom! Så tack vänner som var på Carros fest igår och grattis ingen Carro!

Förutom att kvällen ändå var chill så fanns det ju ett par incidenter som kommer vara minnesvärda och det ger jag kristin cred för! Haha, gumman...du är för rolig ibland, speciellt med lite vin i kroppen ;) Dessutom tjockade jag´, natta och kris på Burger King efter och fyllemat är nästan det bästa som finns, snacka om abstinens! Helt underbart att sätta tänderna i en burgare och pommes, då var det ett haleluja moment!

Jag tänker nu dra upp mig ur sängen och fixa lunchen. Lägger upp lite godkända bilder sedan från festen!


Detta kallas lycka!

Lönen trillade in idag och blev riktigt riktigt nöjd! Hade fått in 3500 kr på kontot vilket var så mycket mer än jag anade! Och detta innebar att jag äntligen kunde förnya min garderob och det blev en hel del faktiskt! Jag köpte bl.a. converse, så nu är min converseoskuld tagen! Sedan köpte jag en jumpsuit och ett linne på bikbok samt ett annat linne på ONCE. Jumpsuiten har jag letat länge efter och hittade ingen förra sommaren och den här har en underbar färg som kommer bli perfekt till brännan i sommar, då man vandrar omkring på Zaknythos stränder ;) Har spenderat tid med min syster under shoppingturen och det har varit riktigt kul! Alltid underbart att finna lite kvalitetstid! Men när jag skulle prova massa converse tröttnade hon riktigt mycket och nästan bad på sina knän att få åka hem. Kan inte klandra henne! Mina fötter skrek samma sak. Jag har nämligen gått i klackar ett tag och mina fötter blir totalt mörbultade efter en lång dag så de ville bara slänga av sig skorna och bränna upp dem. Nu har jag ju converse så det får vi hoppas de gillar! Dessutom har det varit rätt så bra väder om man jämför med hur det var förra veckan med snö och allt och det bidrar verkligen till lyckorusen!

Nu måste jag slänga i mig lite mat och sedan plocka upp Sandra för sedan beger vi oss till Pauline! Dagen har varit underbar och tror kvällen blir likaså!




Klänningen beställd!



Min studentklänning är nu beställd och det känns awesome!
Nu kan man checka av det!

Köpt på stylebystars.com


Off to the gym

Drar iväg till skolans lilla men helt klart funktionella gym. Jag ska tydligen satsa på att bli bodybuilder enligt kakelläggarna vi hade i huset. Då blir man fit for fight till beachen 2011! Fast ska nog bli fit på ett annat sätt, tror inte den muskulösa formen är min stil så satsar nog på att bli lite mer slimmad och vältränad. Annars hade väl jag satt friskis i konkurs för hade väl satt skräck i hela gymmet om jag hade klampat in stor som en elefant!

Efter gymmet blir de lite kvalitetstid med syster och ska även inhandla ett par vårskor, kan ju inte gå med vinterkängorna längre!

Så vänner, nu är det freeedag!


Fikat tar aldrig slut!

Efter att klassen hade målat lakan till studenten gick jag och Pauline runt på stan och vi tog även en liten fika på Waynes, eller jag köpte iste för att vi skulle kunna sitta där ute i solen och gotta oss. Så brillorna åkte på och kameran åkte fram. Så underbart när vårvädret börjar komma igång!

Snart måste jag börja öva på teckenspråksprovet vi ska ha nästa vecka, men jag är så grymt trött så tror jag bara övar igenom det några ggr och sedan lägger mig i soffan och tittar på tv. Man märker verkligen att man blir mer och mer skoltrött!






I found it!

Har kanske hittat den perfekta studenklänningen så kommer nog kanske slå till på den! Ska kolla upp med lite frakt och vad de skulle kosta ifall man skulle vilja lämna tillbaka den, men den är helt underbaar!


Waynes fik

Har kommit hem efter en trevlig fika med Natta och Ottilia . Dock hade vi förväntat oss solsken så både jag och natta hade laddat upp med solbrillor och kamera för att kunna sitta på uteserveringen och mysa, men moder natur hade andra planer. Blev en lika mysig , men en mindre solig fika! Senare ikväll tänkte jag faktiskt bara ta det lugnt och bara andas. Nu låter det som att mitt schema är fullspäckad varje vecka, men har oftats något att glra varje dag. Om det inte är plugg så är det träning, så därför ville jag hellre umgås med mina vänner och ta en chill kväll. Tar igen träningen imorgon! Så laddar upp med mjukisbyxor och parkerar mig snart framför tv:n då halv åtta hos mig snart börjar!



Älskar den här bilden, så söt!



Tillåten eller inte, du är alltid söt gumman!


Man ska inte döma hunden efter håret

Det välbekanta ordspråket som vi allt för ofta brister i. Hur många ggr dömer man inte personer efter utseendet och klassificerar dem efter det. Hur rätt är det egentligen? Tänkt om vi skulle ge alla en chans? Då kanske det skulle visa sig att just den personen skulle bli amerikas nya och hetaste modell! Jo, jag pratar om Americans next top model och det är faktiskt bra, speciellt för oss fotointresserade för då kan man få tips och inspiration till fotoprojekt.

Men min poäng är att man inte ska döma någon efter utseendet utan ge personen en chans och så var det med vinnaren. Om ni har följt programmet så vet ni hur Ann ser ut. Hon skulle troligen inte märkas av folk på stan, eller jo för att hon är lång och absolut inte traditionellt vacker. Man skulle t.o.m säga att den tjejen är ful, men där gjorde man sitt första misstag, speciellt de agenturer som Ann sökte till då hon ville slå igenom som en modell. Alla ratade henne för hennes längd och utseende. Men så blev hon intagen till topmodel och där kunde hon visa vad hon egentligen gick för och hon var toppen, helt fantastisk. Man ska aldrig döma folk i förväg förren de har visat vem de är och vad de kan gå för, då kan man göra en bedömning.

Men det gäller faktist allt här i livet, inte bara människor. Kommer ni ihåg när man var liten och mamma hade lagat en ny rätt eller man blev bortbjuden och det stod fat med de mest otänkbara rätterna som fanns och just i det ögonblicket bestämde man sig för att man inte skulle äta av det. Man såg förskräckt på när mamma la över den här såkallade maten på tallriken och medan alla andra gluffsade i sig allt satt man där och gjorde ett konstverk av den till synes vidriga måltiden. När föräldrarna tillslut upptäcker ens lilla konstverk frågar de arg varför man inte har ätit och ens brilljanta svar blir att det är äckligt. Hade man smakat på maten? Nej. Men om man hade gjort det kunde det ha varit så himmelskt att änglarna hade börjat sjunga Haleluja!

Ni fattar min poäng...så tänk på det då ni möter en ny person och ska göra en bedömning. Allt handlar inte bara om det yttre!








Måndagen är snart ett minne blott

Vilken poetisk rubrik jag skrapade fram, fint! Men ja, måndagen är snart över och vad har man gjort idag? Jo man har varit hos tandläkaren och tränat. Ja, det var min dag de. Inte mycket att hänga upp i julgranen, men kan ju klappa mig extra på axeln som har varit duktig idag som både har gymmat och gått på ett pass! Så nu är jag ganska så slut. Fick höra igår av en vän att jag såg starkare ut och det ska gymmet få cred för! Men frågan är om det är en komplimang som tjej eller inte. Vill man se stark ut? Vill ju dock inte se ut som hulken ( inte för att jag kommer komma upp i en sådan viktklass ), men ni fattar poängen. Tränat för att vara fit, tight, trimmad ...you name it. Men satar inte på att bli gymmet biff och gå med för små linnen och spänna inför folk. Men tar det som en komplimang och tackar så mycket för den :)

Föresten, fick även ett samtal från kommunen då jag ska på "jobbmöte". Jag ska kanske bli kontaktperson vilket innebär att jag ska göra aktiviteter med en funktionshindrad person. Dock kan man kanske inte kalla det ett jobb för får direkt inte mycket pengar för det och så sa nämligen kvinnan på andra sidan luren att det inte var ett jobb, men ska i alla fall på möte imorgon så får se vad de säger. Kan ju bli en bra merit för framtiden!

Ne, hopp i säng. Som min mamma alltid säger: Imorgon är en ny dag!


Hur många lingon finns det i världen?

Kul att jag i ett tidigare inlägg skrev fel titel till filmen, fail! Men vi ska snart sätta oss i bilen för att bege oss to the city och parkera våra rövar på SF:s sköna stolar och umgås med Jerry och Co som kommer visas på filmen! Innan det ska vi till Willys för att köpa godis (billigt) och har gått en powerwalk med Natta så är fit for fight ;) Lär överkompensera det ändå!

Ha en fortsatt fin söndagskväll!


Nya brills



Wera


Rubrik ej funnen, again

Ja, dagarna kommer då man sitter och funderar ut den där riktigt fräsiga rubriken, men det ändå som kommer upp är ett stort svart hål. Så den fräsiga rubriken blir det en väldigt mindre fräsig rubrik. Detta kan jag kalla dagens i-landsproblem. Dock fick jag lära mig på internationellt arbete att det inte ska finnas något som heter I-land och U-land eftersom många länder idag ligger på mitten. Och vad ska man kalla dem? På G-land? Aja, det är ju ett mindre angeläget problem.

Idag händer det väl lite smått och gott och det goda är ju definitivt movietime! Familjen ska på bio och vi ska se "Hur många lingon finns det i skogen?", dock ska pappa vara tråkig och bilda sin lilla minoritet då han själv ska sitta och titta på en annan film bland 100 andra främlingar. Vad är vitsen? Pappas försvar är att man ska ju kolla på film, inte umgås. Men till mitt försvar så blir filmen grymt mycket bättre i rätt sällskap!

Men innan filmen, alltså just nu, ska jag och mamma till A6 för att hitta ett par balskor. Så nu ropar mamma att jag ska slita mig från dumburken och gå till bilen.

Ha en fin söndag!


Här har vi en kvinna som kan teckna!

Besök hennes blogg för hon är GRYM!


http://lardigteckna.blogg.se/


Over and out!


Minnen i en ask

Kärlek är inte att ligga i ett hörn. Det är att sträcka sig över hela jorden! Att kunna säga ”där har VI varit, det har VI gjort”. Därför vill jag dela min kärlek med dig och att vi sträcker oss över hela universum.

Tog en nostalgitripp och tittade igenom bilder och andra saker de senaste 3-4 åren och hittade denna text. Tycker det är så fint och det stämmer så bra. Om man läser mellan raderna så tolkar jag det som att det handlar inte om att bara ha kärleken där och att allt ska gå på rutin, utan man ska uppleva saker tillsammans och visa hela världen vem man väljer att stå jämte vid varje nytt kapitell! Genom att göra saker hela tiden lär man känna varandra bättre och kommer närmare varandra. Man vill ju skapa minnen med varandra och kunna tänka tillbaka på det. Minnen blir som en liten ask där man förvarar den där underbara känslan man har inom sig när man är kär och så fort man tittar tillbaka så öppnas asken och man blir på något sätt påmind över hur lycklig man egentligen är.

Det är det fina med minnen. Att man kan på en sekund åka tillbaka och känna alla känslor som bildades i just det ögonblicket.

Mindre snack mer verkstad

Jag får väl se till att börja med lördagsstädningen så att lilla mamma blir glad. Dock ser rummet förvånadsvärt rent ut vilket oftast brukar se ut som ett bomdnedslag som mamma brukar kalla vårt rum. Men vilka mammor säger inte det till sina barn? Då kan man kontra med att de inte behöver kolla in utan stänga dörren så slipper de se skiten om de inte tål det. Men samtidigt klarar jag inte av att ha det för stökigt heller så ibland kan jag gå runt och göra iordning för att jag är trött på skiten. Ja, sådan mor, sådan dotter antar jag!

Dags för verkstad!

SKITVÄDER

Ja, vad ska man säga? Skitväder é vad de é! Igår var det strålande sol och man vågade nästan tro att våren äntligen har landat, men man ska aldrig ta ut sådant i förväg för redan på kvällen kan det börja välla ner massa snö. Jahopp, där var vi å ruta 1 igen. Jag som hade planerat att börja använda min nya skinnjacka snart och så händer detta. Skit skit skit. Dessutom känns det som att all snöresurs som finns har kommit hit. Bilen imorse hade en stor hög frisyr av snö som jag fick avlägsna annars hade väl den sett ut som en levande snöboll. Men det positiva är, vilket vi hoppas på, att det kan vara det sista snöfallet såhär innan våren kommer. Jag menar, det här är så typiskt Sverige! Aldrig något roligt väder och om det är det blir det inte långvarigt!



Så här såg det ut den 5 mars...




Så här ser det ut nu!


Veckans tips!

Slinker in med ett "veckans tips" såhär på nattkvisten. För ett tag sedan fick jag ett tips från Pauline som berättade att man kunde ge sina fötter samma kur som sitt hår, alltså packa in a.k.a inpackning. Då ska man ta någon body butter, hudlotion eller liknande och smörja in fötterna. Sedan ska man ta på ett par av sina mysigaste strumpor och ha dem över natten. Dunderkur för torra fötter för de blir riktigt lena och det var ändå en skön känsla, dock lite ovant då jag har lite svårt med att sova med något på fötterna. Men man ska sätta på strumporna direkt efter insmörjningen, so you know!

Så testa detta hemma och känn skillnaden på era mjuka och lena fötter!


Nu ska jag hoppa i säng och troligvis ge mina fötter en liten dos av body butter!
Godnatt på er!


God hates sweden

God hates sweden är ett kristet samfund som finns i USA, där man står för att hata Sverige. Anledningen är ganska bisarr. De hatar Sverige och svenskar för att Sverige är det enda land som accepterar homosexualitet och viger homosexuella par. Hahha va? Den här sekten, som man troligen kan kalla den, är grundad av en man vars familjemedlemmar och släktingar är medlemmar i detta samfund. Alla i familjerna tillhör den här minoriteten och tror på att Gud hatar både Sverige, men också USA, eftersom där är man ganska öppna med homosexualitet också.

För att göra sin röst hörd står de utanför butiker där de säljer svenska varor och demostrerar i princip om att Gud hatar allt och alla pga homosexualiteten. Då ska de flesta i familjen engageras och då står det t.o.m. fyra åringar med plakat där det bl.a. står GOD HATES FAGS! Dessa barn vet inte ens betydelsen av ordet. De har ingen aning om varför de ska känna en sådan ilska eftersom ilskan är inlärd. Men inte nog med det. De kraschar även begravningar som man håller för stupade soldater i Irak för att de anser att de strider för USA för att skydda landet, men då skyddar de även alla homosexuella. Helt sinnessjukt!

Hittade en sida där man beskriver 10 andledningar till varför man hatar Sverige. Helt sjukt anledningar som man inte borde lägga energi på om de ens var sanna. Vissa är helt bisarra och man undrar vart sanningen ligger i dessa faktum. Sidan heter http://www.landoverbaptist.net/showthread.php?t=44379 . Det finns även kommentarer där andra håller med om detta.

Kyrkan har även en hemsida, men eftersom vi bor i Sverige kan vi inte komma in på den...

Men kolla dessa videoklipp där de ska förespråka sin tro.




Fullspäckad dag

Dagen har varit riktigt lång och det är därför man inte har kunnat blogga tidigare, lite frustrerande när man har lite ämnen i bakfickan! Dagen har för det mesta spenderats i skolan och därefter har man bakat till MSK lektionen för då bjuds det på massa fika, lääängtar! Sedan har jag även tränat. Känns ju bra att träna och pumpa på gymmet för att dagen efter trycka i sig massa bakverk! Men ska försöka att inte trycka i mig för många, men det lär bli kämpigt, speciellt då man vet att det kommer vara så sjukt goda bakverk ( snickerskaka, kärleksmums, sockerkaka, rulltårta m.m.) Ser fram emot mina kärleksmums och snickerskakan, mumma! Hahah kanske ska skippa o skriva i min matdagbok, blir ju fullt med onyttiga saker! Men men, vad ska man göra?


Men ska nog sova nu för ska också jobba imorgon.

Natti Natti!


Vättern i brand

Vättern, solnedgång och en kamera är allt som behövs för att förgylla min kväll, samt två underbara vänner och i detta fall Natta och Carro. Det har ju varit en sådan fin dag så ville passa på att fota "vättern i brand". Efter en mycket kylig men lyckad fotografering åkte vi till donken för att tjocka oss. Inte populärt för min matdagbok, men ska träna imorgon så det fixar sig. Man måste unna sig lite ibland, inte sant? ;)









Ni gjorde min dag tjejer!


Like a black hole

Något jag riktigt hatar är tomma ord. Ord som ska verka betyda något, som personen i fråga vet inte
stämmer, men ändå häver ut sig. Varför inte bara hålla sig till att vara ärlig och säga det man faktiskt menar? Är trött på sådana ord som gör att man får förhoppningar, som sedan bryts ner då man inser att orden är lika tomma som ett svart hål. Är trött på tomma ord som i själva verket är lögner. För studen är det en vit lögn för att kanske inte såra men om man hade låtit bli att säga orden eller bara talat sanning skulle man redan vara beredd på det faktum att orden inte kommer att hålla i längden, eftersom de saknar betydelse.

Så trött på tomma ord.


Adorable!



Älska klänningen!

Ur H&M kollektion


Ny sensationell forsking!

....eller kanske inte sensationell, men ganska intressant faktiskt!

Mötet som jag var tidigare på tog en timme ungefär så det var bara att pallra sig hem igen. Och gissa om soffan var lika lockande som innan? You bet! Haffade även åt mig en tidning som mamma hade köpt som hette Leva, PS! och den ska handla om hur man blir piggare, hur man får bättre självkänsla och allt annat som de flesta tidningars världar erbjuder idag. Mitt i mitt jätte engagerade läsandet finner jag en spalt där det står forskning och blickar igenom den artikeln...

...så gillar ni te? Kaffe? Varm chokladmöjlk? Chailatte kanske?  Ja, då är det ett väldigt bra sätt att komma på bättre tankar! Varma drycker har i alla tider och i många kulturer varit ett bra sätt att bota sjukdomar, stress, ångest osv. Men nu kan det förändra ens negativa tankar också. En studie i USA har påvisat att om man dricker något varm som te och omsluter sina händer runt koppen, kommer man få en positiv syn på allt negativt.

Ex. om du nu skulle verkligen tycka illa om en person så kan du genom att dricka te och "absorbera" värmen få en positiv inställning till denna person om du tänker på honom/henne.

Kanske man ska testa när man är ursinnig på syster och bara vill ha ihjäl henne? Skämt o sido. Men det är lite intressant hur en sådan generell sak, som jag för det mesta dricker på morgonen och som britterna komsumerar dagligen (24/7), kan ha en sådan inverkan. Värt att prova!


Foto: weheartit.com


Soffpopatis

Ligger i soffan och måste åka in till skolan för att gå på ett möte, men orkar verkligen inte. Vill bara ligga kvar i soffan, sätta på värme filten och sova en stund. Åh, vad lockande! Men måste nog åka in...pust! Har jobbat hela dagen och träningsvärken har verkligen omringat min kropp och speciellt mina ben. Så är lika stel som ett kylskåp.

Ne, dags att låsa in soffpotatisen och åka in till skolan!

Tänkvärt





Life is not measured by the number of breath we take but by the moments they take our breath away


8.6 km gjorde susen!

8.6 km är det ungefär från mig, ner till vättern sedan vidare till vättersnäs och tillbaka till mig. Det var den sträckan jag och syster tog när vi skulle springa, dock var vi inte så ambitiösa att vi sprang hela vägen, men vi sprang halva. Tycker vi är värda lite cred där! Sedan gick vi tillbaka från vätterstranden och kan säga att hela den rundan känns i kroppen, speciellt i benen. Jag är helt slut från midjan och neråt och vill bara lägga mig, så för en gångs skull ska jag faktiskt lägga mig tidigt . Jag ska! Förhoppningsvis orkar jag arbeta imorgon för äldreboendet är byggt med olika våningar och vi har hand om alla så det blir en del trappor, men som tur är så finns det hiss vilket är tänkt för de äldre, men vi lata vårdare tar den med titt som tätt!

Förutom löpandet så tog jag en ordentlig titt på utsikten över vättern. Den är helt underbar, speciellt tidigare idag då det var lite mulet men solen tittade fram ändå och man såg ångan från vättern stiga i skyn. Helt underbar bild hade det blivit ifall jag hade haft med mig min kamera. Men att springa med den tjockisen på höften vill jag inte! Så nu tittar jag efter fina dagar framöver för att kunna ta lite snygga bilder över vättern och isen. Kanske kan dra med Natta och Carro, så om ni läser detta kära vänner, så hör av er. Och om ni skulle hör ett pling och det är från mig, då vet ni vad jag är ute efter! ;)




Vinnare av melodifestivalen 2011

Så vad tycker ni om vinnaren? När jag först fick höra låten av Robin , som är totalt nedkärad i låten, tyckte jag att den var riktigt töntig. Men eftersom man umgås med grabben så har den sjunkit så lång in i hjärnan att man har börjat gilla den. Så jag tycker att det var ett bra birdrag i jämfört med Oh my god, t.ex. Men sedan kan jag kanske tycka att den är lite små töntig, men medge att den sätter sig i huvudet och att den är lite svängig? Hoppas ni inte får fel bild av min musiksmak, för den är ganska normal vanligtvis!

Men annars tyckte jag om Dannys låt, In da Club och Sanna Nielsens, I'm in love. Men om vi hade skickat Danny så hade vi kanske ökat våra chanser för han är känd i europa vilket skulle kunna ge oss några extra poäng. Jag kommer ihåg en gång när jag var i Polen med familjen och vi skulle åka bil i 16 h så hörde man Dannys låtar flera gånger, vilket var sådär små coolt!

Nu får vi hoppas på att Eric får ha med sig sina glasrutor, som förövrigt kostar ca 100 000 kr, så tänk er den summan varje gång han ska krossa dem på scen. Dyrt som in i......! Men vi håller tummarna på att tyskarna godkänner detta, eftersom det är nästan det hela sången går ut på!




Nyttig eller...?

Jag har verkligen failat, totalt! Jag behöver inte skriva i min matdagbok mer för gårdagens onyttiga intag räcker för en månad! Jag var nämligen hos Pauline och vi hade bestämt att göra brownies, vilket är grymt mättande, så tänkte att det var det enda onyttiga jag skulle äta. Men det blev mer, så mycket mer! Så under kvällen har vi proppat i oss både brownies, lingonglass (som för övrigt är sjukt gott och underskattat), popcorn och , vänta det kommer mer, och godis. Det fastställer nog att jag inte äter nyttigt! Så jag får köra ett rejält träningspass idag för att kompensera detta. Fast tycker att ibland kan man få äta tills mat stupar, för det var det min mage gjorde. Jag hade så sjukt ont i min mage efteråt att lukten av brownies gjorde mig illa. Kunde inte ens se på kakan! Så nu blir det inget onyttigt på hela månaden....haha eller så blir de det!

Annars var kvällen helt fantastiskt och Pauline ska ha cred för det, så tack vännen! :)


Jamie Oliver inspiration

Under luchen/middagen tittade jag på ett program där Jamie Oliver berättade om hur viktigt det vae att äta nyttigt och framför allt äta rätt. Meningen är inte att man ska äta lite och avstå från kolhydrater och fett för att gå ner i vikt och må bra, utan man behöver även lite smör på mackan, lite pasta och en och en annan rostad macka ibland. Men det får självklart inte bli ett överflöd av dessa varor.

Jag brukar hålla mig till en äta-onyttigt-på-helgen-diet och inte stoppar i mig godis, läsk, kakor och sånt på vardagar. Samtidigt försöker jag även äta så lite hämtmat och snabbmat som möjligt. Jag menar det är ju också sjukt mycket godare med hemlagat! Men medan jag tittade på detta program så fick jag en idé om att föra en matdagbok för att se hur nyttig/onyttig mat jag äter under veckorna. Det känns som jag äter ganska nyttigt, men sen kan det ju egentligen vara så att jag äter jätte onyttigt. Så därför tänkte jag kolla vad jag äter, men kommer köra på min "diet" som vanligt och se vad jag stoppar i mig. Kanske i själva verket är en gottegris, vilket absolut inte skulle förvåna mig, hahah! Men jag tänker inte skriva upp min matdagbok på bloggen direkt, utan kommer väl kanske uppdatera er hur det går.

Nu håller vi tummarna på att det åker in fler grönsaker än godis!


We crawl 'til we can walk again





Chris Brown - Crawl


Veckans tips!

Tänkte att jag skulle lägga in ett litet tips på en riktigt bra hårinpackning från L'oreal Paris. Den mjukar upp håret och reparerar förslitningar så när man har använt det känns håret som siden. Fin känsla! Och för er som måste duscha håret varannan dag för att det börjar bli fettigt, så är detta är superbra produkt som gör att håret håller sig fräschare längre. Jag vet inte riktigt vad den kan kosta eftersom min mamma köpte den hos frisören, men den lär ligga mellan 150-200 kr, kan jag tänka mig Absolut värt pengarna! :)   



Detta får kompensera min bloggpaus, medan jag får lite inspiration till skrivandet.


Dålig och tråkig uppdatering..

Människor, har verkligen inte haft någon inspiration att skriva och därför skriver man bara struntsaker som inte är intressanta så ursäktar för det, så tänkte att jag skulle pausa bloggen ett tag så att jag får lite inspiration.

Men nu ska jag umgås med tjejerna så ha det bra så länge! :)


Välkommen tillbaka mobil!

Min mobil fungerar äntligen så nu får ni gärna bomba mig med massa sms! Men det lär ju inte hända för man ska självklart få massa sms när man inte kan svara, typisk! Så nu hoppas jag att mitt abonnemang ska fungera!

Men nu måste jag kliva upp ur sängen för att ta tag i dagen. Jag och mamma ska ju snart åka in till friskis så måste vakna till lite! Så hoppas ni får en bra dag! :)


Inget party party idag inte

Sitter här med uppsatt hår och mjukiskläder, inte direkt det jag hade förväntat att ha på mig för några timmar sedan. Det blir nämligen ingen studenfest för mig eftersom jag har ont i huvudet och mitt engagemang, som för några timmar sedan var riktigt stort har sjunkit till zero, så får bli en kväll med me, my self and I . Trevligt! Får ladda upp för studenfesten på sliver istället! Förutom detta har jag inget mer roligt att berätta om. Jo, vänta lite. Min mamma ska följa med till gymmet imorgon. Min mamma! Hoppas hon inte ändrar sig bara för det brukar hon göra när vi har planerat in en träning. Då är det alltid någon undanflykt. Min mamma är för lat och orutinerad för detta att hon inte orkar ta tag i träningen, trots att hon hela tiden ger sig själv ordern om att se till att börja. Så nu får jag testa på yrket som PT (personlig tränare) och pusha henne till en hälsosammare vardag!

Kanske ska man sätta på en film? Ja antingen dumburk nr 1 eller nr 2 står på listan för kvällen, samt lite piano. Nu börjar jag föresten få till låten och kommer nog inte dröja länge innan jag är färdig!


Sagoland



En gång i tiden var du min, men nu är du bara en dröm
jag ser oss ibland i mitt sagoland där vi ses och umgås en stund
men jag vaknar upp i min ensamhet i vårt så kallade rum
vill bara somna om igen och vakna upp i min dröm.


Clothes inspiration!

Varit på ED:s första och därmed största modeshow, de ni! Det var faktiskt ganska kul att se på den eftersom man fick lite inspiration till våren/sommarens outfits men jag fick även se några kompisar glida fram snygg på catwalken i sina outfits. Det var nämligen Alex och Richard som var med på modevisningen och det gjorde hela modevisningen roligare. Men jag kunde inte hålla mig för att skratt när de lite coolt gick på catwalken och själva inte kunde hålla sin mask. Kanske en karriär inom mode killar? ;)

Dessutom var det ju en del snygga kläder som man fastnade för så får väl bränna lite pengar när lönen trillar in!
Men kan sammafatta modeshowen med några ord: snygga killar, snygga kläder och sjukt bra inspiration!


Tendens till bly på gasen

Jag har alltid haft tendensen att rusa in i något utan att riktigt tänka över saker och ting och sådana situationer har uppstått några gånger under 2010 så har tänkt att 2011 ska bli mitt absoluta chill-år. Ska verkligen ta det lugnt, inte rusa in i något och framför allt ta saker och ting som det kommer. Man behöver inte alltid ha allt upplanerat utan ta dagarna som det kommer. Tror det är en ganska bra livsfilosofi eftersom då stressar man inte upp sig på onödiga saker utan väntar lite för att se vad som händer. Vissa beslut ska man vänta med att göra och sova på saken. Redan dagen efter kan frågeteckena rätats ut. Så ska släppa lite på gasen, fälla ner ryggsätet och luta mig tillbaka.

Tack Natta för pepptalket och samtalet innan, du inspirerade mig! <3


I don't want to be anything other than me


I don't want to be anything other than what I've been trying to be lately
All I have to do is think of me and have peace of mind
I'm tired of looking 'round rooms wondering what I gotta do
Or who I'm supposed to be
I don't want to be anything other than me

En tanke slog mig idag. Hur viktigt det är med individualitet och att veta vem man är. Men hur vet man vem man är? Jag tror att man aldrig riktigt vet vem man är, utan att man hela tiden lär sig. Den vetskapen gynnar en i livet då man ska göra olika val, stora som små, men som kan påverka livet om man då inte riktigt vet vem man är. Om jag inte vet vem jag är kan jag inte riktigt veta vad jag vill åstadkomma i livet, men samtidigt anser jag att den vetskapen kommer med tiden. För att få den vetskapen måste man skaffa erfarenhet och uppleva världen vilket kommer leda till att man hamnar i olika situationer som man aldrig hamnat i. Då får man en pusselbit till sig själv som man kan lägga till i pusslet. Men tror att man hela tiden utvecklas och samlar på dessa pusselbitar genom hela livet.

En annan tanke som kom upp var att man ska vara stolt över den man är och inte ändra på sig. Jag kommer ihåg när man var liten och inte hade någon självsäkerhet alls. Då ville man alltid vara som de "tuffa" och "coola" tjejerna. Jag försökte efterlika dem och satte upp mål över hur jag skulle bete mig, men i slutet av dagen insåg jag att jag inte kunde vara mer social eller  sminka mig massa för det skulle fortfarande vara jag. Man kan måla ränder på en flodhäst, men den är fortfarande en flodhäst.

Så acceptera den du är!


Vad hände med solen?

Vårkänslorna sögs långt in i kroppen nu när snön faller ner på marken och blir så bitter på vädret. Var så redo för sol, värme och vår och så kommer detta skitväder stormades över jkpg. Skit surt! Jag hade hoppats på bra väder så att jag kunde gå en lång promenad som kunde kompensera mitt vanliga onsdagspass på gymmet. Men moderjord vill inte att Jessica ska röra på sig. Får göra som min kära syster gjorde när hon var liten och hade tråkigt. Hon vandrade nämligen runt i köket. Dock såg det ganska förvirrande ut och det var nästan så att det blev märken efter hennes fina rundtur.

kanske något att sasta på då tråkväder rår över stan?

Nu tänker jag skita i denna dumburk och gå över till en mer rektangulär mackapär, nämligen mitt keyboard!


Fettisdagen

Idag får man trotsa alla sina bra matvanor och smaska i sig i så många semlor man orkar smälla i sig! Jag är ingen beundrare av selmor faktiskt men till dagens ära så har jag nu stått och gjort semlor och gjorde en semla á la Jessica som innehöll mandelmassa där man blandade mandelmassan med grädde och socker och över mandelmassan hade jag en skvätt vaniljkräm samt grädde. En fulländad semla med andra ord! Semla är så mycket godare om den är hemmagjord!

Så grattis till alla oss tjockisar som idag har ätit oss feta på både semlor och annat! Helt klart en vettig anledning till alla sallader man trycker i foderluckan!




Fått hem mitt abonnemang, men...

Fick hem det efterkängtatde brevet och tänkte att äntligen skulle jag kunna använda min mobil igen, men icke. Jag fick hem mitt SIM-kort och ett brev där Tele2 välkomnade mig som abonnemangkund samt diverse information. Men vad är det som saknas i brevet? Jo, en pinkod. Där sjönk min dåvarande glädje och jag började ringa in till kundtjänst. Efter många val och knapptryck kom jag fram till kundtjänsten för abonnemang, men där fick jag vänta ytterligare några minuter eftersom jag låg som nr 14 i kön. Tillslut kom jag fram och pratade med några från Tele2 som bekräftade att mitt kontaktkort kommer avaktiverat på fredag och troligen kommer min gammla pinkod eller en ny pinkod skickas.

Till fredag kan jag ändå vänta till, bara allt fungerar och att jag slipper ringa runt massa. Men det komiska var att när jag loggade in på bloggen så märkte jag att jag hade fått en ny kommentar och när jag la ögonen på vem som hade skickat det kunde jag inte låta bli att hålla mig för skratt. Den kommentaren kom från Tele2...what?? Där välkomnande de mig ytterligare och gav mig ytterligare information om abonnemanget. Men det jag funderar på nu är hur sjutton de visste om min blogg och de kommenterade inte vilket inlägg som helst, utan just det inlägget där jag hade skrivit om att jag hade skaffat det nya abonnemanget Smart. Lustigt!

I kommentaren stod det såhär:

Tele2  (xxxxxxxx.xxxxxx@tele2.com) om Smart:

Hej Jessica,

Vi på Tele2 är glada att du hittat vår alldeles nya abonnemangsform Smart och tecknat dig för det. Om du skaffat ett nytt nummer till abonnemanget är det bara börja använda simkortet så fort det kommer hem till dig. Om du valt att flytta med ditt kontantkortsnummer till abonnemanget kommer du få ett sms med vilket datum konverteringen av numret sker.

Med vänliga hälsningar

M****** L*****, Tele2.

Mobilberoende?

Vi som är uppväxta med mobiler vet att en dag utan att ens mobil är i funktion eller när pengarna är slut, är en dag man verkligen får härda ut. Nu kan jag inte säga att jag är mobilberoende, men när man inte har några pengar på mobilen och folk sms:ar blir det jobbigt. Speciellt när man måste få tag på andra. Egentligen är mobilen mer underskattad i vissa sitationer än andra. Om vi tänker oss att vi skulle vara helt utan mobil då skulle saker och ting inte rulla på som vanligt. Ett exempel har vi när jag skulle till en kompis som bor i Hovslätt. Jag sprang ner till ettan och kommer flåsandes på att mobilen fortfarande ligger hemma på hyllan. Nu rännar massa problem framför mig så som att jag måste kontakta henne o säga till att jag blir försenad och det var meningslöst. Sedan var bussen försenad och då kunde jag inte veta hur mycket klockan var så det enda jag kunde göra är att stå där och vänta vackert. Hade ingen tidsuppfattning. Nu vet jag att ni troligen tänker att det finns en fin uppfinning som heter klocka, men jag använder inte min klocka förutom som en accessoar. Som tur var inte bussen allt för sen. Men sedan stöter jag på ett annat problem; jag är inte ritkigt säker på vart jag ska gå av och det var svårare att lokalisera sig eftersom det var mörkt och då kunde jag inte heller ringa och fråga.

Alltså, många äldre säger att man är för beroende av mobilen. Men i ens mobil finns allt nödvändigt. Jag kan ringa och sms:a men min mobil och på så sätt hålla kontakt med vänner och familj. Jag har en kalender i mobilen där jag skriver i saker som jag ska komma ihåg, jag kan anteckna saker i den, använda miniräknaren m.m. Alltså massa funktioner som behövs. Så i vissa lägen är mobilen så underskattad! Men samtidigt ska man inte leva för sin mobil och tillbringa trynet mot den, men den är absolut nödvändig!


Push it

Beger mig snart ut i blåsten för att åka in till jobbet och fixa lite saker för att sedan möta upp Sandra och gymma lite. Kommer bli skönt att träna lite eftersom jag inte har tränat sen i fredags och då blev det lite halv slött, men idag får jag jobba på! Efter träningen ska jag ta en låååång lååång dusch, som jag redan längtar till, och träna vidare på låten.

Nu måste jag faktiskt kila. Dock blev det ett litet tråkigt inlägg, men kompenserar det senare!

Utmaning påbörjad!

Har suttit vid pianot en halvtimme och kan ca 10-20 sek av introt till the pacific, men skam den som ger sig som det gamla ordspråket lyder! Jag ska inte ge mig denna gång, som jag brukar, så nu ska jag kämpa till jag kan den här låten! Men det är kul när accorden börjar flöda och man hör ett sammanhang i låten, underbart! När jag är klar (vilket kan dröja ett tag) ska jag lägga upp låten och en inspelning av det jag spelar så att ni kan få lyssna på det jag lärt mig. Lär behöva ta flera tagningar för just när man ska spela in tabbar man sig överallt! Men den dagen, den sorgen. Ytterligare ett gammalt ordsrpåk. Snart lär jag prata som mina tanter och gubbar gör på jobbet!

Ne, nuu ska jag upp och äta lite och se det sista av solsidan.
Godnatt!

Your song

Älskar den här versionen av den här sången. Underbar röst!


Våren är verkligen på ingång!

Är precis hemkommen från en tripp till mormor där vi hade köpt med oss nyttig fika, för en gångs skull! Vi valde att köpa smörgåsar istället för daimtåra som vi alltid  brukar göra. Vi är nästan stammisar på Willys på Torpa eftersom vi alltid köper något gott till mormor där och oftast blir det den klassiska daimtårtan. Helt oslagbar! Men vi valde att vara en aning nyttiga och magen var lika glad för det. Alltid mysigt att vara hos mormor och det var ett tag sedan vi träffade henne så det blev djupa konversationer om andra världskriget och hur hon upplevde det i Polen. Jag har aldrig fått höra hennes version eftersom mamma alltid har sagt att hon inte vill prata om det. Det var intressant att höra hennes version. Man ska ta tillvara på sån fakta som man dessutom kan få face to face. Man har hört många historier från kriget, men varje historia är unik och trots att den inte kanske innehöll det hemska och tragiska som man får höra från de allra flesta, var det ändå tufft. Det var skönt att mormor kunde lätta sitt hjärta och förklara hur det var. Jag menar, hur ofta får man höra det från en levande person? Man läser ju alltid det i böckerna. Så det var häftigt att få höra det från henne!

Men åter igen till våren och glädjen! Har förnyat min graderob med vårkläder. Det bev en ny skinnjacka och en scarf till. Tack mamma! Det blev inte en svart den här gången utan en brun, men ska lägga upp bilder så att ni kan få en försmak av vårens kollektion. Tydligen är det mycket bruna nyanser som är inne, så man får köra på det! Jag är i alla fall sjukt nöjd och gött att kunna variera sig lite!


Sent inlägg med uppdatering från igår

Klockan har slagit till 00.10 och en ny dag har grytt. En ny dag med nya möjligheter! Jisses, lite djupt där. Men jag ska inleda dagen med att sova ett par timmer, eller mer. Men tänkte uppdatera er vad jag har gjort ikväll. Har faktiskt hamnat lite varstans ikväll. Först var jag hemma hos Robin en stund där jag även träffade Micha. Därefter skjutsade jag henne till bussen för att sedan åka hem och invänta mina extreeeeemt tidsoptimistiska och virriga kompisar. Medan jag väntade på att höra något från Natta  och kris, så testade jag lite outfits vilket kan vara bra då man vaknar och har en vad-ska-jag-ha-på-mig-morgon. Och jag testade upp mot ett tiotal innan man fick några livstecken ifrån dem. Sedan åkte vi för att plocka upp Carro, men den virrpannan fanns ju inte till så vi fick gå ut på ett spaningsuppdrag för att finna henne . Självklart hade Carro inte hört sin mobil från sin väska så därför var hon okontaktbar, typiskt Carro. Men tillslut fann vi virrpannan och kunde åka in till stan för att ta en fika på Geroges. Även Carros kille Jimmy joinade, mycket trevlig prick!

Trots att det blev en ganska enkel kväll med en fet muffins i magen, blev den så himla lyckad. Har saknat att umgås med tjejerna (dock var alla inte närvarande), så hade en sådan happy moment där man kände att livet var ganska underbart. Så tack tjejer och Jimmy för en bra kväll at Georges!

 



Bild från i sommras!


Promenad ute i blåsten

Jessica och Camilla as Mary Poppins!

Kändes nästan så när vi började vandra ner mot vättern för att ta lite kort. Det blåste som sjutton och började ångra att vi gick ut. Det ser alltid mycket bättre innifrån eftersom jag hade målat upp en bild där solen skiner och man faktiskt skulle känna värmen, men den tanken försvann lika fort när vinden kom. Men vi vandrade ändå på, men vi bad pappa hämta oss på vägen hem. Vi gick ner mot vätterstanden i Huskvarna, vid Vättersnäs. Men istället för att ta den vanliga vägen gick vi istället genom några längor med lägenheter. Vi såg sjön men vi fann ingen väg till stranden, so close but still so far! Men sedan fann vi en grind ifrån lägenheternas tomt och gick dit istället, men då hälsade Jessicas Eintstein på. Vi skulle nämligen gå igenom denna grind men det såg ut som den vore låst och hade redan förberett mig på det. När jag dessutom ser ett låsliknande föremål vid grinden får det ut ett gnäll över att vi inte kan komma ut och jag var näst intill på väg att klättra över då Camilla öppnade grinden. Hahha, alltså Jessica i ett nötskal! Jag kände inte ens på grinden utan bara antog att den skulle vara låst, så det här hade Camilla roligt åt hela vägen till vättern. Alltid kul att roa någon!

Fick några foton men det blåste så hårt att jag knappt kunde hålla stilla kameran så det fick bli några snabba foton och sedan gick vi för att möta upp pappa. Vi gick till korsningen vid MonkeyTown och satte oss på kullen vid motorvägen för att dricka lite chokladmjölk. Väldigt fin utsikt minsann, eller...men det måste ha sett konstigt ut. Men trots några fina tvister under vår promenad var den riktigt mysig och fick lite kvalitetstid med syster.

Dagens fina blåsfoton:









 


Pics from yesterday!


Vilken härlig dag!

Vaknade upp med solsken vid tiotiden men snoozade vidare till halv tolv. Så underbart skönt att ligga kvar i sängen och veta att man har tid till att somna om, fin känsla det! Men nu är jag uppe för kan ju inte tillbringa hela dagen i sängen. Därför håller jag på att redigera gårdagens bilder från Paulines fest, vilket var en lyckad kväll! Vi firade nämligen att Pauline blivit 19 och då samlades lite folk och vi åt super god mat. På tal om maten, alltså den rätten var himmelskt god! Det var kycklingwrap med parika och någon krämig fyllning innuti som bara smälte på tungan, sjukt vad den var god! Måste ha receptet så att man kan göra det hemma!

Under kvällen dansade vi, spelade spela, spelade rundpingis och såg på Wall-e. Dne filmen var förövrigt riktigt gullig och ett och ett annat "aaaw" flög ur min mun under filmen, så himla söt!

Så bilder från festen kommer inom kort! Men snart måste jag lägga mig ifrån denna dumburk för att göra mig iordninhg inför en annan fotografering. Jag och syster ska nämligen promenera till vättern i detta fina, men blåsiga väder. Men man känner att våren är på gång och man blir så glad av det, vårkänslan sprider sig i kroppen!


Hockeykväll at Sandras place

Igår vann ju Hv, så säger bara GRATTIS GUBBAR! Men ni får lägga i växeln ändå om eran seger ska vara riktigt säkrad! Men i alla fall så samlades några av mina classmates hos Sandra för att heja på killarna och det var en riktigt fin kväll som bjöd på skratt, gap och grymt mycket mat!! Vi åt massa pajer, godis, kladdkaka och chips, vilket inte riktigt ingår i den normala kostcirkeln. Men gott var det ändå och man kunde nästan rulla fram!

Men jag tänkte avsluta med att bjuda lite bilder från igår.










Haha ser lite galen ut där!






Smart

När jag vaknade i morse fick jag en fin överraskning. Mitt comviq kompis hade gått över till till bas, villket innebär att nu var jag så okontaktbar som man kan bli utan sin mobil. Så jag masade mig upp ur sängen och gjorde i ordning frulle för att sedan sätta mig och betala 200 kr för kompis 195, men så upptäcker jag något. Tele2 har lanserat ett nytt abonnemang som heter Smart där man ringer och sms:ar gratis till alla, plus gratis surf. Skitbra tänker jag! Men ringer ändå till pappa för att få lite råd ifall det är värt det och vi diskuterade det och beslöt att jag skulle testa det så om 1-3 dagar börjar jag på mitt nya abonnemang Smart och det kommer att kosta 99 kr i månader i 6 månader frammåt och de resterande 12 månaderna kommer det kosta 169 kr. Men jag betalar 200 kr varje månad så tror det är värt det!


Theme song

Ni vet den där krigsserien (The Pacific) som jag har förälskat mig i? Jag älskar introt till avsnitten mer och börjar nästan lipa varje gång, så jag hade tänkt att jag skulle ge mig själv en utmaning. Jag ska lära mig spela den sången på piano för vårt piano eller snarare keyboard står bara och dammar, så för att den inte ska känna sig lika lämnad tänkte jag att jag skulle börja spela lite. Jag har tidigare spelat en del och kan nästan hela River flows in you, som kommer från twilight och lite annat smått och gott. Så imorgon sätter jag igång projektet! Jag tänkte att ni också skulle få lyssna på den så titta, ta in budskapet och känslan och bara peppa på att jag lär mig denna!


The Pacific

På Svt 1 har det gått en serie om när USA ger sig in i andra världskriget och strider mot Japan. I serien får man följa några marinsoldater och deras kamp mot fienden, naturen och sig själva. Jag brukar inte tycka om krigsserier eller filmer, men denna var riktigt bra. Man blev så berörd av filmen eftersom den var uppbyggd ochg baserad av verkliga händelser från 3 soldater som även har skrivit olika memorarer från kriget. Serien är väldigt bra gjord om det nästan känns som man själv befinner sig där bland de japanska öarna. Dessutom har de fått fram alla känslor, tankar och vad de går igenom så bra att man faller rätt in i handlingen.

Det jag blir berörd av är hur vi människor har den kapaciteten till att fortsätta ett normalt liv efter ett sådant krig, efter allt de har sett och upplevt. Vi kan aldrig ens föreställa oss hur det är att befinna oss i sådana miljöer. Tänk er att man alltid har vetskapen om att idag kanske jag dör. Så fort jag sätter fötterna på fältet riskerar jag mitt liv för mitt land och för alla invånare i USA. Alltså det är mycket att ta för vårt psyke. Jag blir berörd av tanken att det faktiskt har hänt och att alla dessa människor har upplevt det vi idag kan se en skymt av i tv. I verkligheten är det 100 ggr värre, medan vi i soffan kan beröras av en film eller serie. Tänk att vara mitt bland det! Jag beundrar verkligen de människor som kämpar under sådana förhållanden och inte ger upp. Det visar verkligen på styrka!

Så om ni inte redan har satt på Svt Play, så tycker jag att ni ska göra det. Sök på The pacific och titta på serien. 10 st avsnitt, 1 h långa. Helt värda att se, man blir verkligen berörd!


10 things!

Jag har suttit och tänkt på livet och vad jag vill åstadkomma under mitt liv, för trots att består livet av olika mål, stora som små och jag tror att vi behöver olika mål för att kunna leva vidare, något att kämpa för, att tro på. För de stunder vi känner oss så nere att vi kan känna botten och vi panikslaget försöker ta sig upp. Då är det bra att ha mål som kan ta en till ytan igen. Mina mål består både av fysiska saker men även psykiska, själsliga saker som jag vill uppnå.

* Resa till ett land på varje kontinent. Har Afrika, Amerika, Asien och Australien kvar, tagga!
 
* Ta vara på varje ögonblick som knackar på dörren och inte avvisa dem för att man inte har tid, livet är för kort för det.

* Lära mig att surfa

* Volontärarbeta

* Lära mig polska

* Finna kärleken

*  Lära mig spela ett intrusment ( Piano eller gitarr )

*  Åka ut på äventyr så som bergklättring, forsränning, vandring...you name it!

* Ha ett yrke jag verkligen trivs med

* Att inte sitta som 80 åring och ångra att jag avstod från att uppleva saker och ting.


När man tänker på mål i livet vill man alltid att det ska vara storslagana, men det är inte alltid dem som berör en mest eller skapar minnen. Det är oftast de små studerna som förgyller livet! Men man behöver både stora och långsiktiga mål som små och kortsiktiga. Fundera över vad era mål för livet är. Men kan ju säga att jag har mer än 10 mål här i livet. Skulle kunna skriva en hel bok om dem. Men det är en bra grej att fundera över vad man vill med sitt liv för att skapa lite mening med det.


Kärleksvisan





För att jag älskar dig, så som du är
och jag vill ge dig allting jag har.
Låt mig få bära dig när du är svag,
för du betyder allting för mig.
Var inte rädd, jag går bredvid dig.





Inom mig






För du finns inom mig
Ja du finns inom mig
Från denna stund
Nu och för evig tid
Du finns inom mig
Mitt hjärtas hemlighet
Du finns här inom mig
Alltid


Etik, etik och åter etik

Har nyss tagit en kort promenad (i rask takt) för att kunna hinna plugga till provet imorgon och som la rubrik lyder så har vi etik. Och vad menas med det? Jo en himla massa elände! Men imorgon tar eländet slut som tur är och ska faktist tillbringa kvällen med kompisar och hockey. På tal om hockey, nu får HV skärpa sig! Förlora mot Timrå? Inte okej! Så kom igen gubbar, visa vart pucken ska ligga!

Men föresten, har ni lagt märke till det sjukt underbara vädret som har omfamnat Jkpg? Åh, man blir så varm i hela kroppen och man känner sig på topp! Därför ville jag bara ut innan solen gick ner. Älskar sådana här dagar, då man verkligen kan skilja mellan en kall vinterdag och en dag då vårens tecken sprider sin gläjde. Underbart!!

Ja, inget mer roligt att tillägga.
Dags för världens etiska dilemmor!

Beslutsångest

Hatar när man velar om ett beslut. Ska man ta intiativet? Eller ska man backa? Om jag tar intiativet, blir det detsamma som innan eller är det dags för en ny start? Ush, jag vet inte. Varje gång jag tar intiativet hoppas jag på en förändring, men varje gång blir jag lika besviken. Nu kom hoppet tillbaka och är redo för en ny satsning, men den här gången tvekar jag. Ska jag satsa och kanske bli besviken i slutet som alltid? Satsningen kanske innebär en livsförändring, vad vet jag? Men frågar är: ska man satsa trots rädslan för att bli sårad?

Sedan är frågan, när är tiden ute? Kunde man inte få läsa någons tankar för ett tag för att räta ut frågetecknena? Då skulle jag veta om det var värt en satsning. Men då tänker jag såhär. Det är kanske det livet går ut på, att inte veta vad man ger sig in i och komma upp på fötter med mer kunskap, självsäkerhet och visdom?
Kommer nog aldrig komma fram till saken. Kommer nog vela hela tiden. Men då kommer rädslan över att jag kanske missar min chans...

åh, alla dessa frågetecken...!


Nostalgilåtar

Kommer lite nostalgilåtar som man lyssnade på under högstadiet...vilka tider!








 


 


'

 







Vem vill gå i ettan nu?

Vem vill gå i trean nu? ALLA ALLA!

Jag fick hem min studenmössa idag. Vilken känsla det var när jag tilllsist vågade sätta på mig den! Nu börjar man faktiskt inse att snart står man där med klassen och humöret är på topp! Lite läskigt. Snart kliver man ut i vuxenvärlden och ska ta massa ansvar och så. Är man redo? Jag vill gå ut skolan samtidigt som jag inte vill det. Det som är positivt med skolan är att man får träffa alla underbara människor och att man har sina rutiner. Nu ska man röra om i ett 12 årigt system vilket kommer ta ett litet tag att anpassa sig till allt. Men sedan vill jag ju gärna slippa allt plugg så ska ju inte klaga. Blir att jobba till ett år och förmodligen studera till sjuksköterska eller socionom, har inte bestämt mig. Men nu ska jag njuta av studentlivet med fester, tid med vänner, leva livet och ha underbart kul!

3 månader kvar!




RSS 2.0