Man ska inte döma hunden efter håret

Det välbekanta ordspråket som vi allt för ofta brister i. Hur många ggr dömer man inte personer efter utseendet och klassificerar dem efter det. Hur rätt är det egentligen? Tänkt om vi skulle ge alla en chans? Då kanske det skulle visa sig att just den personen skulle bli amerikas nya och hetaste modell! Jo, jag pratar om Americans next top model och det är faktiskt bra, speciellt för oss fotointresserade för då kan man få tips och inspiration till fotoprojekt.

Men min poäng är att man inte ska döma någon efter utseendet utan ge personen en chans och så var det med vinnaren. Om ni har följt programmet så vet ni hur Ann ser ut. Hon skulle troligen inte märkas av folk på stan, eller jo för att hon är lång och absolut inte traditionellt vacker. Man skulle t.o.m säga att den tjejen är ful, men där gjorde man sitt första misstag, speciellt de agenturer som Ann sökte till då hon ville slå igenom som en modell. Alla ratade henne för hennes längd och utseende. Men så blev hon intagen till topmodel och där kunde hon visa vad hon egentligen gick för och hon var toppen, helt fantastisk. Man ska aldrig döma folk i förväg förren de har visat vem de är och vad de kan gå för, då kan man göra en bedömning.

Men det gäller faktist allt här i livet, inte bara människor. Kommer ni ihåg när man var liten och mamma hade lagat en ny rätt eller man blev bortbjuden och det stod fat med de mest otänkbara rätterna som fanns och just i det ögonblicket bestämde man sig för att man inte skulle äta av det. Man såg förskräckt på när mamma la över den här såkallade maten på tallriken och medan alla andra gluffsade i sig allt satt man där och gjorde ett konstverk av den till synes vidriga måltiden. När föräldrarna tillslut upptäcker ens lilla konstverk frågar de arg varför man inte har ätit och ens brilljanta svar blir att det är äckligt. Hade man smakat på maten? Nej. Men om man hade gjort det kunde det ha varit så himmelskt att änglarna hade börjat sjunga Haleluja!

Ni fattar min poäng...så tänk på det då ni möter en ny person och ska göra en bedömning. Allt handlar inte bara om det yttre!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0