Klumpen i magen är som bortflugen

De senaste dagarna har jag haft en  klump i magen som växt ju närmare tisdagen har kommit. Idag hade jag mitt muntliga nationella i svenska och har varit riktigt nervös inför det, så nervös att jag till och med har övat på mitt tal i sömnen. Jag vaknade hela tiden av att nervositeten steg och så somnade jag om. Så mycket sömn fick jag inte och självklart skulle vi ha religionprov så min hjärna har överhettats idag. Och när jag skulle hem och satte mig på bussen var det svårt att hålla ögonen öppna för jag var så sjukt trött. Men efter mitt tal på ca 5 mina försvann all press och klumen i magen var som bortblåst. Jag var så lättad att jag kände mig sådär riktigt glad. Jisses vad ett tal i halvklass kan stressa upp en!

Nu är det bara att satsa på provet imorn och psykologi arbete sen är jag fri som en fågel. Haleluja!


Beslutsångest.

Idag var vi från klass OPS 3D, eller snare 8 av 27, på högskolan i jönköping för att få lite information om utbildningarna. Men måste bara påpeka att det var sjukt pinsamt att vi bara var 8 st idag eftersom alla som skulle ta emot oss förväntade sig en hel flock med ungdomar och så fick vi ta smällen. Riktig dålig stil! ( godtagliga ursäker är okej ). Men vår lilla grupp fick bra information men det bästa var ju i slutet då vi fick besöka hälsohögskolan. Dock trodde jag att detta besök kanske skulle klarna upp en del, men är fortfarande lika förvirrad kring detta. Har massa beslut att göra och blir helt snurrig av allt.
Det jag funderar över är:

¤ Plugga efter studenten vs. jobba?
¤ Bo hemma vs. flytta ut?
¤ vilket program?

Dessa eviga frågor....som tur är det en bit kvar, men det går fort. ÅNGEST!!


Saknar det.

Det har gått 4 månader nu. 4 månder som singel och det är nu jag börjar känna saknaden efter någon att hålla om, någon att kunna prata om allt med, någon som jag kan vara mig själv till 110 % no matter what och någon som får mitt hjärta att slå extra volter för. Man saknar det som mest då ens närmaste kompisar pratar om vad de ska göra tillsammans med sina pojkvänner/ flickvänner och speciellt när man ser det på film. Men samtidigt älskar jag att se på film med lite kärlek i för då får man uppleva de sprudlande känslorna en stund, men sedan landar man på jorden igen och finner ingen jämte en att dela dem känslorna. Men samtidigt känner jag att väntan är värd eftersom jag inte vill hetsa något utan det får komma när det kommer. Till slut finner man det man så innerligt saknar, som kan fylla det tomrum som finns i mitt liv. Än så länge är det bara att njuta av det som livet bjuder på.

Blev ett lite känsloladdat inlägg men ibland behöver man skriva av sig.
Love will find a way.

It was a good night!

Dålig uppdatering? Ja. Men jag skrev ett inlägg för några dagar sedan att jag ska ta en bloggpaus, men den tycks inte ha kommit upp. Men shit the same. Igår var en mycket fin kväll ute i jönköpings krogdjungel med mina fina vänner. Åh vad jag älskar utelivet! Den underbara känslan av att livet leker och människorna man möter som känner samma förväntansfulla känsla när man släpper loss på dansgolvet. Helt underbart! Men det är folket som gör kvällen till något att kalla awesome!

Lite pics finns på facebook (:
Nu tillbaka till verkligheten, see ya.

Here we go again

Ny vecka. Nya möjligheter.

Måndag igen och såg ut som de flesta måndagar i mitt liv. Är som sagt ledig varje måndag ( och fredag) så det blir långhelg för mig. Gillas! Då kan man festa hela helgen och ha en recovery på måndagar! Helgen bjöd ju dock på fest men kanske inte fest i den benämningen. Idag har jag faktist hunnit att göra en hel del.
Jag har:

* Övningskört
* strosat runt på stan med mor min
* Träffat tjejerna för att planera vår framtida resa
* Tränat
* pluggat
* Chillat framför tv:n

Resan är inte riktigt färdigplanerad för vi vet inte ritkigt vart vi ska åka eller vilka av oss som kan hänga med. Alternativa resmål är: Turkiet och Cypern. För mig spelar det ingen roll för som längst har jag kommit till gränsen mellan Polen och Slovakien. Så har inte upplevt några solsemestrar än så länge så hoppas detta går igenom för annars tar jag mitt pick o pack och reser själv! Nja, kanske inte. Ganska deprimerande att resa själv men åker med vem som helst! Så påväg till friskis tog jag några kataloger från Resia. Lite små spännande att kika i dessa och drömma att man själv ligger på en uppblåsbar madrass i polen och steker. Underbart är bara förnamnet!

Innan jag går och lägger mig ska jag kika igenom dessa. Så här näst gäller sängen.
God natt!



Pics from yesterday










Sedan finns det massa bilder på mina kusiner och resten av familjen men av integritet lägger jag inte upp bilderna.


Det gyllene året börjar!

13 h, 43 min och 20 sek.

Så länge har jag varit 18, eller kanske ska skriva så kort? Ja, dagen har iaf varit suverän, trots lite ups and downs men förövrigt var den mycket fin! Kvällen kan sammanfattas med: Fint sällskap, sjukt god mat och en hel del fina presenter. En av dem ligger faktist i mitt knä och spinner på för fullt. Helt klart nöjd med den presenten för den ger en lite sällskap vid tråkiga, regniga tillfällen! Så vad tror ni att det är? Om ni trodde att det var en katt så kmr förlorar ljudet låta, ett sådan ljud som kommer upp vid jeperdy ( stavning? ), när man svarar fel. Korrekta svaret är en bärbar (STOR) dator! Så nu kan vår lilla rosa dator slänga sig i väggen för här snackar vi massaiva grejjer i jämförelse, definitivt!

Dags att ändå krypa ner under täcket och läsa vidare i boken: En shoppaholics bekännelser. Mycket bra bok ( seg efterreaktion tänker ni). Men den har legat länge på skrivbordet så nu satte jag äntligen igång och började läsa den. Vill nu som avslutning skriva tack för alla gratulationer och för en mkt fin dag!


Counting down: one day left!

Ska jag också skriva ett inlägg om min sista dag som omyndig? Sure, why not.

Höjdpunkten var fikat med en av de bästa tjejerna som finns; Micha och Nina. Lite födelsedagsfika hade vi så vi satte oss på Waynes Coffe vid halv tre och satt där ända till kl fem och tjötade. Så skönt att träffa dem igen och få tjöta av sig lite. Man hade ju en del på lager kan man ju säga! Som vanligt blev det allt mellan himmel och jord! Och det som jag ser fram emot och verkligen verkligen hoppas att det blir av är vår resa som förhoppningsvis kommer att ske vid sportlovet och vår destination blir nog egypten. FATTA DET! Kommer bli helt fucking nice! Glädje på hög nivå!

Oj, här kommer vi in på villovägar som man så fint säger. Ja, min sista dag som omyndig har hittills varit pretty nice ändå! Vännerna gjorde dagen, helt klart! Men snart kommer mina kära kusiner så det kommer bli fullt hus här hemma. Roligt med sällskap ändå, men imorn blir det mer livat. Då kommer det hela tjocka släkten, iaf den del vi har kontakt med, hur sorgligt än det låter. Men är glad för dem jag har för de är underbara!

Dessutom har det börjat snöa så nu tog jag fram kameran igen och captured the moment! Blev ganska nöjd med bilderna trots att jag fotade på måfå...pics kommer upp! Nu ska vi tydligen tjocka oss med pizza och hela faderullan så får se till att masa röven ur soffan och bege mig till bilen med farsan. Have a good night!


Inkompetenta jävlar!

Har ni sett Ung & Bortskämd? Vad tycker ni om den serien då? Själv tycker jag det är ganska underhållande det är att titta på jämngamla som inte ens vet hur man använder en golvmopp. Ursäkta min franska , men era inkompetena jävlar! Jag skulle skämmas ihjäl om sveriges befolkning skulle se mig sådär. Pinsamt värre! Men sedan kan man nog inte klandra dem heller för mycket är väl också föräldrarnas fel. De har helt enkelt för snälla föräldrar. Trots att de är ganska inkompetenta på den fronten så är vissa riktigt sköna. Som Jean-Pierre, som är som en clown. Hade nog tyckt om att umgås med vissa av dem fast hade nog börjat leka mamma och skälla på dem att disken är lika hög som World Trade Center var. Då hade de sett en mindre rolig sida av mig och den sidan är kanske inte så rolig, eftersom jag kan bli rätt bossig. Mina vänner vet vad jag pratar om , men min bossighet var värre förr. Jisses, herre på täppan var det minsann! Men nu har man chillat ner lite, som tur är för hade nog inte orkat med mig själv heller. Ja, vi har alla våra dåliga och förjävliga sidor. Men titta på programmet, kan bli rätt underhållande ändå! ;)



Parantes: funderar på att åka utomlands på sportlovet, några som kanske vill joina. Lite sällskap är alltid roligare.  Let me know! :)


"Hur känns det att ha tillbringat din sista helg som minderåring?"

Den frågan fick jag av martin idag och min reaktion var : ööhhh...Alltså det stod bara still, för vid just det tillfället slog det mig att jag faktist blir 18 på lördag. Va? jag, 18? Ne, bara en lögn! Det har liksom inte smällt in än. Men när jag faktist kopplar att jag blir myndig på lördag så får jag ett lyckorus och blir sådär pirrigt glad. Nya dörrar öppnas för mig och har lite mer urval. Men med fler möjligheter följer även ansvar, men förhoppningsvis går det väl bra. Är ju ingen badgirl som vill trotsa djungelns lag.

Men anledningen till att jag inte har kopplat att jag blir 18 är nog på grund av allt förbannat piss plugg som regnar över oss. Så typiskt att allt ska komma efter lovet som en atombomd och smälla så att Ragnar i Jönson ligan kommer håller foderluckan stängd varje gång det smällar, för fy sjutton var det smäller. Lite väl dramatisk jämförelse men allt ramlar ner från himlen och vet inte riktigt hur jag ska göra. Min fritid försvann och det enda som finns kvar är ett litet dammoln. Så no life tills Julafton.

Men nu är min fritid till dammoln slut och ska fortsätta med mitt "no life" .
Som avslutning får ni lite bra musik som ni sedan kan lägga till eran fetaste-musik-ever lista på spotify.



Brukar inte lyssna på den här typen av musik, men budskapet satte sig och är en av mina favoriter!


Nikon D3000




Kameran är framplockad igen och har fått lite inspiration till vad jag ska fota framöver.



Film, mys och B&J !

Receptet för en lyckad kväll! Jag och Kris åkte till Carro för att hämta upp henne och Jim, för att sedan åka ner till COOP för att köpa på oss kvällens huvudrätt! Efter mycket om och men valde jag och Kris en Ben&Jerry's men vi tyckte att vi förtjänade det efter en slitig vecka! Och gud så gott det var! Änglarna sjöng vid första sleven, himmelskt! Vi hamnade iaf hos carro och tittade på What happens in vegas. Underbar film! Och där tar det roliga slut, men det behövs inte mkt för att förgylla en lördags kväll. Allt man behöver är vännerna, en film och något att bjuda foderluckan på, sen är kvällen fulländad! :)

Ska inte skriva så mkt mer för behöver gå och lägga mig...
( Om en vecka blir jag 18!!)


God natt!



Tajt schema!

Fy skäms, borde få en lavett för dålig uppdatering i bloggen. Men tiden eller orken räcker inte till. Denna vecka och de närmaste veckorna kommer jag ha fullt upp. Det enda jag kommer att ha tid med är att sova, äta, plugga och träna. Får försöker avvara en fredagskväll för annars kommer jag inte orka med detta. Det jag är ganska bitter på är att alla lärarna lägger allt efter lovet. Då faller alla prov och läxor som atombomber! Sedan mitt i allt kommer min födelsedag, undra om jag kommer kunna njuta av dem utan att känna pressen av skolan. Men får stänga av det nästa helg och framför allt nästa fredag!

Hinner inte skriva mer för ska övningsköra, men vill bara säga grattis till min kusin som tog körkort i tisdags! Stort grattis gumman! :)

Nog skrivet...hej då!

Wonderful!

Det har varit en riktigt bra start på denna vecka. Är från och med veckan innan lovet ledig varje måndag och fredag så har lång helg, vilket är super skönt. Tänk att gå tre av fem dagar i veckan. Snacka om soft! T.o.m. softare än energiprogrammet som vi har på skolan.

Men skulle väl kunna skriva ett helt inlägg om hur skönt det är med att ha långhelg varje vecka, men åter till dagen. Jag med mitt underbara guldfiskminne åkte in till stan för att ha körlektion men kom på att den var imorgon. Clever!  Och orkade inte åka tillbaka för skulle ändå träffa syster på A6 vid tre. Så jag våldgästade Pauline ute i Hovslätt. Vi tänkte att vi skulle spontanbaka och gick för att köpa lite ingredienser. Väl hemma igen laddade vi upp för cupcakes bakning och musik. Men då får Pauline näsblod som rinner som niagarafloden! Vi kan inte få stopp på flödet och testar med allt. Papper, bommul, hålla för näsan m.m. så till sist ringer jag till vårdcentralen och vi får reda på att vi ska doppa bommulstopparna i matolja och sedan köra upp dem i näsan på Pauline. Det låter ganska äckligt, men you know what? Det funkade. Tio min senare var det som något hade torkat ut niagablodfloden och vi kunde fortsätta med bakningen. Vi hade ganska roligt åt detta eftersom vi sprang och försökte få stopp på detta. Hahha, vilken förmiddag!


Tillslut fick vi våra cupcakes ändå och riktigt gott var det! Direkt efter åkte jag in till A6 för att träffa syster. Vi hade det riktigt trevligt och är glad att vi kunde göra en sådan dag. Det händer riktigt sällan faktist. Men Camilla, som min syster heter, sa att hon ville spendera tid med mig för man vet aldrig när jag ska flytta och då kan vi inte träffas lika ofta. Snacka om att mitt hjärta smälte! Hon är underbar min syster och älskar verkligen henne något enormt, trots att vi ofast ska jävlas med varandra.

Nu till tv:n.

Seg dag nr 2

Söndagar, som oftast är rätt sega, är definitivt det idag. Har mest tittat på tv men tog mig i kragen och packade upp alla saker ur min resväska. Slängde allt i tvätten så får ta och fixa det med. "Att-göra listan" är full idag! Måste plugga körkortsteroi, göra svenska uppgift, tvätta, stryka, kanske även städa lite. Och allt sånt tar som himla tid. Men ska jag vara ärlig så tycker jag om dessa dagar ändå för då kan man gå runt i myskläder, se för jävlig ut utan att ngn bryr sig och skita i omvärlden. Rätt fint ändå!

Nu innan jag ska fortsätta checka av min lista, ska jag titta på film. Tror det blir en mysig disneyfilm ändå, längesen man såg Lady och Lufsen. Söt film! :)


Home sweet home

Tillbaka från stockholm, hallå verkligheten!

Igår anlände buss nr 777 till jönköping, resecentrum. Då taggade jag upp för fest och efter ombytet på resecentrums riktigt fräscha toaletter, åkte jag ut till Ölmstad där festen var. Fick en riktigt fin vägbeskrivning i telefonen av en halvfull, skrikande yngwe. Kom fram ialla fall! Vet inte ritkigt vad jag ska skriva om festen, men det var fin stämning, goa människor o god dricka. Men man mår ju som man förtjänar idag och flashbacks från igår kommer hela tiden. Ibland suckar en röst i huvudet och säger:  va sjutton sa du så för? Varför gjorde du det? Men det är fest och förhoppningsvis är man inte helt stämplad som pinsam. Men efter denna fest har jag lovat mig själv att inte röka. Har sådana skuldkänslor nu och det rosslar vid inandningen, så no more! Hoppas bara jag håller det för har sagt det innan, men mamma har rökt och hon har en lätt KOL, vilket är en allvarlig lungsjukdom, så jag har ju för sjutton facit i hand. Ne, skärpning Jessica!!

Sista helgen innan skolan börjar igen. Stockholm var super och nu är det bara att vila upp sig för sista halvan av denna termin. Fy vad allt går fort. Ångest ångest! Nej, inga mer tankar om det. Nu väntar jag på att min underbara mamma ska komma med kina maten. Loove it!!

Puss, kram och nyp i stjärten!


RSS 2.0