Jag bara läängtar till...&
seg, trött, matt...you name it

har jobbat 3.5 h och jag är helt slut och riktigt hungrig. Känns som jag blir uppäten innifrån, så jag tänker ta och hugga in i en hamburgare nu och skita i att försöka hålla vardagarna nyttiga. Inga regler utan undagtag!

Sedan ska jag slänga mig ner i soffan och ta en dubbelpowernap innan jag sätter igång med dagens sysslor.
Tråkigt inlägg, men kan roa er med en bra låt.

Det är kanske idag som jag ska börja med kaffe? ...ne, te for life!!

Tänkvärt

Happines is not a destination, it's a mood.

Jag är ett fan av One Tree Hill och igår visade dem ett avsnitt av den nya säsongen som går just nu. Serien tar ofta upp tänkvärda saker som får en att beröras och tänka till. Jag hade ett sånt ögonblick igår när jag satt parkerad i soffan.

Julian som är Brookes kille gör en dokumentär. I slutet reflekterar han över det han har upplevt. Han säger då: Happiness is not a destination, it's a mood. Han menar att lycka inte är ett mål utan ett tillstånd så som hunger, glädje och sorg. Han nämner också att vi människor vi ser lyckan som ett mål i livet och vi når lycka genom att åstadkomma olika saker på resans gång ex. skaffa barn, bestiga Mount Everest, lära sig att cykla etc. Vi tror att vi finner lycka genom att sätta upp olika mål i livet, när vi kan finna lycka rakt framför näsan på oss. Vi förväntar oss så mycket av målen i livet att vi inte kan se lyckan som finns framför oss. Jag tror inte att vi ska lägga allt för stor energi på att finna lyckan då vi vet att lyckan kommer och går.

Jag tror på att man ska ha mål i livet och att de självklart ger en lycka, men vi ska inte heller jaga upp oss för mycket på att söka lyckan då den faktist finns runt omkring oss. Lycka är som ett tillstånd. Ibland är man hungrig, ibland inte. Ibland känner man lycka, ibland inte. I dag gör man en så stor sak över sin dåliga dag och vi blir genast deppiga. Vi ser inte ljuset längre fram i tunneln där lyckan finns för att vi blundar för den. Hur ska man se stjärnorna om det inte är mörkt? Lyckan kommer till oss tillslut och om vi slutar med att ha så höga krav på lyckan så lär vi finna den mycket lättare.

Hur ska vi kunna känna lycka om vi inte kan känna oss olyckliga ibland? Utan de olyckliga, trista och deppiga dagarna skulle vi inte uppskatta de lyckliga dagarna.


Godmorgon världen!

Medan de flesta sitter på hårda stolar vid skolbänken ligger jag i sängen, så himla skönt. Har konstaterat att man sover så sjukt mkt bättre i en nybäddad säng. Den blir mer, vad kan man säga...fluffig. Älskar känslan när man kryper ner under täcket och känner lukten av nytvättade örngott...ljuvligt! Men hoppas ni andra har sovit lika gott som jag. Dock har jag drömt underliga drömmar de senaste och de handlar mycket om gångna tider. Fina var dem i alla fall, men man mår lite sådär på morgonen när man upptäcker att allt var bara en dröm...suck.

Igår kväll var jag hos Robin med några roliga filurer och hade det jättemysigt. Men det roliga/pinsamma igår var när vi skulle bege oss hem . Jag gick ut i korridoren och tyckte det var riktigt mörkt (klockan var 24.00), så jag letade efter en knapp som skulle tända lyset i trappen, men då råkade jag hitta en ringklocka i stället och råkade ringa på hos Robins granne. Fick lite smått panik och rusade ner för trapporna. De andra måste ha trott att jag var helt galen. Så hoppas jag inte väckte robins grannar nu, stackarna! Men lite roligt minne dagen efter.

Snart måste jag gräva ner mig i Etik boken innan jag ska bege mig till jobbet. Kommer bli skönt att jobba lite för det var någon vecka sedan. Så nu ska jag lägga mig i soffan, lägga på filten och försöka koppla hjärnan till alla världens etiska prolem.


16:e plats

För ett tag sedan anmälde jag min blogg på http://jnytt.se/blogg/start och tänkte att det kunde vara en kul grej för man vill ju inte bara ha läsare från sin umgängeskrets. Jag skulle vilja ha fler läsare för då vet jag att folk tycker att jag skriver intressant och då får man en respons för det. Och den responsen fick jag nyss. Jag kikar ibland vad min statestik är och den brukar ligga mellan 10-15 normalt, men nu när jag kollade hade jag 37 unika besökare. 37?! vilka är dessa människor? Litet smil framträdde i mitt ansikte och gick snabbt över till bloggportalen på jnytts sida. Där låg jag bland de mest klickade bloggarna och som grädde på moset fanns låg jag bland de 20 mest klickade bloggarna idag och låg då på 16:e plats. Chockad! Jag tycker det är himla kul att ni läser min blogg faktiskt, så tack. Eran förtjänst!

Vill också tillägga att jag inte är titelsjuk och vill inte bli en Kenza, Foki, Blondinbella, Kissie eller liknande (dock tjänar de riktigt bra på sina bloggar!). Men det är roligt att bloggen växer lite! Så anmäl er till bloggportalen :)Min stolta och lite töntiga 16:e plats.


Efterföljaren av Titanic

Kikade igenom lite bloggar då jag upptäcker att en kille hade länkat en trailer på Titanic 2. What? Den ska tydligen handla om en rekontruktion av Titanic som döps till Titanic 2 och handlingen sker i nutid. Den har samma handling i princip och intrigerna är detsamma.

För det första kan man inte göra om en sådan klassiker. De är klassiker av en anledning. Man kommer nog aldrig kunna göra en film med samma handling som går hand i hand med den första filmen. Men visst, nu ska man inte döma denna i förväg. Den kanske är bra, vem vet? Men som i de flesta filmer så är ettan bäst. Checka trailern så kan ni själva få göra en bedömning.


Under ombyggnad

Håller på och fixar med lite flikar som ni kanske kan se. Men det vill inte funka så får hålla på och trixa med det lite till. Så tills vidare så får ni inte trycka på dessa för ni lär inte komma någon vart.

Mitt projekt är klart!

It's aliiive!!

Haha, kanske inte direkt behöver "Frankenstein" känslan här, men mitt syprojekt är klart! Det kanske inte blev värsta projektet och föreställ er inte en stor, fluffig balklänning för detta kan även den klumpigaste personen fixa. Mitt projekt handlade om att fixa ett par schysta sommarshorts. Mamma skulle slänga massa kläder och upptäckte då ett par jätte snygga jeans med ett ganska ljust jeanstyg, så jag passade på att råffa åt mig det! Men här kommer hur du ska göra steg för steg samt resultatet.Steg 1: lägg upp byxorna på ett bra bord där du har plats.Steg 2: Markera med en penna hur långa du vill att de ska bli. Jag gjorde dem lite
längre för att kunna vika upp dem i kanten

Steg 3: vik upp kanterna till dne längd du vill ha. Sedan nålar du
fast nålar i tyget och börjar sy.

Tips: Använd ett rivjärn på olika ställen på shortsen för att få den där slitna stilen.
Jag har användt rivjärnet under den vänstra fickan, vid den högra kanten och en av backfickorna.

Här kommer resultatet!


Bilder från "förfesten" hos Robin

Rubriken säger allt!Ja, inte många bilder och definitivt ingen bra kvalité, men man kan ju inte begära allt från mobilerna!


Fix och trixSylådan ska inom kort tas fram och ska påbörja på två av mina porjekt nu. Inget avslöjande ännu, men det kommer senare ikväll! Men nu hoppas jag bara att detta kommer att passa. Kanske ska ta detta till nästa nivå och utöka designen? Ja, mer om detta får ni, som sagt, se senare!


Seg var namnet!

Sitter här vid datorn och etikboken stirrar ilsket på mig som alla föräldrar gör när de är irriterade på en att man inte pluggar. Plugga plugga plugga. Har verkligen fått nog. Är så skoltrött man kan bli och börjar faktiskt bli lite rädd för mig för har varit lite mer lat än vanligt. Så måste verkligen sätta igång om jag så ska få plugga hela min lördagskväll. Det lär jag ändå få göra för är sjukt seg så kommer säkerligen läsa samma mening 15 ggr om innan jag inser att jag redan har läst skiten. Well, well...kanske ska ta och röra på påkarna och börja bränna lite hjärnceller.

Igår var jag föresten på studentfesten på TwinCity. Ska vara ärlig, förväntningarna uppfylldes inte. Så de 60 kr man spenderade på inträdet var inte riktigt värt det. Men som tur var hade man fint sällskap som ändå gjorde kvällen bra!

Bilder från den "lilla förfesten" om man kan kalla det, kommer upp snart!


Looove it!

Har ni sett Couger town? Om inte, då har ni missat en riktigt skön serie. Så jag tänkte bjussa lite på clips från serien som är ganska fina så att ni tvekare där ute kan börja kolla in programmet som går på tisdagar kl 22.00!

Enjoy!


Sjuksköterska vs socionom

Dagen har rullat på riktigt bra och det är tack vare Syodagen som har hållts på ED. Då har man kunnat gå på olika pass där folk har pratat om olika yrken och olika högskolor och jag har tidigare varit inne på sjukgymnnast, men det är ganska uteslutet nu. Jag tror jag ska satsa på att bli sjuksköterska eller socionom. Dessa två yrken verkade spännande! Men ska ändå ta ett år ledigt och fundera vidare.

Vet ni? Vissa kallar mig klumpig och idag kom min klumpiga sida verkligen fram. Jag insåg att klockan närmade sig halv och bussen skulle gå då så fick smårusa till busshållplatsen. Jag har två valmöjligheter. Antingen kan jag ta vägen runt husen eller gena genom ängen. Det fick bli ängen! Innan ängen finns en trappa och en snövall innan den och jag hade tagit på mig mina skor med en aning höga klackskor för denna snövallsbestigning. Så när jag ska börja klättra upp för den här en meters höga snövalllen så trampar jag självklart på en hal fläck och plötsligt ligger jag där på marken. Tar mig snabbt upp och kollar runt så att inte någon har sett och känner en sådan grym smärta vid handflatorna. Då har jag skrapat min handflata så den ser helt misshandlad ut. Ja, roligt minne att skratta åt sedan..

shit pommesfrites...dags att plugga !


Förklaring till tidigare inlägg.

Hörrni, nu hoppas jag inte att det kommer bli ett ståhej med mitt inlägg angående vikten och kroppen. Vet att tjejen vars blogginlägg jag hade läst tog detta väldigt personligt och det var inte meningen som en pik eller kränkning. Så nu vill jag bara rätta ut frågeteckena så inte folk tror att jag är en hjärtlös typ som klankar ner på andra.

För det första var det verkligen inte min avsikt att få tjejen att må dåligt över inlägget. Jag tog hennes inlägg som exempel för sådana bilder finns överallt och viktfrågan uppkommer hela tiden. Men det var inlägget som gjorde mig irriterad över att vi lever i ett sånt samhälle att vissa människor är helt beroende av vad de väger. Det gör mig irriterad. Man ska ju gilla sig själv och träna för att vara fit for fight. Och för det andra så menade jag inte att jag tyckte att tjejen var ett störningsobjekt, men att hela grejjen är ett störningsobjekt...förtydligande: att man är så beroende av vikten. Men jag har tagit mitt ansvar och bett om ursäkt över att hon olyckligtvis tog de så personligt, men står ändå fast för det jag har skrivit om.

Så hoppas att den här tjejen kan släppa detta och att hon förstår min tanke med inlägget.

Zara

Hittade nyss en sjukt fin klänning i butiken Zara. Åh, helt underbar! Men när jag sedan ska kolla priset så står det....Price not available in EURO! Suck... men hoppas att det ska finnas i butikerna när jag och Pauline ska göra en trip till Göteborg!

Here's the dress..


Rubrik ej funnen

Ja, egentligen kan man ju skriven en helt osammanhängande rubrik, men vill ändå att rubriken ska stämma överrens med inlägget men så orkar jag inte lista ut ngn så det får bli något simpelt och okreativt. Så, tillbaks till inlägget. Hur har eran dag varit? Min har varit bra men händelserik fast det har direkt inte hänt något nytt, utan det har tillkommit situationer som man sedan kan vika ihop i livets ryggsäck. Orkar inte gå in på det men kan ju säga att man har mött på lite konfrontationer, som nu jag hoppas är lösta.

Dagen har varit som en vanlig onsdag, förutom att vi hade prov. Gick i skolan och mötte sedan upp Natta och Kris för att träna. Vill bara påpeka att du är sjukt fina människor som jag älskar riktigt mkt! Alltså, är glad över att de finns i mina liv. Natta hade läst i min blogg och var den första som frågade hur jag kände inför sjukdomen. Alltså jag vill själv inte ta upp det för vill inte tjata ut folk, men då var det skönt att hon tog upp det så att man muntligt kunde ventilera och den lilla frågan värmde, så tack Natta! <3 Det krävs inte mycket för att man ska känna sig betydelsefull.

Anyway, kanske dags att få in lite i foderintaget för är grymt hungrig!
...så mot kylskåpet!


Rädd för framtiden

Jag försöker förbereda mig för det värsta senariot inom sjukdomen. Att jag kanske kan bli så hörselskadad att jag måste använda hörapparat. Jag kan t.o.m. bli döv. Detta gör mig rädd, hela den här situationen gör mig rädd. Detta är okänd mark som jag inte har beträtt och vet inte ritkigt vad jag ska förvänta mig. Saken är den att med denna sjukdom så kan man inte i förväg veta vad som ska hända. Man vet bara vad som är möjligt att hända.

Just nu söker jag efter fakta om sjukdomen och får fram positivt som negativt. Operation som jag hade hoppats på inte alltid är den bästa lösningen. Det kan hända att man förlorar vissa smaksensorer på tungan, man kan bli döv eller skada örat på något sätt. Men å andra sidan kan det ju gå bra med. Men man ser aldrig de positiva eftersom det negativa skyltas framför ögonen på en dirkekt.

Detta har faktiskt kommit som en chock för mig och har inte kunnat hålla tårarna borta. Mesigt, jag vet. Jag ska ju inte dö. Men tanken på att bli förändrar, handikappad skrämmer mig. Speciellt det faktum att jag kan bli döv. Är rädd att gå miste om saker och ting som nu förgyller mitt liv dvs musiken. Musik för mig är nästan allt. Jag skulle inte kunna klara mig utan musiken. Jag vill kunna njuta av lugn musik i soffan med en bok, dunkade musik ute på dansgolvet eller bara höra all världens ljud. Jag vill inte gå miste om ljudet när vågorna träffar stranden eller mina vänners skratt. Ljudet gör så mycket mer än vad vi tror. Allt blir så grått och trist utan ljudet eftersom den förgyller vardagens små tomrum. Man kan ju bara jämföra när man kollar på film, speciellt skräckfilmer. Ljudet gör att i en skräckfilm. Utan ljudeffekterna skulle filmen bli tråkig.

Jag vill helst av allt bara få kontakt med en läkare och veta om denna sjukdom och vad oddsen är för att mista hörseln.


Otoskleros

Har sedan ett tag sedan känt av att mn hörsel har försämrats och har länge velat kolla upp det så idag var jag på vårdcentralen för att kontrollera mina öron. Som liten konstaterades att jag hörde sämre på vänter öra och har nu känt av det allt mer. Och när jag gjorde testet sa det som förra gången att jag hör lite sämre på vänster, men det inte ska vara något farligt. Men min läkare sa också att jag skulle kolla upp ifall det fanns någon i släkten som hade någon hörsel sjukdom. Jag berättade att det troligen inte var så men i bakhuvet hörde jag en svag röst att det inte stämde för har hört pappa prata om att farmor hade fel på hörseln. Han berättar då om en ärftlig sjukdom som gör att stigbygeln i mellanörat inte är så elastisk som den borde vara och därför får man nedatt hörsel. Jag ringde upp farmor nyss och hon bekräftade mina farhågor, den sjukdomen låg alltså i släkten. FAN! Fick veta att man kan operera bort vissa delar av stigbygeln och ersätta det men det kanske inte hjälper första gången och man måste kanske göra om operationen. Om inte det hjälper finns det hörselapparat. NEVER tänkte jag, aldrig att jag sätter på mig en sådan apparat! Visst, om jag vore 60 så men inte nu när jag är så ung!

Jag blir lite bitter på livet och känner att allt kan vara så orättvist. Nu skiter jag i mitt förra inlägg om självkänsla och sånt för nu är jag riktigt bitter. Jag har både fel på synen och på öronen, kanske måste ha en jävla apparat intryckt i öronen som gamlingarna på jobbet har, jag är varken jätte snygg eller är en sådan person som alla verkligen vill känna. Varför ska allt falla på mig?! ( Nu vet jag att jag borde tänka: det finns folk som har det värre) Men är för bitter just nu. Det värsta vore om jag fick en hörapparat. Vill inte!! Mamma ska ringa in till vårdcentralen och boka in en  tid så att jag kan få en remiss till en öronläkare. Hoppas hoppas hoppas allt löser sig!


Because you had a bad day

Because you had a bad day
You're taking one down
You sing a sad song just to turn it around
You say you don't know
You tell me don't lie
You work at a smile and you go for a ride
You had a bad day
The camera don't lie
You're coming back down and you really don't mind
You had a bad day
You had a bad day

Okej, killens dag i sången har ju varit hemsk och det är lite väl att ta i. Min dag har snarare varit dålig och inte nått de förväntningar jag hade byggt upp. Det hela började med att jag skulle skjutsa mamma till vårdcentralen och hade en sådan "inget-passar-mig-dag" så provade massa kläder innna jag tyckte att jag såg någorlunda okej ut. Eftersom det tog så lång tid hade jag bråttom med att sminka mig, men efter massa tjat och gnäll över andra saker i huset som jag borde göra, ger jag upp sminkningen och kör henne. Åker sedan hem igen för att göra mig klar för att möta Pauline och kör lugnt iväg till stan. Men sedan kommer stressen igen när jag ska försöka hitta parkeringsplats och gör massa fel. Sedan har jag förföljt av denna stress och den har varit riktigt påtaglig att jag bara vill dimpa ner i soffan och inte göra ett skit.

Så det tänkte jag göra nu innan jag måste plugga igen.
Hatar dagar som denna!


Sweet sweet dreams

Vaknade för 1 timme sedan och kände mig riktigt utvilad, så skönt! Men vaknade med förhoppningar att solen skulle titta fram mellan persiennerna, men icke. Upplyst var det allt, men ingen sol. Lite synd! Men det är riktigt underbart att vakna helt utvilad och dessutom veta att de flesta går till skolan idag...lite skadeglädje får man ha!
Men snart försvinner glädjen för måste återigen plugga till omvårdnadsprovet så ska väl sätta igång snart. Men senare ska jag åka in till stan för att träffa en mycket saknad person, Pauline Stjerneklev.

Vad ska ni göra idag? Förhoppningsvis något som förgyller dagen iaf!
Men nu skriker boken efter mig så får väl sätta fart!


Störningsobjekt!

Läste nyss en tjejs vars blogginlägg gjorde mig så sjukt irriterad nyss. Så tänkte jag skulle försöka föra in lite kunskap och självkänsla.

Dagen samhälle: ideal hit och dit. Du ska vara sån och ska se ut så och göra si. Krav krav krav krav!

Den här inlägget handlade kort och gott om hur hennes träning går och i slutet har hon lagt upp en bild på sig där hon visar magen. Under bilden kommtenterar hon att hon inte tkr att hon är smal och klagade över sin kroppsikt. Det är nu jag blev irriterad. Den här tjejen var sjukt smal, liten och nätt och absolut inget att klaga över och det är sådant jag blir så irriterad över: att smala tjejer klagar över vikten och den såkallade bullmagen. Sluta! Självklart strävar man efter att ha en fin kropp, det gör väl alla, men varför ska man se ut som ett grässtrå? Alla har komplex och känner att ens kropp ser för jävlig ut, men var ändå glad för din kropp och kom inte och klaga om du är 1.60 och väger 50! Nu vet jag inte tjejens vikt, men jag blir galen på dessa ideal som man ska hålla vid. Varför inte skaffa lite självkänsla och digga sig själv? Och ni tjejer som vill ha en kille och ständigt klagar på era vikter: killar tycker att det är osexigt att klaga jämt och ständigt på sin vikt.  Återigen, man får ha dåliga dagar och klaga. Men allt är så fokuserat kring utseendet nu så tror jag blir galen.

Om man tänker såhär: allt är relativt. Hon är smal jämfört med mig, men jag är smal i jämförelse med ngn annan. Alltså vad går folk efter? Dumpa idealen och istället för att träna för att vara sjukt smal så gör det för att hålla kroppen i form. Träningen blir inget nöje om man hela tiden ska tänka på vikten. Det är bara siffror på en fyrkantig plastmackapär.

Sedan vet jag inte riktigt vad den här tjejen ville få ut med bilden? Ville hon att folk ska kommentera och skriva att hon är supersmal och få bekräftelse så? Skaffa lite självklänsla och gilla din kropp!

Så ett råd till de som jämt är besvikna med sin kropp. I slutet handlar det bara om hur man är som person. En tjej eller kille kan vara hur snygg som helst, men om personen beter sig som en skitstövel ser man inte utseendet längre.

En kväll med Åsa-Nisse och Jensen

Snart ska jag, pappa och syster in till stan för att parkera oss vid ett bord på jenens där god mat ska avnjutas och sedan ska vi kila in till SF och träffa skådisarna i Åsa-Nisse. Kommer bli en fin kväll för det är inte alltid vi gör sånt här med pappa, så lite kvalitetstid med familjen, minus mamma som jobbar. Kommer bli najs! Men nu verkar pappa vara på gång så får slänga iväg detta inlägg och bege mig mot bilen.

Ha en fin fin söndag alla!


Bröderna Karlsson

Istället för att besöka Kris så besökte bröderna Karlsson oss här hemma. Jag kände mig ganska trött igår så orkade inte med en lite halvt galen kväll med tjejerna , så vi i familjen hyrde film. Bröderna Karlsson var faktiskt bra, vilket jag inte trodde. Men man fick lite halvt panik under filmens gång eftersom de stackars bröderna hamnar i trubbel hela tiden. Men absolut sevärd!

Nu har jag tagit en 10 min paus i pluggandet för att roa mig lite. Man ska tydligen plugga intensivt i en halvtimma och sedan ta 10 min paus för att sedan återigen plugga intevsivt i en halvtimma. Testar det och det är ganska skönt. För jag kan inte sitta still hela tiden, måste göra något. Så får väl kanske börja sätta igång att förbereda maten för mamma så slipper hon göra allt. Så snäll är man ibland!

Ikväll blir det familjekväll igen, men mer om det sen för mina 10 min blev just 5 min!


Inlägg i farten

Blir ett snabbt inlägg innan jag måste sätta mig och plugga, sedan måste jag åka ner till jobbet för kvällens sista pass. Har varit en bra dag hittills men kvällen kommer bli så mycket bättre för då ska man hem till kris och där väntar resten av tjejerna (nästan). Vi ska laga mat och ha det gött! 

Längtar tills ikväll och framför allt till i morgon för då blir det kvalitetstid med pappa och syster.
Nu ska jag slappa de sista 10 min innan plugget tar över mitt liv.

Bye!


Fotografering 18/2

Hej träningsvärk!

Igår efter träningen var jag så matt och trött att jag knappt orkade röra mig. Att gå från köket till vardagsrummet som ligger precis jämte varandra var som att gå i flera timmar. Varje mm av min kropp värkte så blev parkerad i sängen framför en film hela kvällen. Och idag välkomnas jag av träningsvärken igen. Men vet ni, det är nästan den goaste känslan i världen för då vet man att man verkligen har tränat. Ritkigt fint!

Från träningsvärk till väder. Har ni också solsken ute? Jag vill sugen på att gå på en promenad och fota lite kanske. Ska nog göra det efter lunch.

Känn fredagskänslan vänner!


"Gilla" på facebook

Hittade en sida på facebook med samlade "gilla-kommentarer" och hittade många roliga. Här kommer några av mina favoriter:


"du ä så nära en idiot man kan komma" ... "då flyttar ja mej lite" ツ

"Va fin du ser ut idag." "Va jag ful igår eller?"

Hos Tandläkaren! - Gapa ... Gapa .. Gapa - Hur jävla stor käft tror du jag har egentligen? -.-'

"Coca cola, tack!" "Går det bra med light?" "Går det bra med monopolpengar?"

När är pizzan färdig? Pizzabagaren: 15 minuter en kvart.

H.O.M.E.W.O.R.K. = Half Of My Energy Wasted On Random Crap

när en turk säger 'Jag älskar dig mer än kebab' då vet man att det är äkta kärlek ♥

När ja saknar dej, läser jag våra gamla konversationer i mobilen och ler ♥

det är inte jag som försover mej, det är bara sängen som inte vill släppa taget om mej ツ

Okej, du är 10 och har fan allt, egen bärbardator, en iPod, en iPhone och Facebook. När jag var 10 hade jag en tamagotchi...

kisskisskiss..kom då katten..kisskisskiss..MEN VAFAN SKIT I DET DÅ!

vi som går till kylskåpet när vi inte har nått att göra !

HAHAHAHAAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHHAHAHAHAHAHAHAHAHA, eller va?

Jag hade en gång ett liv. Sen sa nån jävel åt mig att skaffa facebook..


Detta var några av grymt många..kika in på sidan http://i.like-it.se/Start  

 


Hurtigt värre

Är nyligen hemkommen efter ett gympass med Kris och Natta. Och vad trögt det gick idag, ingen motivation alls och man fick pusha sig hela tiden. Jag brukar träna 3ggr i veckan, men det blev bara 1 gång så har inte tränat på 1 vecka och det känns som det man hade byggt upp hade försvunnit. Så nu är jag aldeles slut och ska spendera kvällen hemma i omvårdnadsböckerna för att sedan parkera mig framför tv.

Snart ska jag och pappa boka film på SF och på söndag ska vi se på Åsa-Nisse. Det är roligt att få lite kvalitetstid med pappa, trots att det inte riktigt blir så mycket konversation, men mysigt att göra något tillsammans för en gångs skull.

Dags att börja trycka näsan mot omvårdnadsboken kanske...
Turn my winter into summer, boy!

Godmorgon! Här sitter man under filten och nördar sig med datorn. Sitter precis vid fönstret och tittar ut över mitt vackra Jönköping, eller jag snarare tänker på hur Jönköping ser ut på sommaren. Då är jönköping helt fantastisk! Men nu ser hela stan så deprimerande ut. Den är så grå, trist och dyster. Eller det är så jag känner mig i detta trista väder. Jag längtar så innerligt efter sol, all grönska som ploppar fram, värmen, glädjen, känslan som sprider sig i kroppen när man upplever allt detta. Sommaren är underbar den med, men övergången mellan vintern och sommaren är nästan bättre! Så jag kollar med jämna mellanrum väderprognosen för vill så gärna att våren ska komma. Det ökar ju inte vårens framgång, men man kan ju alltid önska!

Tänkte visa upp ett bildspel på lite bilder från våren 2010Bilderna kanske inte gav direkt vårkänslan eftersom grönskan inte hade ploppat upp.
Men solen, värmen och glädjen finns definitivt där!


Nya raggningsknep på gång kanske?

Det har absolut varit en fin dag! Sov till kl tolv och gjorde massa amerikanska pankakor som jag och syster smaskade i oss. Sjukt gott med lönnsirap och grädde till, dock riktigt onyttigt! Sedan under dagen blev det en fika med fina Micha som kommer lämna Sveriges gränser för ett varmare ställe. Snacka om att avudnsjukan stiger. Blir så taggad till resan i Augusti när hon pratar om sin resa. Men iaf, fikat var mysigt och tjöt as usual! Så säger bara tack detsamma Micha! :)

Därefter blev det bara att hämta bilen hemma för att sedan hämta upp tjejerna för en utekväll på stan. Det var spontant och ganska otippat, men hade en grymt trevlig kväll, där man träffade många som man kände. Dock var man helnykter för hade bilen så satt med min cola och försökte se sådär cool ut. Det roliga var att när servitören kom till vårt bord frågade han om alla var klara med sina drinkar. Då tog han allas glas förutom mitt, vadå pik?? Men kan ju ialla fall medge att man inte behöver ha alkohol för att ha kul!

Det fina med kvällen var definitivt all dans, men ibland kan för mycket folk och folk som tar för mycket plats gå mig på nerverna. Det stora dansgolvet på centrum hade inte öppnat så alla mer eller mindre stod och trängdes på det lilla. Och självklart ska några tjejer ta extremt mycket plats, hoppa runt och dansa spasmiskt genom dansgolvet. Dessutom skulle de även trängde sig förbi mig och becka ett antal ggr. Jag ville bara säga till dem att de skulle sätta sig ner och sitta stilla. Blev riktigt irriterade på dem att jag fick upp en del ordspyor som jag tyst sa för mig själv. På tal om ordspyor så kanske det inte är ett fräsch uttryck, men det betyder mer eller mindre att man inte kontrollerar det man säger utan det flyger ut en i alla fall.

Men för att komma till rubrikens innehåll. Alltså hur raggar ni killar egentligen? Tror man ska börja gå en kurs eller något. Det förekom några fina raggningsknep på centrum idag och tror inte att de gick hem direkt. Exempelvis en kille som hela tiden skulle envisas med att gå igenom vår grupp och varje gång la han till ett flin. Riktigt irriterande för vi kopplade inte direkt raggningen. Sedan fanns det en kille som började strippa. Oh yeah...eller inte. Försöka duger, tanken som räknas! Men det sjukaste jag har sett idag var när en kille stod och hånglade med ett träd, BOKSTAVLIGEN! Han stod där och grovhånglade med ett träd och det såg ut som han kompenserade alla kvällens försök till strul. Men man säger ju att man ska krama ett träd när man är vilsen, då kanske man ska hångla med ett träd när man känner sig ensam? Kanske inte det mysigaste direkt.

Anyway, great great night!Bild från förfesten i fredags.


Funny friends and funny games

Kvällen tillbringades som sagt i B-ryd hos Cathrine där vi tjockade oss med pizza och tittade på skräckfilm (Funny games). Den här filmen var riktigt sjuk. Nu talar jag inte om blod som flyger överallt, utan psykiskt sjuk. En panik film med andra ord. Se värd, helt klart! Jag reagerar som jag alltid gör när jag kollar på film dvs sitter nära någon och gömmer mig bakom denna person eller bakom en kudde eller något. Jag vet, jag är en sådan meees, men jag klarar inte av trycket när paniken stiger. Men jag kollar upp hela tiden men för att vara beredd att dyka ner i min trygghetszon så håller jag ändå låg profil. Dessutom pratar och kommenterar jag under filmens gång. Så om ni ska kolla på skräckfilm ska ni vara beredd på dessa. MEN, jag var inte den enda. Cathrine gjorde samma sak och det roliga var att vi skrämde upp varandra hela tiden. Tror vi är ganska lika på den punkten. Men jisses vad kul vi hade!

Så Funny friend and Funny games!


You may say I'm a dreamer, but I'm not the only oneHar i princip bara arbetat idag och trots min (jääkla) förkylning var jag taggad över att arbeta och fick ingen gå-upp-tidigt-ångest idag, så skönt att vara peppad för arbete. Man presterar så mycket bättre! Och dagen blev så mycket bättre! Har haft en riktigt rolig dag på jobbet, cred till mina arbetskamrater. Ja, dagen har minsann flytit på rejält.

Nu sitter jag här med håret virat i en turban och ska väl snart sätta igång att torka håret. Ska nämligen ut till Bankeryd för en skräckfilmskväll med kompisar. Kommer bli riktigt fint så ser fram emot kvällen som sakta nalkas! Hahha, jag funderar ibland över vilket fint språk jag använda...nalkas t.e.x. Känner mig så ungdomlig! Men känns gött att kunna bidra med andra ord än "standard" orden som vanligtvis flyter ut ur munnen på oss ungdomar.

Angående den här listan som jag skrev om i söndags natt då jag vakade över tanten. På eftermiddagen den dan såg jag ett program där fyra killar hade ne lista på 100 saker (lite ambitiöst) de skulle göra innan de dog. Så de köpte en hippiebuss och åkte runt i USA för att uppfylla dessa mål. Jag blev så sjukt inspirerad! Dessa killar som knappt har några pengar tjänar ihop till en skruttig buss och verkligen uppfyller i princip alla sina mål. Hur fint skulle inte det vara att göra en sådan resa? Men nu tror ni säkert att många av dessa mål var stora, pampia som hoppa bungyjump, simma bland hajar etc. Men många var små saker som att lära sig surfa. Alltså det är inte alltid de stora målen som förgyller, utan de är alla de små målen. Många bäckar små leder till stor å... eller något i den stilen. Men det ordspråket stämmer så bra så imorgon ska jag sätta mig ner och skriva några mål som jag vill uppnå under tio år. 10 mål under 10 år...kanske skulle vara något? Anyway, gör det här med och försök att uppfylla allt på listan. Man tror att man har så mycket tid i världen men så en dag tar tiden slut och då står man där och tittar tillbaka på sitt liv med en besviken min.

Tänk på det!


Alla hjärtans dag

Chokladmoussetårta à la alla hjärtans dag

Ingredienser:
*
Chokladmousse
* Grädde med chokladsmak
* Sylt
* Sockerkaka
* Gelehjärtan
* Blockchoklad
* ChokladhjärtanSå här gör du...Baka en sockerkaka, helst dubbel sats. När sockerkakan är klar ska du dela den på mitten. Sedan kan du antingen skära ut ett hjärta själv eller använda en pepparkaksform.Därefter ska ni förbereda chokladmoussen. Det står oftast på förpackningen hur ni ska gå till väga.Under tiden moussen stelnar smälter du en del av chokladen och brer du på ett lager på det understa lagret ac sockerkakan. När chokladen har stelnat lägger du på ett laget med sylt. Jag använde mig av skogsbärssylt.När moussen är klar brer du på ett tjockt lager på sylten.Jag fann ett paket med chokladhjärtan så improviserade och la det på chokladmoussen. Man kan även lägga annat som frukter.Nu är det dags för att lägga den översta delen av sockerkakan. Du ska även bre på ett lager med smält choklad här också. Vänta tills det stelnar.Nu kommer finalen då man ska bre på grädden och dekorera tårtan med gelehjärtan.


Hoppas det smakar!


Jobba natt, never again!

Kom hem trött och hungrig kl 07.30 i morse och har nu avlagt ett löfte om att jag aldrig ska jobba natt igen. Jag satt mer eller mindre parkerad framför tv:n i 10 h och zappade mellan kanalerna. Visserligen var det ganska skönt eftersom jag får pengar för att princip ligga på soffan och kolla till lilla tanten då och då. Men never again! Går hellre upp på morgonen än att jobba natt. Men det var ju en fin erfarenhet.

Jag sov till halv ett i morse men kände mig ändå inte pigg. Jag har dragit på mig en förkylning och jag blir så trött och hängig då...så tog en lång varm dusch, sedan kändes allt bättre. Ska jobba imorgon med men får stå ut. Pengarna sitter fint när lönen trillar in!

Nu ska jag laga till lite te och kurera mig!

uppdrag

Sitter här på jobbet framför tv och tar det lugnt. Får då och då titta till tanten i rummet men hittils är allt lugnt, vilket är skönt! Tänkte ge er ett uppdrag vilket jag tänkte skriva lite vidare imorgon. Här kommer det. Är ni redo? Skriv ner 10 saker ni måste göra innan ni dör och som ni verkligen vill uppfylla! Mer om ämnet kommer imorgon efter att jag har sovit bort halva dagen! Godnatt på er!

Dagen då jag ska lära mig dricka kaffe!

Här sitter jag insvept i min själv-värmande filt och käkar glass. Tänkte kolla klart på Sveriges mästerkock innan jag ska ta en lång tupplur. Jag ska nämligen jobba natt så måste vara utvilad för att kunna sitta upp hela natten. Slutar kl 7 och då ska jag bara hem och dyka ner i sängen! Men tror att det här är dagen då jag måste lära mig dricka kaffe för hur sjutton ska jag klara av natten? Som tur har jag tv! Nu låter det som om jag bara ska kolla på tv på jobbet, men ska sitta vak hos en dam. Att sitta vak innebär att personen är döende och man ska närvara så att personen har det bra och slipper dö ensam. Denna dam är så go så jag hoppas hon klarar natten för skulle bli tufft ifall hon skulle dö inatt.

Men nog om det. Ni lär få ett inlägg sent ikväll då jag sitter bänkad framför tv:n.
Dags för mig att sova! Ha en fin dag vänner :)

Last night was a good night!

Kvällen med tjejerna var mycket fin och för att beskriva kvällen
tänker jag lägga upp ett litet bildspel...enjoy!
Fina bilder att visa barnbarnen sen! ;)


This is what a god day should look like


Fredagstips!

Det är ju fredag och vet att många ska ut så tänke ge er ett bra tips såhär innan förfesten börjar. I sommar testade jag och Nina på piggelindrinkar och jag föll pladask! Tolkning: jag blev kär i drinken samt blev lite för full. Negativt är att den är farligt god, man kan dricka många sånna utan att tänka på att det är alkohol i, men det positiva är att de ju så sjukt goooda! 

Recept 1:

2 glas
  • Klöver 2-3 kiwi, skalade och delade
  • Klöversaften av 1 apelsin
  • Klöverisbit
Sockerlag:
  • Klöver1 dl socker
  • Klöver2½ dl vatten
  • Klöversaften av 1 citron
  • KlöverVodka

Gör så här

Koka socker, vatten och citronsaft tills sockret löst sig. Låt lagen svalna. Mixa kiwin tillsammans med apelsinsaften. Tillsätt sockerlagen och några isbitar.

Servera i höga glas.

(Recept taget från coop)


Recept 2:

Om man inte vill vara så ambitiös kan man bara köpa ett paket med piggelinglass som man lägger i ett glad med vodka och sprite. Mängden sprite, glass och vodka bestämmer ni själva.


Vill bara påminna om att alkohol kan skada kroppen!


Annars have fun! ;)


Goodmorgoon!

Vaknade upp och kände känslan av lov. Hur underbart är inte det? Och lovet börjar helt perfekt då det blir förfest och utgång med tjejerna ikväll. Tonight's gonna be a good night! Förhoppningsvis hittar vi ett ställe att förfesta på men annars får vi dra den traditionella krogenrundan! Vilket fall som helst kommer det bli awsome! Har inte gått ut på länge och börjar känna lite partyabstinens nu. That's the signal!

Innan utgången har jag lite att stå i och några ärenden att göra så det blir inte till att ligga i soffan och leka soffpotatis, utan här får ingen tid spillas. Bara att tuta och köra!

Föresten, angående gårdagens ämne om tjejers komplexa beteende så hittade jag en sida på ett forum där en kille beskriver lite om tjejers beteende och tecken som man ska titta efter ifall vi är intresserade osv. Lite kul att läsa och vissa kan faktist stämma. Checka in denna sida då... http://www.c-r.se/forum/showthread.php?p=83398


Dags att checka av dagens "to-do-list"Gammal bild på mig och Nina när vi förbereder oss för kvällens party.
(Detta var i nian eller något)


The first impression.

Har ni tänkt på hur introt i serier och filmer måste fånga vårt intresse så att vi tittar vidare. Jag har fastnat för en serie som heter "The Pacific" och handlingen sker under andra världskriget så Amerika går in och anfaller Japan och man får följa soldaternas fysiska och psykiska strid i kriget. Men introt har fångat mig och anledningen till att den berör mig är att man får en känsla av verklighet, olika känslor som soldaterna i serien kommer fram i introt och man fångas av dessa känslor. Låten som spelas och filmklippen i introt fick mig att bli intresserad. Ni kan ju själva avgöra vad ni tycker, men introt är bra och serien är definitivt bra!

En annan serie som har ett bra intro är "One Tree Hill". Men behöver nog inte säga så mycker mer om den serien för den är en av dem bästa. Punkt!
Nu kunde man inte lägga in One Tree hills intro, men checka gärna på youtube. Men troligtvis har ni redan sätt den ;)


She's komplex, he's extremly simple.

En kväll hos Sandra diskuterade vi hur vi tjejer överanalyserar allt och inte berättar vad vi egentligen vill. Detta gäller mer eller mindre alla tjejer, för er som är tjej eller för er som har en flickvän har väl någon gång stött på våra komplexa drag? När vi diskuterade det kom det upp hur man analyserade sms som kom från killar man tyckte om. Om ni verkligen inte känner igen er så släng in en kommentar och protestera, men tror de flesta håller med. Om ni får ett sms från en kille som ni verkligen tycker om och han skriver "hjärta" i slutet så blir man alldeles till sig och man är på god väg att ringa i bröllopsklockorna (nu överdriver jag lite). Om man håller sms kontakt med denna kille och han under denna tid ändrar sitt sätt att skriva, exemplevis slutar skriva smileys, då kokar vi tjejer ihop det värsta och tänker; nu är det köört! Lite väl överdramatiserade är vi och verkligen analyserar allt: nu skrev han så, nu la han till ett hjärta, nu försvann den glada gubben, han skriver kortfattigt m.m. m.m. m.m. Men i själva verket behöver det inte betyda något.

Sedan har vi tjejer den fina egenskapen att inte säga vad vi vill, utan vi vill att killarna ska komma på det själva. Vi vill att de ska fråga om de kan laga mat när vi pikar dem att vi är hungriga, men sedan är det roliga att när killen snappar upp piken eller bara av ren vänlighet erbjuder sig att laga mat kan vi tillslut säga: Det är ingen fara, det ska du inte behöva göra. Så från början kan det hela vara ett undermedvetet test ifall han skulle vilja laga mat åt oss. Löjligt värre! Killen förstår nog ofta inte den piken (eller?) och kan, om vi ha tur, uppfylla våra önskemål. Men när han erbjuder sig och vi tackar nej, kommer nästa steg. Då vill vi att han ska insistera och då ger vi oss och det får oss att se ut som oskyldiga rådjur.

Men varför är vi så komplexa? Varför inte bara fråga ifall killen kan laga mat? Varför ska vi gå sådana omvägar, det tar längre tid och det är större chans att vi får maten lagad om vi frågar fint. Men sedan tror jag att det är inte själva maten som är det viktigaste som vi vill lyfta fram, utan det är gesten och tanken bakom. Vi vill se ifall han skulle kunna utföra det det vi önskar utan att be honom, vi vill alltså att han ska tänka på det själv utan att vi hela tiden ska be honom. Men på ett sätt gör vi det, men vi är så "skickliga" att vi gömmer det i en pik.

Men skillnaden är ganska underhållande och jag känner igen lite i det vi diskuterade hos Sandra. Men tänk vad enkelt allt skulle vara ifall tjejerna var som killar. Rak på sak, inga krussiduller utan går direkt på. Men då skulle vi inte kunna skratta åt vårt beteende ;) Killar, ni får stå ut med vårt otroligt komplexa tankesystem whether you like it or not!

Thousand miles

Jag och mamma lagar mat medan låten Thousand Miles kommer ut ur högtalarna. Mamma älskar nämligen denna låten och hon blir alldeles till sig när hon hör den, så snart börjar hon väl snart sjunga med. Det slutar med att hon oftast överröstar sångaren. Ganska kul, tills hennes röst bryter. Men hellre en sådan mamma än en som bara lunkar på i köket. Man måtse ju leva lite med ;)

Idag hade jag bara en lektion och hör hur soffan ropar på mig. Den vill att jag ska lägga mig där och sussa lite med mysiga filten. I'll be right there! Men först ska jag äta. Pasta Carbonara blir det på lunchmenyn.

Detta blir ett litet inlägg som följer av ett större eftersom jag inte hann blogga igår. Fullt upp med andra ord!
Som man skriver i den digitala välrden.....BRB!


En bild som inte stämmer överrens med ämnet!


Tänk vad glad man kan bli!

Kom nyligen hem från en en liten roadtrip till mammas jobb. Mamma har nämligen blivit lite bortskämd då jag fått körkort och kan hämta henne efter jobbet. Så när mamma ringde blev jag lite glad över att hon frågade för då kan jag få köra lite. Har inte kört så mycket sedan körkortet så blir glad för varje tillfälle jag får köra. Det är underbart!

Idag har det varit en lång dag men slutade med massagelektion, som för övrigt och alltid var/är skön! Man blir helt avslappnad och kan tag i dagens alla uppgifter. Dock blev det inget ansträngande utan tog en trip till stan med Ottilia och vi tog även en fika. Jag har fikat sjukt mycket de dagarna och känner att dessa små pengar går åt som smör i solen, så får chilla ner lite när det gäller gottandet. Men det var kul att träffa henne igen och ta igen lite snack sedan nyår. Had a great time!

Sedan känner jag mig riktigt dålig på att ta kort. Men har ingen inspiration, men kanske har jag fått lite. Men ska iaf fota Jönköping under kvällen. Men det blir ett projekt framöver .Bilden som jag tog idag kunde jag inte få över, så fick ta en gammal bild.


Svårigheterna som uppkommer då man ska välja utbildning.

Såg att min kära kusin hade lagt upp ett inlägg om att hon tittade på olika högskolor och kände att jag kanske också borde sätta igång med det. Framförallt fundera över lite vad jag ska utbilda mig till. Jag tycker det är riktigt svårt att välja ett yrke som jag tror jag skulle vilja arbeta med. Jag funderar på:

* Arbetsterapeut
* Sjukgymnast
* Klinfyssjuksköterska

Men jag vet inte om det kommer att passa mig. När jag läser om programmen verkar det intressant, men är rädd att jag ångrar mig. Det jag vill uppnå i ett arbete är social kontakt, så jag vill absolut inte hantera massa mediciner. Jag vill träffa olika människor genom det arbete jag tillslut kommer att välja och jag vill att det yrket ska innehålla fysikt arbete eftersom jag inte vill sitta still vid ett skrivbord.

Jag tror att det är viktigt att man först gör klart för sig vad man är intresserad av. Det har jag redan kommit fram till; hjälpa människor. Sedan får man ta nästa steg. Hur vill du att arbete ska gå till? Jag vill att yrket ska innehålla det jag skrev här ovan samt kreativitet, så att jag kan få tänka ut lösningar själv. Nästa steg är att hitta ett yrke som passar in på ens krav. När man gjort det är det bar att leta efter en utbildning.

Just nu är jag ganska inne på sjukgymnast och det finns inte i jönköping och de alternativ som jag funderar på är:
* Kalmar
* Linköping
* Lund
* Göteborg

Nu ska jag inte studera förens om ett år, men man blir lite stressad över detta eftersom jag fortfarande är osäker. Men har ett år så kan söka i lugn och ro!


Ledighet = överskattat

Jag ska verkligen inte klaga. Jag är ledig måndag och fredag och veckorna kunde inte flyta på bättre! Man har sovmorgon, om man inte väcks av familjens väsen på morgonen, vilket är skönt. Sedan kan man titta på tv hur länge man vill och inte känna pressen av att man måste sätta sig ner att plugga. Man kan i överlag ta dagen som man vill utan några direkta "måsten" . Tro inte att jag är helt ur vettet, men jag vill ha några "måsten" nu. Det enda jag måste göra är att lämna in några böcker på bibblan och göra ett litet arbete i svenska. Men bibblan kan jag svänga förbi imorgon och svenskan tar max en halvtimma. Sen då? Jag vill inte vandra mellan den första dumburken till den andra.

 Om ni har ett superbra förslag på vad ni brukar göra när tiden står stilla, släng gärna in en kommentar för är i ett desperat behov av dagsaktiviteter!


Men jag kan underhålla mig med en bok eller något sålänge. Kankse skriva en egen självbiografi? Om alla kändisar har haft en svår barndom de har kunnat rota fram kan jag väl också skriva en och tjäna massa pengar på det. Då skulle jag kunna för idag bara flyga till Paris eller något för att sedan ta ett flyg tillbaka. Det hade varit roligt och spontant!

Ne, tillbaka till verklighetens bittra värld. Få nöja mig med boken.
 
Påminnelse: släng in några förslag! Kan senare samla ihop lite så kan ni får ta del av vad andra gör när tråkigheten smyger sig på en.

What if...?

Ibland kan jag fundera över hur mitt liv skulle se ut ifall jag bodde i en annan stad, gick på en annan skola eller gick i en annan klass. Hur skulle jag vara? Vilka kompisar skulle jag haft? Vilka intressen skulle jag ha? Jag tror att en stor del av oss påverkas enormt mycket av vilka vi umgås med och vad vi stöter på i livet. Man har en viss grundpersonlighet, men allt kan formas av allt runt omkring. Exempelvis: om jag skulle vara en blyg person som umgicks med blyga människor skulle jag troligen inte bli mindre blyg eftersom mina vänner inte inspirerar mig till att bli mer öppen. Men ifall jag skulle ha vänner som är framåt och sociala skulle jag troligtvis bli mer social och öppen eftersom jag ser upp och påverkas av mina vänner. Det är lite underligt hur omgivningen påverkar vår personlighet.

Frågan är vem jag skulle vara ifall jag inte hade de vänner jag umgås med idag? Den frågan kan jag aldrig få svar på, men det skulle vara intressant att byta umgänge för att se om min personlighet blir förändrad. Men sedan kom jag att tänka på nu att vi kanske inte riktigt ändrar personlighet, utan vi förstärker och försvagar vissa drag som identifierar oss när vi byter umgänge. Jag tror många har olika grupper som man umgås med och det finns ändå en tydlig skillnad. Jag tror att vid byte av dessa grupper anpassar man sig till situationen och smälter in. Man blir som en kameliont (stavning?).

Något som jag skulle vilja ändra med mig själv är bl.a. min ambition som kan förvandlas till en dominant sida vid grupparbeten och uppgifter. Om inte saker och ting inte riktigt flyter på eller stannar upp kan jag undermedvetet och omedvetet ta rollen som ledare och försöka styra upp allt. Detta kan folk ses som irriterande och jag skulle vilja ändra på att bli mindre bossig. Men som Sandra, en kompis till mig, sa. Hon sa att när man ger folk pikar och försöker styra upp så tar man det kanske för personligt och bygger upp en osynlig mur. Men min ambitiösa sida kan vara till nytta med då jag tar mig igenom de uppdrag jag tar på mig. Något jag också skulle vilja bli är mer frammåt. När jag lär känna nytt folk är jag först lite reserverad för att känna av stämmningen för att få en bild av hur personen är och på så vis anpassa mig till personens personlighet. Det innebär inte att jag fejkar, för behåller min personlighet, men jag förstärker eller förminskar mina drag en aning.

Men nu vill jag också påminna mig själv och andra att alla har en baksida och om allt vore perfekt så skulle man inte kunna glädjas av och uppskatta de positiva sidorna man har.


Frukost och Cougertown

Vaknade 11.30 och kände mig riktigt utvilad! Sitter för tillfället och tittar på Cougertown, again. Men den serien är klockren och kan ses 24/7. Har också avnjutit en fin fin frukost och ska snart göra mig iordning för att våldgästa (minus våld) Robin och Karin. Blir kul att se hur det ser ut i deras lägenhet och man kan drömma bort lite när man har en egen. Vill faktist flytta , träffa nya människor och leva livet. Men samtidigt vill jag stanna här, träffa mina underbara vänner och leva ett tryggt liv här. För att stanna här innebär trygghet. Men funderar på att flytta men det ultimata vore att flytta med en kompis för då är man inte helt själv och man behöver inte ha det ekonomiska ansvaret för sig själv. Skulle vara skönt. Jag, natta och kris kom in på det igår, men samtidigt vill jag inte tänka så långt fram. Har studenten, balen, resan och sommaren framför mig så vill fokusera på det. Allt detta kommer bli helt underbart och taggar det till tusen!!

Nu måste jag ta mig till garderoben för att sätta på mig några kläder som man kan synas ute med.
Hade bäst flodhäst :)


At work.

Ligger i soffan på jobbet och njuter av min rast. Dock slutar den om tio min så jag tänkte sluta ögonen lite innan man ska springa upp och ner för trapporna. Dagen har varit bra men jag är sjukt trött så jag ska nog hem och sova lite. Vet inte vad kvällen kommer att bjuda på, men den som lever får se! Nu ska jag vila lite innan jag måste röra på fläsket igen! Hade fint :-)

Underbar fredag!

Behöver inte skriva så mycket mer. Fredagen innehöll allt en fredag borde innehålla. Sova, träning, träffa kompisar och äta god mat. Ja, fredagar är verkligen livet! Min dag har bestått av att träna med Sandra och Emma för att sedan åka hem och sova lite. Fick kompensera offringen av sovmorgonen. Sedan åkte jag in till stan för att fika med Micha och Nina. Mycket mysigt för det var ett tag sedan vi träffades alla tre. Sedan åka jag direkt till Sandra där Emma befann sig och vi väntade in Pauline för att traska till affären, där vi inhandlade kvällens godsaker. Vi lagade mat och gottade oss med muffins, muummms, som Maria Montazami säger! Kvällen innehöll även Orangino som är ett spel där man får reda på vilka personlighetsdrag man har och hur andra uppfattar en. Jag fick reda på att jag är tydligen lite självisk, kaxig, romantiskt, opedagogisk, lojal och flirtig. Nu vill jag bara förklara att det inte är så att jag är självisk och om jag skulle käka massa godis så skulle jag inte äta upp allt själv utan att bjuda, men jag hade i vissa situationer velat ha godispåsen själv. Men jag bjuder gärna så man kan säga att jag är självisk i smyg!

Men kvällen har varit w.o.n.d.e.r.f.u.l.l. så jag ska krypa under täcket för att sova. Jag ska jobba imorgon och jag är inte så peppad på att gå upp så tidigt, men lönen som kommer i mars kommer att vara fin!


Hurtig var namnet!

Ska än en gång åka in till gymmet för att röra lite på fläsket! Känner mig ganska hurtig som tränar tre ggr i veckan. Nu vill jag inte att någon som biffar 24/7 ska flina åt min kommentar och tänka att det är ju ingenting. Men jag vill inte bli överbiffig och se ut som Arnold Schwarzenegger! Jag vill hålla mig "trimmad" och hålla mig i form, redo för beach 2011 och Zakynthos ;)

Shit, nu måste jag rusa! See ya later!


Djävulen bär prada

Ne jag ångrade mig, utför massakern imorn istället eller senare ikväll. Vill titta på en film och dricka lite te. Så hittade i vår filmbunt "Djävulen bär prada" så det får bli den. Såg den för ett tag sedan och orkar inte lägga ner massa energi genom att välta ut allt för att hitta en bättre. Så min kväll kommer att bestå av filmtittandet och kanske ett och ett annat jeansmord.

Var föresten och fikade med några klasskamrater och det var sjukt fint att ta en sådan spontan fika. Helt klart höjdpunkten på dagen! Nu när religionprovet är över har jag det ganska slappt så tar igen religionplugget med en film!

Over and out!


Fix och trix

Jag har tänkt att jag skulle göra ett litet experiment på mina byxor och snygga till dem lite med handkraft. Frågan är om jag verkligen vågar riskera ett par byxor för det? Dock har jag ett par likadana men kanske kan ha ett par riktigt fula och gammla byxor som försökskaniner till detta. Jag får klura på detta hörrni! Men nu får se lite bilder på resultatet, oavsett hur det blir. Ifall jag failar totalt kan jag ju alltid roa någon med mitt misslyckande!

Nu tas försökskaninerna och mordvapnet fram!

Lägga in en liten fliik

Vill bara tillägga att jag har så sjukt underbara classmates och vad vore skolan utam dem? Ni gör skolan definitivt mer bättre och vad är inte roligare än när Robin slår i ICA:s våg, Jennas störtsköna uttryck, Martins klockrena kommentarer, Malin och Cathrines siemasiska-tvilling-förhållande, Sandras kommentarer i kalendern, Petra och Elins sånger, Pauline och mina fina pratstunder, sjuka kommentarer i klassrummet och tetrisdansen?  Ni är bara för underbara och trots att man taggar studenten kommer man sakna er så sjukt sjukt mycket och kommer vilja ha en reunion dagen efter!

Love you guys!


There's gonna come a day when all of this gonna be worth it

I natt kunde jag verkligen inte sova. Hade läst lite ur minnesboken av Andra Världskriget och den var verkligen hemsk. Man fick djupare kunskap om vad som egentligen hända och det gjorde riktigt ont att läsa allt så när jag skulle sova snurrade all info och drömde om saker kring kriget. Så under hela dagen har jag haft en sådan hemsk huvudvärk samt att jag har varit riktigt trött. Men när jag åkte till friskis och kom in i gymmet för att börja träna så piggnade jag till bara sådär och nu efteråt mår jag så sjukt bra! Träning är verkligen livet! Kom hem kvart över åtta så har spenderat nästan hela dagen i skolan så skönt att träna lite. Kul att Kris och Natta hängde med, roligare att träna med några istället för att gå runt där själv och biffa!  

Jag tänkte kolla vidare på Transformers innan jag gör mig iordning.
Godnatt!
 


Rain and thunder

Pauline visade mig och Sandra ett klipp på Youtube där en kör bildar regn och åska av ljudet från fingrar, händer och ben. Det är riktigt häftigt att se! Checka vetja!RSS 2.0