Another chapter in my life

Har ni tänt på att livet är som en bok? Att mitt liv är som en unik berättelse som har olika kapittel, stora som små. När jag och Dennis började att träffas började ett nytt kapitell i mitt liv. Det kapitlett är färdigt och nu skriver jag på nästa. Undrar hur det kommer sluta. Vad kommer att hända härnäst? Vilka människor möter jag och vilka hinder kommer jag att stöta på? Det vet jag inte förrens kapitlett är färdigt. Men det är alltid så. När en dörr stängs öppnas ett fönster. Man måste bara se möjligheterna eller som i vissa fall skapa sina möjligheter.

Jämfört med igår, ser jag ändå en framtid idag. Det är fortfarande svårt och kommer komma stunder då jag kommer tveka på mitt val. Men det är bara att se frammåt och hålla en rak kurs. Kursen kanske inte blir så rak men bara man har ett mål och strävar efter att nå det kommer man komma långt.

Nu skrivs ett nytt kapitell i mitt liv , i morgon, om en månad eller ett år kanske det avslutas och ett nytt kapitell börjar skrivas i min bok. Who knows...


Om jag var vilsen innan, vad är jag nu då?

Nu känner jag mig vilsnare än vanligt och dimman tjocktnat ännu mer. Nu ser jag definitivt ingenting. Innan såg jag ändå konturerna av det mesta, kunde i alla fall sakta men säkert orientera mig fram. Men nu vågar jag inte röra mig för dimman är för tjock. Dimman tjocknade för att jag gjorde mitt val och nu kommer konsekvenserna. Jag vet inte om jag gjorde rätt val men vet att vända tillbaka och få en andra chans inte finns bland alternativen. Kanske bäst så? Men man inser verkligen hur mycket en person betyder för en förrens den personen har försvunnit ut ens liv, eller i mitt fall, inte kan ha samma "betydelse" som innan. 

Men om man förlorar en person hur vet man egentligen ens sanna känslor? Om det bränner runt hjärtetrakten när man tänker på fina minnen? Om det gör ont när man ser något som påminner om personen, och i detta fallet, det mesta? Saknar man bara närheten eller i själva verket personens närhet? Men om man tänker på vissa uttryck, chester, rörelser m.m. och känner saknad, är det inte då äkta? Men som många i min omgivning säger, gå vidare. Detta var nog bäst så ändå. Men det lustiga är att efter att jag och Alexander gjorde slut mådde jag riktigt dåligt, ungefär som nu men då såg jag ändå en framtid. Jag fann ändå styrka i min sorg. Men nu känner jag bara som en zombie, jag vandrar runt i min egna bubbla. Verkligheten finns runt omkring mig men det är inget jag tar till mig.

Men när livet är såhär jobbigt och tungt brukar jag alltid tänka på ett citat som får mig alltid att se framåt, att se på den ljusa sidan .

 Man ska leva för det man har, inte ge upp för det man saknar.  


At work

Sitter här på jobbet och väntar på att jag ska få gå hem. Slutar om ca 20 min och då hoppas jag att det spö regnar för då kommer jag få skjuts hem. Evil thoughts! Men ju mer det regnar idag ju större chans att det regnar mindre imorn ...eller? Hoppas kan vi ju alltid! Dagen har varit helt okej. Har jobbat från sju men hade delad tur så hade "rast" mellan tio och tre så åkte hem för att slänga mig i sängen och sova. Sängen var riktigt efterlängtad eftersom idag hade jag både huvudvärk och ingen ork alls att gå till jobbet. Ja, men man får ta sig i kragen ändå!

nej, dags att sluta. Lägger in ett inlägg senare ikväll med :)


Vanligt inlägg

Ja, min tanka var att jag skulle blogga från mobilen men det funkade inte. Kom till rubriken men sedan när jag skulle börja skriva så kom jag in på google istället...konstigt? Ja, så fick anstränga mig och röra fläsket från soffan för att hämta datorn och sätta på den. Dagens motion är gjord! Ne, vad lat jag framstår mig att vara. Har faktist jobbat idag och det har inneburit, som alltid, att man har fått springa upp och ner från trapporna på äldreboendet och det finns tre våningar! Snacka om att jag är seg i benen.  

Ikväll hade man planerat en kväll med vännerna men istället chilla och ta det lugnt. Är sjukt trött och seg så kommer inte vara på det sociala humöret. Ha en fin kväll allihopa :)Natti Natti

Snart ska jag gå och lägga mig, eller i alla fall läsa en stund i boken som jag lånade för några dagar sedan. gissa hur många sidor den består av? Nästan 800 sidor!?! Är jag galen? Nja, men har kommit in i en bokslukar-period så en bok på 800 sidor är ett fint tidsfördriv då dator, tv och annat som man brukar underhålla sig med, då inte vännerna och pojkvännen finns till. Dagen blev inte extra ordinary som jag skrev på Facebook. Men det ska den bli nästa vecka! Idag har ja istället träffat Nina en stund och vi har gottat oss med glass och pratat om allt mellan himmel, jord och öxnehaga. Sedan har man försökt att bekanta sig med sin nya mobil och det går framåt . Jag är i alla fall nöjd med den så nu får jag se till att dne håller ! 

Nej, nu kanske jag ska ta tag i min bok om jag ska kunna läsa ut den innan sommaren. God natt!

Sony ericsson xperia xtio mini pro

Eller nått? Ja, jag vete fan vaf mobilen heter men den har äntligen kommit! Den är ritkgit nice och är som skräddarsydd i min hand, it feel just so great! Ska bli lite klokare när det gäller mobilen men det självklara som sms, samtal, spel, musik och sånt är ganska simpelt. Får se vad man hittar! ;)

Såhär ser mobilen ut..


Infall ?

Ja, de senaste två dagarna har jag mått sjukt dåligt , i alla fall mentalt. Varit ganska nere och känt mig vilsen och det har praktiskt taget känts som att jag vandrade i en dimma. Men nu börjar det klarna ändå. Tur! Men förösker pigga upp tillvaron med att tänka på saker som förgyller mina dagar och de kommande dagarna för de kommer bli suveräna!

De saker jag ser fram emot är:
* Min nya mobiltelefon kommer
* Morgondagens äventyr med tjejerna
* Träffa Dennis <3

I'm stuck in teh middle and I don't know where to turn.

Känner mig verkligen vilsen just nu och har ingen aning om vart jag ska ta vägen. Har ett val att göra och valet blir allt svårare för varje dag som går. Om jag väljer att gå höger kommer det få negativa konsekvenser och om jag väljer vänster kommer negativa konsekvenser uppstå ändå. Vad ska man göra vid sådana situtationer? För vad man än gör så kommer jag påverka mig eller personerna i fråga. Försöker ta hjälp av personer i min närhet men det gör inte saken lättare. Vissa ser positivt på saken och tror att saken kommer all lösas av sig själv medan vissa tycker att jag ska ta tag i saken och fatta ett beslut, och i mitt fall ta vänster.Everywhere I turn, I hurt someone
But there's nothing I can say to change
the things I've done
Of all the things I hid from you
I cannot hide the shame
And I pray someone, something will come
to take away the pain

There's no way out of this dark place
No hope, no future
I know I can't be free
But I can't see another way
I can't face another day

Tell me where, did I go wrong
Everyone I loved, they're all gone
I'd do everything differently
but I can't turn back the time
There's no shelter from the storm inside of me

There's no way out of this dark place
No hope, no future
I know I can't be free
But I can't see another way
I can't face another day


Skrivabstinens

Måste skriva av mig men det är så mycket som snurrar runt i hjärnan just nu. Vad kommer hända nu? Kommer det hända igen? Vart ska jag ta vägen? Ska jag gå vänster eller höger? Kommer du finnas till? Vad händer framöver? Ja , frågorna bygger upp en stor dimma i mitt huvud och vet inte riktigt hur jag ska ta mig ur denna dimma. Kanske ska jag bara ta och lägga mig och låta tiden avisa. Tiden löser problem och läker sår har man hört. Kanske ska ge tiden en chans? Inte för att jag inte vill ge det en chans men allt känns så tomt nu så blir helt förvirrad av situationen så vet inte ritkigt vart jag ska göra...

Mest av allt vill jag bara vrida fram till den dag då allt bara ha löst sig, hoppa över allt till den dag då man känner att nu är livet som bäst. Det vore skönt .

S K I T

Rubriken säger allt...

Det här suger!

Jag hade sett fram emot denna vackra fredags kväll men självklart måste jag spendera den hemma för att jag troligen måste jobba imorn. Jag jublar av lycka!! Så nu är jag både trött, sliten och ganska bitter på tillvaron. Och för att göra saken ännu värre måste jag behöva gå i glasögonen till torsdag för då kommer linserna droppa in i min brevlåda. Ja, hör ni ännu ett jubel? Självklart är det skönt att gå med glasögon men det är ännu skönare med linser. Tycker bara glasögonen är i vägen där på näsan. Ja, som tur är ska jag inte göra något direkt nästa vecka förutom att jobba och det funkar att ha dem på jobbet i alla fall.

Något som gör mig lite gladare är att Dennis kommer hem från halmstad på söndag och hoppas vi kan träffas snart, kanske torsdag när man ändå är ledig. Får se vad han säger. Dock kan jag inte få tag på honom efter som min otroligt smarta kille har tappat sin mobil i öl så den är kaputt! Ja, intelligens på hög nivå! Men saknar honom ändå! :)

Nu ska jag vara bitter, trött och sliten med mina föräldrar.


Trött och....trött

Hej, trötter här som skriver! Dagen har inte varit påfrestande men är ändå riktigt trött och sliten så egentligen vill jag helst lägga mig men kan inte lägga mig för tidigt för då lär jag ändå inte somna! Ska tydligen jobba två veckor till och det är både bra och dåligt. Det tråkiga är att alla slutar jobba nu så kommer missa några roliga kvällar men sedan kommer detta sitta fint senare när pengarna trillar in ;)

Nu ska jag inte skriva mer utan göra mig iordning. Natti natti! :)

P.S. Micha, skicka mejlet till jessica@ottozon.se

VackertNyanserna som skapas vid en viss solnedgång kan man bara se vid det
ögonblicket, färgerna är aldrig densamme igen och kommer aldrig tillbaka.

Fånga ögonblicket


Shitt vad det regnar!

Herre jävlar vad det regnade för en stund sedan! Jag slutade kl två och lagom till att jag kom ut började det självklart åska och efter en stund började det regna också. Och det var inte lite regn heller, ska ni veta! Det var som att himmelen öppnade sig och någon där uppe satte på högtryckstvätten. Här behöver man inte åka till tropikerna, räcker att komma till Jönköping för att uppleva hetta och fuktighet i en kombination av högtrycksregn! Så när jag kom hem bar jag blöt ända in till trosorna och hade bara gått några hundra meter och som grädde på moset hade jag vita shorts så de som såg mig springa fick nog en rolig syn..heheh!

Dock hade jag önskat lite regn men inte i denna volym! Hade dock varit gött om det regnade så att man slapp behöva springa hem utan så att man kunde gå hem och svalka sig i regnet istället! För det behövdes efter jobbet. Alltid varmt och klibbigt och bara man sätter sig i någon min på en stol klibbas det mot rumpan, riktigt nice! Som tur är jag ledig imorn och då ska jag och Nina på en liten turisttripp! Kommer bli roligt, men innan det ska jag ta en lång lång sovmorgon!


Kanske inte syns men var DYGNSUUR!


Städat och röjt undan!

Ikväll kommer familjen tillbaka från Stockholm och det har varit riktigt skönt att vara ensam hemma. Dock har jag inte ritkigt varit helt ensam, Dennis har såklart spenderat några dagar här vilket var mysigt! Men sov ensam inatt vilket var ganska skönt ändå. Saknade närheten men det brukar bli så sjukt varm i rummet och när man är två och vill ligga nära varandra är det helt omöjligt att bli äckligt varm och svettig. Men inatt var det nästan lika varm och svettigt. Men fick i alla fall sova ut idag! Skulle kunnat stanna i sängen en bra stund till men var tvungen att städa och röja lite innan alla kommer hem. Mamma skulle få lite smått panik ifall hon hade sett röran. Men är ganska stolt över mig för det har inte varit så stökigt och har röjt emellanåt också! Men vill visa att jag kan sköta hemmet och att de kan lita på mig så får kanske vara hemma ensam flera gånger! ;)

Nu ska jag fixa lite mat!

Årets första dopp!

Kom precis hem från stranden med världens bästa Nina och trots att vi bara var där någon timma var det skönt att bara ligga där i solen och snacka. Prata om dagens i-lands problem osv. Glad för att jag har henne och att hon kan kommer till mig när hon känner att hon behöver ha råd och behöver snacka ut. Då känner man sig behövd och älskad. Skönt att man har henne för kan behöva prata om mina i-lands problem jag med. Du ska veta att du betyder!

Nu när jag kom hem och gick in i uterummet möttes jag av em värmeexplosion. Uterumme blir alltid riktigt varmt under dagen eftersom vi har dörren stängd och idag var det värre än någonsin. Termometern kunde inte visa vilken temperatur det var för den var så hög, men efter en stund när jag hade dragit upp dörrarna gick den ner på 50 grader. Undra hur mycket det var innan? Här behövs det inte att bygga en bastu, fick en på köpet när vi byggde uterummet! ;)
Lite bilder från idag...

Uppstigning kl 05.00 imorgon!

Visst låter det underbart? Vem vill inte stiga upp kl fem på morgonen en lördag, speciellt då man är ledig? Tror alla, innerst inne vill det...eller inte! Jag är inte så motiverad för det men måste göra det för vårt projektarbete. Jag och Pauline ska befinna oss kl kvart i sju på torget imorgon och sälja bullar och vi måste få in minst 7000 innan vi åker. Så här får det bakas och säljas! Det jobbiga är att stiga upp så tidigt men när man väl är där går det ganska fort. Vi ska bara stå till elva för Pauline ska arbeta och jag ska träffa några kompisar på stranden. Kommer bli riktigt kul för vissa har man inte sett på ett tag. Dessutom kommer Dennis imorn så ska spendera våran 2 månaders dag med honom, såklart. Saknar honom , speciellt nu när jag ska sova. Sängen känns flera kilmeter lång utan Dennis. Får lukta på hans skjorta, som avger lukten av hans parfym, som kompensation för tomheten.

Nej, nu måste jag sova...godnatt!

Oboy, vilket vackert väder

Vaknade upp ganska utvilad idag, trots att jag och Dennis började laga mat kl tolv och dessutom gjorde kladdkaka kl ett på natten. Men jag fick en sockersug och kladdkaka är ett snabbt och gott så ställde mig och bakade lite kladdkaka. Mumsigt var det i alla fall! Till kladdkakan hade vi satt på filmen new moon men somnade ganska fort till det. Vaknade i alla fall upp jämte en sovande Dennis. Det är mysigt att vakna upp och känna hans näret. Älskar värmen ifrån honom. Han kommer inte sova hos mig idag så kommer sakna honom och hans famn i natt.

Efter att Dennis äntligen kommit iväg (efter att ha missat bussen två ggr) gjorde jag mig snabbt i ordning och blev upphämtad av Jenna. Vi åkte sedan ner till stan för att ta en glass på piren. Riktigt skönt nu när de är varmt. Älskar att vara på piren på sommrarna. Helt underbart! När vi var mätte och belåtna gick vi in till stan för att Jennifer skulle köpa en bikini. Sjukt snygg var den! Riktigt fin, ovanlig rosa färg och passade henne perfekt. Om man hade pengar skulle vi lätt åkt till soliga Bahamas! Efter det gick vi till marknaden där de sålde olika godsaker från olika delar av världen. Fanns massvis med goda saker som crepes, engelskt godis, risotto m.m. Det fanns faktist ett stånd från polen och var riktigt nära att köpa lite piroger. Piroger är livet. Simpelt men riktigt gott! Men istället för piroger köpte jag lite engelskt godis, mumsigt värre de med!

Nu ska jag snart agera hemmafru och fixa med både disk och tvätt och sedan ska jag laga lite mat. Känner mig redan hungrig. Något nyttigt kanske? Ska försöka slänga ihop något got

t.

Duktigt Jessica!

Idag har jag varit mycket duktig , i alla fall enligt mig. När jag kom hem från jobbet har jag både tagit hand om tvätten och disken och nu håller jag på att laga mat. Känner mig som e hemmafru som väntar på sin man som ska komma efter sitt jobb. Det roliga är att jag väntar på att hans ska komma. Vi skojade lite att vi är lite som herr och fru Sandahl! Lite smått kul :)

Ikväll ska jag in till stan för att se på när Becka dansar och direkt efter ska man till stranden för att spendera tiden där med goa och glada människor. Skönt att hitta på något igen, känns som att det var en evighet sedan men det var förra veckan man träffade alla. Saknar det! Det som också är skönt är att jobbbveckan snart är slut och går in på min sista. Riktigt skönt , men har skrivit upp mig så att de kan ringa ifall de skulle behöva hjälp. Pengar skadar inte , speciellt inte nu när jag samlar ihop till en kamera. Åh...långtar!

Aja, vidare till maten!


Hungrig som en varg!

Slutade tidigt idag och var riktigt hungrig och mamma står och lagar god mat och bara doften får mig att kunna äta maten olagad för är så grymt hungrig så att det inte är sant. Skulle kunna äta en hel ko! Efter maten ska jag och syster in till stan för att fixa några ärenden och ta en fika. Kommer bli mys för det är inte ofta vi umgås sähär. Efter det ska vi grilla med familjen och mammas vänner från Polen. Även Dennis kommer över så det blir fullt hus här!

Snart hoppas jag på att maten är klar. Lite bilder från dagen kommer lite senare :)


Work work

Uppstigen kl 05.30 för att arbeta och kände mig inte sådär jätte peppad på att arbeta, lite sådär tidig morgonångest men så fort man stiger upp ur sängen försvinner den och känslan att dagen ändå kommer bli bra kommer sakta fram. Slutar ändå kl tolv så det går fort. Längtar till efteråt för då ska jag förhoppnigsvis till stranden med Tobbe och kanske några fler, får se vilka som hänger på. Sedan på kvällen ska vi grilla och då kommer även Dennis hit. Kommer bli mysigt! :)

Nu ska jag göra mig iordning, ha en bra dag!


Feel so far away

Ibland önskar jag att jag hade bättre kontakt med vissa personer i mitt liv. En del av dem har betytt så mycket för mig tidigare och nu har man glidit isär så mycket att man inte riktigt har orken att sträcka sig efter den andra. Jag har dock orken men jag kommer inte nå den andra om personen inte är villig att sträcka ut sin hand. Det finns speciellt tre personer som jag faktist kämpar för att hålla relationen vid liv men vet inte om jag orkar att kämpa om jag inte får en respons, men samtidigt kan jag inte bara släppa taget om dem heller och låta dem glida ut ur mitt liv. Skulle inte klara av det. Men jag antar att med tiden kommer man inte bry sig längre, ifall det skulle bli så. Men när jag tänker så är det något som säger STOPP, så får det inte sluta. Vet inte riktit hur jag ska gå till väga nu...


Men jag är i alla fall glad för de personer som man har vid sin sida, både nya och gamla. De betyder riktigt mycket och håller hårt om dessa underbara människor som förgyller mina dagar. Ni är guld värda!


Monday morning

Nu är det måndag igen men jag är ledig, sjukt skönt och hade nog inte orkat arbeta idag för börjar bli sjuk. Jag orkar inte bli sjuk igen. Blir så deprimerad då, speciellt att denna vecka kommer Dennis hit och ska sova här för mina föräldrar åker till stockholm under en vecka så har huset för mig själv. Dock jobbar jag några dagar men det gör även han så vi har ändå tid till varandra. Kommer bli mycket mysigt då vi ska laga mat med varandra, umgås och mysa. Längtar! Dessutom är det ändå skönt att slippa alla och det är en på miljonen man är ensam hemma när det gäller min familj så man tar ju tillfället i akt. 

Idag ska jag försöka vara social med mammas kompisar från Polen men känner att min ambitionsförmåga har fallit ner i avgrunden och känner inte för att vara det. Vil bara ligga i sängen och bli frisk. Ska försöka kurera mig idag då. Wopido ...

 


God morning sunshines!

Jag längtar till den 27 denna månad för då kommer lönen för förra månaden och då ska jag köpa den efterlängtade kameran. Jag vet inte riktigt vad det kommer bli för kamera än men antingen blir det en Canon Eos 1000d, Nikon D3000 eller en Canon Digitalkamera Powershot SX20 IS. Kommer vara ute och fota hela tiden och kommer nog också vilja ha lite "modeller". Tänk inte Top model modeller som står vid stranden och posar i den senatse bikinin utan mer konstnärliga bilder. Ja, ni som vill vara med får veta mer sedan men den här bloggen kommer delvis vara en fotoblogg sedan, det är mitt mål i alla fall!

Nu, medan jag drömmer om min kamera, ska jag ut och måla taket på baksidan.
Ha en fin morgon :)


RSS 2.0