Arbetssökande.

Sitter här fastklistrad framför datorn och skriver ett CV som ska skickas till Ryhov. Mitt första CV och tycker ändå att jag fått ihop allt ganska bra. Men pappa ska titta på de så man inte är helt naiv. Men har iaf ring Akutvårdsavdelningen och anmält mig som intresserad så får skicka in CV så småningom. Känns lite lagom pirrigt att man kanske kan få tjänsten som undersköterska på ett sjukhus! Det är en hel del ansvar som tillkommer och hoppas jag är tillräckligt kunnig för arbetet. Men det är väl de som gör mig lite nervös eftersom jag inte riktigt är säker på mina kunskaper men får lugna mig med att vi kommer att läsa en profilkurs och kommer att välja sjukvård så hoppas att det ska duga.

Men nu kan jag inte sitta här för länge för nu ropar teoriboken på mig!


Amazing Talent

Igår när jag var hos Pauline visade hon ett AMAZING videoklipp på en kille som har byggt ett intrument av rör som han spelar på med hjälp av stekspadar. Lustigt men sjukt coolt! Lägger upp lite klipp på denna kille.


A night at Paulines cribb!

Rubriken avslöjar allt. Begav mig ut i kylan till busshållsplatsen för att ta mig ut till Hovslätt. Det var verkligen svinkallt och självklart skulle bussen vara sen. Och seda blev det ännu bättre då jag kom på att mobilen låg på hyllan i sovrummet istället för i min jackficka. Skit också! Beviset på att mobilens existens är livsviktigt är gjord. Jag kände mig alldeles naken utan min kära mobil och jag kunde varken titta på klockan eller ringa till Pauline ifall jag skulle ta fel buss eller komma försent. Ingen kunde kontakta mig. Fantasin skenade iväg och undrade vad jag skulle göra om något hände mig, hur sjutton skulle jag få kontakt med någon? Därför ska alla gammalmodiga personer där ute inse att mobilen är oerhört viktig! Men sedan är det också bevisat att jag klarade mig utan mobilen ändå. Kom hem till pauline ganska frusen man helt oskadd.

Det som är så skönt med Pauline och hennes hem är att det är så fridfullt. Man känner sig så lugn och avslappnad där jämfört med hos oss där vi knappt kan kalla vårt hus för hem utan mer för en byggarbetsplats. Därför tycker jag om Paulines hem för där är det alltid så prydligt, rent och hemtrevligt. Så medan jag suger in stämningen fixar vi inför kvällen. Vi laddar upp med ansiktsmask och fotbad för att sedan fortsätta med snacksintaget framför några filmer. Kvällen blev mycket mys och något jag verkligen behövde. Fick äntligen se Inception och man får verkligen hålla hjärncellerna på topp under filmen för att fatta. Tur att Pauline hade sett filmen 3 ggr tidigare så hon kunde förklara då mina egna hjärncellers kapacitet inte pallade av trycket.

Men sammanfattningsvis var kvällen super! Du är för bra du Pauline! :)


Olika perspektiv.

Ibland är det lätt att döma en situation ifrån ens egna ögon. Men då är det oftast svårast att förstå hur den andra ser på allt. Allt kanske inte är som det verkar och det är lätt att man drar egna slutsatser. Slutsatser som man sedan kanske får äta upp. Se situationen från dess helhet och alla dess ögon innan man drar slutsatsen. Absolut, ens instinkter kan stämma och säkerligen ligger många sinnen iblandat. Men använd alla sinnen för att fastställa vad som egentligen pågår. Se med dina ögon, lyssna på alla och använd sedan logiken till att måla hela bilden. Ofast är man för snabb i sin slutsats och man lägger alla pusselbitar i en hel hög istället för på sina rätta platser. Då håller inte pusselbitarna ihop.


Tankeställare.Sedan en parantes till det jag skriver på bloggen. Jag delar med mig av mina tankar och känslor och skriver bloggen mest för att ventilera. Sedan är det ert val om ni vill läsa.

En årlig tradition

Varje år vid mellandagsrean har jag och Nina en tradition att shoppa den dagen och äta ute. Oftast har vi ätit på Soya men som de fattiga studenterna som vi är så blev det fastfood på den gamla hederliga resturangen McDonalds. Vanligtvis brukar vi ha med oss flera påsar hem med godsaker, men i år är det annorlunda. För mig är det körkortet som stryper mina övriga utgifter så det fick bara bli en nyårsklänning, men den är svart så man kan använda den till fler tillfällen och på så sätt övertalade jag mig att det var värt att köpa den för 400 kr, trots att det sved till lite i plånboken. Förutom en fin dag var jag kanske lite distance när min hjärna snurrar igång en hel del funderingar kring en viss person. Kugghjulen kan för sjutton inte sluta snurra och hoppas att jag snart kan räta ut frågetecknet. Men för ikväll ska jag skita i det krokiga frågetecknet och bara njuta av myskvällen hos Pauline. Kommer bli awesome! Vi ska tjocka oss redigt med massa gott och titta på film. Så nu får vi passa på att äta oss tjocka för vi kommer båda tagga ner på chips intaget och äta nyttigt. Hoppas man kan hålla det löftet. Anyway, dags att kila!


Mys i finfina byxor.

Har fått skönaste pyjamasbyxorna ever! De är grå, vit rutiga och en storlek större än vad jag brukar använda så att det blir sådär mysigt pösiga. Jag bara älskar dem! Nu sitter jag i dessa byxor och tittar på Bones. Så tanken med detta korta inlägg var att visa världen mina älskade pyjamasbyxor.Nu ska jag titta vidare.
Ser fram emot morgondagen!


Christmas eve is over.

Sitter i sängen såhär dagen efter julafton och tänker tillbaka på julen. I år fick jag absolut ingen julkänsla alls och måste erkänna att jag är lite smått besviken på julen. I år var vi i familjen inte alls lika engagerade så det blev liksom ingen direkt skillnad till övriga dagar, förutom att massvis av julklappar låg under granen. Kan ju inte klaga på dem för fick massvis av fina julklappar. Jag fick bl.a. ett roligt kort med en stor, hårig hund och överst på kortet står det: I need a haircut. Jag kunde verkligen inte hålla mig för skratt när jag såg den bilden. Det var min systers julklapp till mig eftersom jag länge har velat klippa mig men inte haft råd. Mycket fiffigt! En annan julklapp som jag blev lite chockad över var ett nytt objektiv till min kamera. Fick en Nikon 55-300, så nu kan jag fota bilder som finns på mycket längre avstånd. Först när jag fick den fick jag lite ångest över att den kostar nära 3300 kr och jag fotar väl mycket, men funderade över om jag kmr att använda den så mycket. Jag har inte haft suget att fota nu så kände mig jätte dum över att få en sådan fin och dyr present. Men som min syster sa så kanske jag får tillbaka gnistan som hon så fint kallade det och använda den senare. Förhoppningsvis!

Men julen blev iaf helt okej :)


 


" He never let go "

Bytta nyss till sängen och satte på 3:an där The Holiday visas. Underbar film som värmer i vinterkylan såhär innan jul. Men innan det var jag parkerad i soffan och tittade på The guardian. Mycket bra film som är verklighetsbaserad och bara riktigt bra! Tänkte lägga upp trailern på den och skylta den som en film som måste ses! Så när ni står där på hemmakväll och velar mellan att välja Twilight eller baksmällan, så välj denna.
Ett ögonblick av...

...ängslan blandad med livslust. Periodvis så får jag känslan av ångest. Ångest över att tiden går så fort och att man blir allt äldre. Jag vill stanna klockan och bara för en dag kunna andas ut utan att tänka på att hinna med saker och ting. Det är alltid något som ska göras och man får aldrig tiden till att bara vara. Ett bevis på att tiden har gått så fort är att om några veckor så inleder alla treor i landet sin sista termin. Sista månaderna innan vuxenlivet börjar. Ungdomen bara rinner ut känns det som. Jag får ångest över att det går så här fort. Man hinner knappt hämta andan längre. Men samtidigt som denna ängslan sätts igång så känner jag en sådan livslust. Ständigt får jag nya ideér om vad jag ska göra efter studenten och blir riktigt exalterad. Vill bara ut och se världen, uppleva saker! Jag vill testa på saker som man inte vanligtvis gör, som att volontärarbeta i ett fattigt land, hoppa fallskärm, dyka bland korallreven, en en massa saker står fint uppradade på en lista.

Jag ser livet med en ängslan samtidigt med en livsglädje som får mig i extas. Men älskar ändå livet och alla de som finns i det. Det är dem personerna som förgyller dagarna.


Djupt och lite otippat ämne. Take care!


There's no one like you guys!

Som vanligt är jag dålig på att hålla det jag har planerat. För några veckor sedan bestämde jag mig att följa ett "bloggschema" och se hur det har gått. Är på dag 7 kanske och det har gått tre veckor. Bra kämpat där Jessica! Men bättre sent än aldrig så ska jag hålla kvar kämparglöden och fortsätta med schemat. Dagens tema är " Min bästa vän".

Är det bara jag eller är det inte svårt att riktigt utse någon till sin bästa vän? Jag har flera som ligger nära hjärtat och alla har olika roller. Någon kan jag berätta allt för även det mest privata, någon kan jag uppleva roliga saker med, någon tränar jag mycket med, någon är den jag tar långa promenader och pratar massa skit med. Alltså alla mina vänner är lika betydelsefulla men alla har olika roller. Tror det är så inom de flesta relationer. Alla utgör en egenskap som man ibland behöver mer av vissa dagar. Men det är därför vi alla är så olika och därför spelar alla olika roller. Men det som är det bästa med mina vänner är att vad som än händer så finns de alltid där och de lyssnar alltid ,vare sig man vill gråta ut eller berätta varför man hoppar tre meter av lycka.

Vännerna ska man hålla hårt om för de är alltid dem som finns kvar och är som en andra familj.
Som ett ordspråk lyder:
Killar kommer och går, men vänner består.

Poängen är inte att man förlorar massa killar men att vännerna alltid finns där när det händer något.
Därför vill jag slänga ihop en bildbomd på alla mina underbara vänner. Älskar er!julstäd och fotbollstabbar

Jag och syster har varit riktigt grymma idag och städat huset. Applåd till oss! Så nu har vi suttit och dryckit lite kaffe, eller Camilla har gjort det. Jag har druckit socker med kaffe. Mesig som jag är så har jag inte riktigt vant mig vid kaffesmaken än så det får bli mycket skummad mjölk och massa socker. Nyttigt för tänderna, jajamen!
Medan vi fyllde kaffeintaget tittade vi på lite fotbollstabbar. Det finns en som jag tycker är så sjukt rolig så tänkte dela den med er. Så sätt er bekvämt, mjuka upp skrattmusklerna och luta er tillbaka.Bästa scenen är när vårdkillarna ska hjälpa den skadade fotbollsspelaren.
Snacka om tabbe!


Kass på att ta emot komplimanger!

Visst är det sjukt gött att få komplimanger? Och jisses vad man växer av dem inombords! Men jag är sjukt kass på att ta emot komplimanger ibland, särskilt när de flyger fram som en bomd helt oväntat. Som idag på jobbet. För er som inte vet vad jag jobbar med så arbetar jag extra på ett äldreboende/hemtjänst och de har världens goaste gubbar och tanter. Inga kan slå dem! Men iaf så sitter jag och en kollega, som de så vuxet heter, och diskuterar olika situationer som man har upplevt och kommer in på en tant, som tidigare under kvällen hade berömt mig. Sedan fortsätter han själv att berömma mig och jag som skiner upp som en solstråle inombords så att alla mina inre organ bländas, sitter jag helt neutral, kanske till och med lite sådär nonchalant och tar emot dessa komplimanger.. WHAT? Hur går det till? Inom mig växer jag till en 3 meters lång person, men det syns absolut inte på utsidan. Vad är det för fel på mig? Borde väl visa lite uppskattning för sjutton! Men nej då. Men ibland blir det så att jag faktist tar emot komplimanger rätt bra och ler sådär stort och uppskattande, men vissa ggr blir det en totalt flopp. Hur kul är det att ge komplimanger till en då? Så om ni skulle ge mig en komplimang och jag inte skulle förändra mitt ansiktsuttryck så vet ni att inombords växer jag till en jätte.

Thats it!Morgonrutiner i all dess hast

Skriver på ett inlägg medan jag borstar mina tänder. Går hyffsat bra att skriva med en hand faktist! Tänk dem som bara har en hand/arm, jisses vad dem måste skriva fort! Haha, bara en tankeställare! Nu har jag gått över till sminkningen och känner att tiden börjar rinna ut. Måste skynda mig ännu mer. Stress, stress, stress. Kommer få en hjärtattack en dag.

Min dag kommer bestå av att köra på körskolan, sedan ska jag stressa ännu mer till jobbet som börjar kl två. Hoppas de inte är allt för bittra över att jag bad att få komma vid två annars hade jag missat körlektionen. Men hellre komma en timma senare än inte alls om det fattas personal. Men samtidigt kan man inte alltid göra såhär för då lär man inte få ngn anställning alls. På tal om jobb så har jag kommit lite längre gällande mitt framtidsjobb. Funderar på socionom, arbetsterapeut och logoped tror jag det hette ? Oj shit, klockan tickat fortare än vad jag trodde! Dags att kila!

Fixar och trixat med photoshop.

Leker med mitt photoshop och vill gärna göra om bloggen. Men får ha denna simpla design sålänge så fixar jag något nytt efter jul. Något som är lite mer vinterinspirerande kanske. Men medan jag trixade på photoshop la jag ihop en liten julbild som jag faktist är nöjd med. Smälte ihop bilderna och skrev en liten text i kanten. Ganska simpelt det med, men det ser bra ut ändå. Klapp på axeln för min del. Börjar hajja programmet mer och mer och hoppas senare att kunna använda lite mer avancerade hjälpmedel.

Nu tänker jag tända ljus, lägga mig under en filt och läsa lite.


Risk 2:an, check!

Nu kan jag stryka risk 2:an från "the do-list" vilket är mycket skönt. Ett moment avklarat, tree more to go. Det roliga var att jag var nervös, varför? Det var skitkul och riktigt fin känsla när man fick köra själv på banorna. Försmak av körkortet! Men man fick verkligen uppleva halkan, speciellt i kurvan då det inte riktigt var så lätt att hålla sig på sin sida av vägen utan istället gled ut mot kanten. Bara bromsa och styra men tro för sjutton inte att det gick bättre. No no. Åkte över to the dark side ändå. Tricket är ju då att köra försiktigt innan och inte bromsa i kurvan utan innan ;)

Men ni kan inte fatta hur trött jag var efter detta? Jag kunde knappt sova igår pga diverse saker och gick upp vid fem knappt utvilad och skulle upp till Axamo. Tur att min nervositet fick igång hjärnan annars hade jag nog somnat på ratten. Men slocknade ganska bra när jag väl var hemma och har sovit tills nu ungefär. Powernap på högsta och bästa nivå!I'll lay down on the floor

Nu ger jag upp. Nu känner jag att det inte spelar någon roll vad jag än gör, du kommer alltid att komma ihåg varenda liten sak jag har gjort och få oss på ruta ett. Ett enda litet misstag och sedan är alla glada minnen, fina stunder som bortblåsta. Jag vet inte vad jag ska göra för att få dig att förstå att du betyder mycket för mig, men du litar inte på mig alls. Vad jag än gör så blir det fel i slutändan och nu orkar jag inte kämpa mer. Nu lägger jag ner allt och slutar kämpa emot.

Du vill tydligen inte ha mig i ditt liv.

Varit och rört på döfläsket

Hemkommen för en stund sedan från Rosenlund där jag, med sällskap av Elin, tog en simtur. Det var skönt att få röra på sig lite, speciellt ryggpartiet och axelapartiet som jag under veckan kunde ha mördat för var så stel. Och det ledde till on ti huvudet. Gick runt och trodde att jag hade en hjärntumör eller något, men sån är jag. Tror jämt att det handlar om cancer, tumörer och allvarliga sjukdomar. Men så visar det sig att vara så simpla saker som stel i axlarna. Skönt de i för sig! Men är dock fortfarande stel så funderar på att boka in mig på massage för nu har jag en riktigt bra anledning till att lägga pengarna på det, hehehe.

Förutom detta laddar jag lite nervöst upp till halkbanan imorn. Det flyger runt lite i magen då jag tänker på det men det kommer samtidigt nog vara riktigt kul! Jag menar då får mab ju köra själv. Helt suveränt! Så detta innebär också att jag är steget närmare körkort vilket är greaat! Vill bara ta det jädra körkortet nu och slippa dne fula gröna skylten och en kritiserande föräldrar jämte mig. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Så för att kanske vara lite mer förberedd ska jag läsa lite teori.


Varje gång gång är som den första gång vi sågs..

Älskar denna tolkningen av Petters "Längesen" som görs av Lasse Berghagen. Helt underbar låt som han gör så sjukt fin och kan nästan bli tårögd när man läser sig in i texten. Döm inte låten nu för att den sjungs av Lasse Berghagen, blunda och lyssna och njut.

 

 

 


down my throat.

Veckans intressantaste inlägg är på gång vänner. Promise, eran intressesmurf kommer att hoppa som en galning och spräcka erat nyckelben. Ne stackare, kan inte låta dem göra det så kommer här nedan skriva om det absolut intressanta ämnet: vad jag har stoppat i foderluckan.

Kanske borde skaffa en blogg om det? Alla skriver om vad de har haft på sig så då kan jag väl skriva om vad jag har ätit under dagen. Far more intresting! Men då kör jag väl på stort och lägger upp dagens meny.

Meny á la Jessica 

  ¤ Fil med solmogna bananer och grovt bröd med en smörklick på , samt smakrik Herrgårda ost

¤ Lasagne fylld med färsk ost och köttfärs från resturangens fina och handplockade kreatur. Vid sidan om serverades rårivna morötter och pizzasallad av hög kvalitet.

¤ Ungspannkaka fylld med knapriga bacon och smakrika rotfrukter.

Detta var dagens meny.


Mina kära föräldrar

Ewa och Curth Ottozon har fått ansvaret för två busungar, som idag är ganska så stora i jämfört med för några år sedan. Och dessa busungar är ju självklart jag och min syster och det kan inte ha varit lätt så mycket som jag och min syster tjafsade och tjivades när vi var små. Förstår inte hur de inte las in på psyket för vi var ganska irriterande, men det har ju lugnat ner sig nu.

Min mamma är en mycket fin människa som verklige tar hand om familjen och offrar sin egna fritid och pengar för att familjen ska må bra. Hon är verkligen en mycket fin människa som har gett oss barn mycket kärlek. Mamma är också en "typisk" mamma eftersom hon oftast är ganska beskyddande och orolig. Hon frågar jämt vart jag ska, när jag kommer hem....ja ni vet säkert själva hur det är. Ibland kan det vara ganska tröttsamt, men får påminna om att det är med kärlek hon frågar men i vissa fall kan det låta tvärtom. Förutom att hon är en mycket härlig person så kommer vi absolut inte överrens alltid. Det kan skrikas, fräsas och hemska ord kan flyga ur våra munnar. Man kan säga att jag och mamma har samma temperament och då kan vi ibland ryka ihop. Men oftast är det glömt några timmar senare, vilket är skönt!

Min pappa däremot är en riktigt karla-karl! Han har världens manliga och typiska beteende som finns att finna hos män. För det första så visar han knappt några känslor och kan inte ens säga: "ag älskar dig också" när man så fint avlägsnar dem orden från sina läppar. Nej, då ska han vara så manlig och säga:  jaa eller mmm...mycket fint alltså. Han är inte heller den som ska stå och skälla på oss utan kan ryta till då man verkligen går över gränsen, resultat: det sker sällan. Han håller sig mest till bakgrunden. Han tror också att han bestämmer över tv:n bara för att han har köpt den så ibland kan det bli lite tjafs över vilken kanal som ska tittas på. Förutom dessa manliga egenskaper han har så är han mycket bra att prata med då det verkligen krisar psykiskt. När jag och Alex gjorde slut första gången var han ett riktigt bra stöd då han reflekterade över sina personliga erfarenheter. Det var skönt att inte bara ha en pratig mamma kring sig som hela tiden sa: det ordnar sig. Visst, det vill man också höra, men samtidigt behöver man lite feedback.


Men mina föräldrar är mycket fina människor och älskar dem jätte mycket. De finns alltid till där på sitt sätt och kan bidra med sitt stöd när det behövs.

Min första kärlek

Kan man ha två första kärlekar? Isåfall har jag haft det. Den första förhållandet var med Robin Larsson, då vi var tillsammans i ca 5 månader. Jag kommer dock inte ihåg så mycket av det, men jag hade ändå dem där pirrkänslorna när vi var tillsammans. Trots att det var en fin tid och en fin början på en sjukt fin vänskap, spå tror jag att det är det vi är ämnade att vara. Jag älskar honom som en av mina närmaste vänner men ibland kan grabben gå mig på nerverna och det kan säkert jag göra med honom också, men det som är så fint med Robin är att när vi har småsurat på varandra är vi lika bra vänner som innan. Mycket skönt och han är en fin vän i alla väder. Du är underbar!

Men priset för min första "riktiga" kärlek går till Alexander Hillerström Rundh. Älskar våran kärlekshistoria eftersom den är så romantisk. Det började i nian då vi träffades i skolan efter stängningsdags. Jag och mina vänner fixade till ett collage till en kompis som fyllde år. Alex skulle nämligen möta upp en kompis innan träningen och satte sig vid oss så länge. Han kände ingen av oss faktist. Men det var något med honom som gjorde att jag bara smälte inombords. Han var så charmig och social och med glimten i ögat. Och jag kunde inte sluta le...pinsamt! Gjorde väl bort mig då. Men nu tror ni att det är här vår lilla kärlekshistoria flätas ihop och inom en snar framtid skulle det bli vi...njaa inte riktigt!

Man kan säga att jag stötte på Alex ett antal ggr och båda kollade in varandra, men vet inte varför ingen av oss tog steget. Ingen kände sig vågad att testa. Men iaf så anordnas en "bal" för niorna varje år och då klär man upp sig fint. Killarna ska ha på sig kostym och tjejerna klänning och det är en helt underbar känsla eftersom att man gick runt och minglade med de flesta och många av dem gick inte ens i samma "klasslag". Men så kommer Alex och hans tvilling till festen och vi börjar snacka. Man var på så bra humör så man utstålade glädje och förväntansfullhet. Efter att vi hade minglat runt skulle man få ta del av trerätters middagen som serverades med underhållning och det bästa av allt var att det bord jag satt vid hamnade precis jämte Alexs bord så vi satt precis mitt emot varandra och kunde slänga iväg lite flörtiga blickar. Ja, kvällen gick och tillslut blev det dans och alla ungdomar verkligen släppte loss. Jag och alex hamnade tillslut med varandra på dansgolvet och det blev helt enkelt en magisk kväll. Vi liksom klickade så bra och tror vi båda kände hur enade vi var. När allt var slut var jag så utmattad av all dans och full av pirr i hela kroppen av jag inte kunde få fram ngt vettigt ord. Jag och alex kramade om varandra och sa hejdå .

Dagen efter var det dags för skolavslutning och vi samlades i aulan för att lyssna på sorglig nostalgi musik blandat med sommarlåtar. Underligt nog hamnade Alex på raden bakom mig och vi satt och snackade lite smått. Där efter skulle alla samlas i sina klassrum. Efter allt ståhej, tårar, skratt, bilder och autografer på brevpappret samt kroppen, kom alex in i klassrummet för attsäga hejdå. Jag blev helt paff och kunde inte nu heller förmå mig att säga nått vettigt. Jag sa väl hejdå och sköt om dig. PUCKO tänkte jag! Jag skulle gett honom mitt nr...skit också! Men tittade ut ur korridoren för att se om han fanns kvar där ute. Såg en grupp människor längst bort så hoppades innerligt att Alex var där. Och när jag kommer fram ser jag honom stå där och snacka. Jag tar verkligen ögonblicket i fånga och går fram till honom och ber honom vänta här för att jag ska ge honom en sak. Han ser förvirrad ut och med långa, snabba bestämda steg går jag bort till klassrummet för att hämta en pappersbit. Jag fik säkert skriva om mitt nr 3 ggr innan jag fick till siffrorna rätt. Sedan sprang jag tillbaka för att ge honom lappen. Han såg fortfarande lika förvirrad ut men tog ändp glatt emot lappen. Jag ville bevara mystiken så sa att han fick kolla på lappen sen och så sa jag hejdå och så gick jag. Jisses vad mitt hjärta slog volter. HeLt sjukt!

Sedan på kvällen var det dags för Sigges Logé där alla nior samlades för ett stort fett party. Alex och jag skulle synas där och bussresan dit var så sjukt pirrig att jag inte riktigt visste vart jag skulle ta vägen. Väl på festen hände allt det magiska som alla önskar. Första kyssen. Alltså hela kvällen var helt underbar för alexander var helt underbar. Det roliga var att jag senare fick veta att om det inte hade regnat under skolavslutningen så skulle Alex aldrig ha gått tillbaka till skolan för han var nämligen påväg hem, men turligt nog började det regna och han gick in och så möttes vi och han fick mitt nr. Meant to be or meant to be? Har frågat det många ggr och därför är det så synd att det inte funkade i längden. Vi var tillsammans i ca 1 år och 8 månader om man räknar med pausen vi hade. Men vårt förhållande, trots våra känslomässiga ups and downs så var det helt underbart. Alex var så fin mot mig och gjorde verkligen mig lycklig. Han var mannen i mitt liv och skulle lätt kunnat spenderat mitt liv med honom. Men shit happens och här är vi idag.  Skulle vilja att vi hade lite mer kontakt än vad vi har eftersom han har betytt såp oerhört mkt för mig. Men Alex var verkligen den ultimata killen att ha ett första riktiga förhållande med. 2008 var det bästa året i mitt liv och kommer minnas oss med gläjde.

 Vår första kyssbild
Till minne av mitt och alexs förhållande.


En försmak av julen

Jag kommer nog bryta av med schemat ibland för att skriva om lite mer speciella dagar.

Igår var en sådan. Då kom alla fina vänner till mig för att baka pepparkakor, äta godis och dricka julmust. Vi följde julens anda i börjam men sedan gick det över till mer personliga saker. Vi spelade Orangina då man har olika kort med adjektiv. Spelarna ska läsa upp varsitt kort och sedan ska hela gruppen bedöma om det stämmer in på personen. Sjukt roligt, speciellt när man får lära känna de andra lite bättre men även sig själv. Try it! Lika bra med vänner som med familj. Men har lite bilder som också ska få säga sitt om kvällen.

A freakingtastic evning!


Jessica Caisa Ottozon, vem är det?

Jessica Caisa Ottozon är en ung kvinna, så det så fint heter, och har precis fyllt 18. Har faktist varit myndig i ca 2 veckor nu. Applåder! Förutom sina 18 år lever jag på ett berg, som inte jag tycker kan defineras som berg. För det ni kmr se framför er är ett rött hus med vita husknutar som ligger helt ödsligt på bergets topp. No no...inte riktigt så. På detta berg i jönköping bor det ganska många och definera detta som berg tycker jag känns lite konstigt. Men man kommer på lätt andra tankar då man ska upp till centrum då man ska upp för massa backar..då kan vi snacka berg. Då skulle min kondition mätas med en 90 åring.

Men jag bor alltså fortfarande hemma hos mina föräldrar och med min fina syster. Mitt hem är defintivt inget att skryta om eftersom det första man tänker på är byggnadsarbetsplats. Min kära far är väldigt benägen att renovera varendra vrå i vårt hem men att avsluta projekten är inte alltid så självklart, eller det planeringen är inte alltid så självklar. Men han ska faktist ha cred för det han har åstakommit och att han faktist har gjort allt själv. Han har t.ex. byggt vårt mkt fina uterum. Dock kan man inte alltid använda det då pappa använder det själv som verkstad.

Jag går förörigt i skolan och läser Omvårdnad-samhäll. Va sjutton tänker ni? Omvårdnad och samhäll? Helt perfekt kombination om man vill ha en bred utbildning men ändå få den praktik man vill ha (förutsättning att man vill läsa inom vården). Dock kan man faktist bli jurit efter denna utbildning om man väljer att läsa vidare. Men jag älskar linjen och alla mina klassisar. Helt underbara! Det kommer vara med en blandning av känslor som vi dansar ut på studenten. Men nu ska vi inte tänka för långt i förväg. Njut istället! Förutom skolan är jag mycket med mina vänner och min familj samt att jag tränar några ggr i veckan. Träningen är ett måste för mig annars blir jag alldeles rastlös och myrorna bara växer i brallorna. Annars dansar jag lite, så mkt som jag hinner, men allt annat måste klaffa så det blir inte allt för ofta.
Nu har jag gått igenom alla praktiska saker om mig. Men hur är jag som person? Jag tycker för det första inte om att prata om positiva saker om mig själv, eftersom det känns som att man skryter. Men ibland ska man faktist få sträcka på sig och vara stolt över den man är. Men åter till den jag är. Jag skulle beskriva mig som en glad människa som tycker om att göra andra glada, därför älskar jag jul då man kan planera de perfekta julklapparna och sedan (förhoppningsvis) får se deras glada miner när de får sina julklappar. Ovärderligt! Förutom är jag ganska social, tycker jag själv. Men det finns socialare människor. Men jag är social då jag känner mig bekväm i situationen men jag går inte alltid fram till folk och börjar pratar som att jag känt dem hela livet. Men jag tycker ändå att jag är social och ganska öppen av mig. En annan god egenskap med mig är att jag är en väldigt god vän eftersom jag vill verkligen att mina vänner ska må bra. Tycker inte om när folk är ledsna och vill direkt hjälpa till. Men det kanske kan kännas påträngande med, vet inte. Men jag känner oftast när jag kliver över gränsen så en annan god egenskap är att jag kan läsa av människor hyffsat lätt. Ganska bra i vissa situtioner.

Sedan är jag en sådan person som måste hela tiden hitta på saker och älskar att planera resor, fester, tillställningar utflykter, you name it! Så därför älskar jag att utforska och uppleva saker, speciellt med dem jag älskar.

Ja, det var väl dem fina egenskaperna som jag har. Finns väl fler, men då går man ju över skrytgränsen och that's a big no no.

Dåliga egenskaper kan vi skriva kort om för känner att detta inlägg börjar bli en självbiografi snart.
Men mina dåliga sidor är, avundsjuka men inte i överdrift och orkar inte heller förklara. Men det kan bli på små saker. Sedan att jag kan ta saker lite för personligt och bli tjurig över det. Kan också ibland vara lite fräck mot andra och skämta om saker men då kan det tas på fel sätt...not good!

Ja, that's it ladies and gentlemen. Hope you liked it :)
30 dagar. 30 sanningar.

Ska nu under Dec följa ett schema, alltså dessa punkter här nedan. Hittade dem på en tjejs blogg och tyckte att ämnena var lite små roliga och plus är ju att jag slipper sätta igång hjärnkontoret för att komma på ett bra topic att skriva om. Finnemang!

Nu: Träning!

Måste bara tillägga att jag har bokat risk 1:an och risk 2:an. Spännande!♥ Dag 1 – Presentera mig själv.
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första. 
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats. 
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick

Shopping och julpynt

Dagen har verkligen varit toppen, eller som Björn Gustavsson skulle ha sagt:  Topnotch! Men toppen som toppen. Dagen har självklart spenderats i skolan då vi hade vårt sista prov. SUPERSKÖNT! Och så intalade vi vår lärare att ha grupprov. UNDERBART! Vi trodde verkligen inte att det skulle gå igenom men hon stod bara där och höll förvånadsvärt med när vi kom med våra sunkig argument om att ha grupprov. Jisses vad vi är bra! Sedan efter provet fick man reda på att teckenspråkslektionen var inställd. Ännu mera topnotch eftersom jag inte riktigt var taggad på att stanna kvar i skolan till 17.00. Så istället för det spenderade jag tiden på stan med Sandra, Emma och Pauline. Mycket mysigt! Fixade även en del bankärenden som fick mig att känna mig riktigt vuxen. Skaffade nytt Visa kort, kortläsare och hela köret. Väntar bara på att mitt nya ID och Visa kort ska komma. Mitt ID gör mig verkligen inte rättvis eftersom den är tagen för 5 år sedan. Ja, jag ser ut som ett barn som har blivit nerdrogad av sina föräldrar och hur pinsamt det än var fick jag visa det kortet förra veckan då min "krogen-oskuld" togs. Jag kom iallafall förbi vakterna.

När jag ändå var på stan passade jag på att förnya min garderob lite så det blir lite smått och gott. Känns alltid bra att köpa nya saker och man blir så glad av det. Men jag brännde även 500 kr så det känns ju lite sådär ändå. Men det är sådana smällar man får ta. Sedan när jag kom hem har jag julpyntat lite i rummet och städat. Så julkänslan kommer sakta men säkert fram.

Nu är det dags att plugga körkortsteori vänner.
Good night, sleep tight!RSS 2.0