En heldag med Sandra och Pauline!

Idag har varit en sjukt bra dag. Kan faktiskt stämpla den som en av de bästa dagarna på länge! Igår fick man ett samtal från Sandra som bjöd in mig på frukost med henne och Pauline kl 10.00. Dock kom jag försent men när jag väl hade kommit fick vi smaska på Sandras goda scones med marmelad och ost och så fick vi te till det. Riktigt fin komination det där! Under frukosten kom vi in på sjukt djupa ämnen men det är fint att kunna komma in på sånt med när man alltid ska skoja bort allt.

Därefter gick vi en sväng med Ziggie, Sandras hund. Det var skönt att komma ut lite för vi hade suttit och pluggat på den förbannade religionen så hoppas att jag kan det nu! Har även svenska redovisning så det blir skönt när allt är gjort! Efter promenixen gick vi tillbaka till Sandra och där satte vi på musik och dansade loss. Undra vad grannarna tänke? Hahah! Det roligaste var när jag skulle lära Pauline och Sandra att "shaka" och mitt i en dans när vi höll på och fjanta oss så kommer Sandras mamma hem. Pinsamt! Men det var kul. Man får bjuda på sig själv!

Sedan gjorde vi mat. Världens goadaste mat: Chicken bits, ris och currysås. Sjukt gott! Åt så att jag kunde rulla hem! Sedan stannade jag och Pauline kvar till sju.

Dagen har varit riktigt riktigt bra så tack tjejer, ni gjorde min dag!








Oförglömliga stunder

































Här är bara några bilder på fina stunder som har spenderats med sjukt fina människor! När den stationära datorn är igång ska jag lägga upp fler, dessa togs från bdb.


Livet känns alltid lite bättre efter ett gött träningspass!

Har precis gjort min debut i ett "riktigt" gym. Var nämligen på Sportlife med Carro och Natta för att ta igen helgens nyttigheter. Det var riktigt gött att köra igenom hela kroppen och nu känner man sig lite mör men då vet man att man har tränat. Fint är det i alla fall! Ska nog köpa ett kort där efter att jag har gjort slut på mitt friskis kort. Vad jag har hört är det alltid fullt på Friskis och på Sportlife är allting så sjukt fräscht! Man vill bara komma dit igen, abstinens! Men just nu får jag nöja mig med skolans lilla gym, friskis och cykeln här hemma.

Ikväll blir det att äta hemmagjord pizza och titta på Wallander med familjen!
Dags att hugga in! ;)


En bild säger mer en tusen ord, vad säger inte flera st då?

Min och Ninas kväll i bilder!
















 
( Förlåt Nina, var bara tvungen. Bilden är så klockren! )


You are the exception








Fastnade för denna låt och har säkert lyssnat på den 100 ggr idag, men den är så sjukt fin så lyssna!

The only exception - Paramore ( men omgjord av Glee )


Tjockiskväll at Ninas place!

Rubriken säget allt och jag kan kasta " man behöver inte tänka på alla helgens onyttiga intag " för det blev sjukt mycket onyttigt och tror ett gympass inte skulle skada! Kanske blir en sväng till sportlife på söndag om det går som planerat, annars får jag åka in till friskis!

Men kvällen var iaf mycket fin och trevlig, men vad kan man förvänta med en kväll med Nina? Det och mycket mer! :) Ni får se lite bilder på oss och våra otroooligt fina cupcakes vi gjorde imorgon.

Godnatt!



Bild på cupcakes jag och Pauline gjorde för ett bra tag sedan.


Lyft skrot!

Nu sitter jag på bussen med Shakira i öronen. Har varit och pumpat i skolans, dock fattiga, gym. Men det känns sjukt bra efter och man behöver inte tänka på alla helgens onyttiga intag! när jag kommer hem ska jag äta för är grymt hungrig men ska först till affären för att köpa lite ingredienser till min och ninas kväll. Jag ser verkligen fram emot den eftersom det tar evigheter sedan vi hade en sådan kväll. Vi hade alltid sådana innan så nu är det dags igen! Vi ska baka cupcakes, testa på zumba och bara umgås. Kommer bli super! Nu är bussen framme så ska avlägsna mig från bloggen. Hade bra!

Taking it back!

Okej, jag tror jag tar tillbaka det här med att plugga till sena timmen. Jag känner att jag behöver göra det ikväll ( dock engångs företeelse! ) men det suger fett mkt. Men jag måste kunna religionernas kyrkotraditioner och det är MASSVIS!! Längtar till v. 7 för då har vi lov och inget dirket att plugga på. Kommer bli så skööönt!

Nu är förövrigt resans anmänlingsavgift betald och känner att nu är vi fkt på gång! Zakynthos, here we come ( om 7 månader typ ) !

...över till religion!



Zakynthos

Ska idag betala in en del av resan till Zakynthos och måste vänta på att pappa ska komma för varken jag eller mamma förstår hur vi ska göra. Jag ringde även kundtjänst och frågade hur jag skulle göra för att betala in och de sa att det är samma metod som att betala räkningar. Hon lät lite sådär överlägsen och trodde att jag var dum i huvudet som inte betalade mina räkningar. Men hon visste ju inte att jag bara är 18 år och bor hemma så tar det som en komplimang att hon trodde att jag var vuxen. Så när pappa kommer hem ska jag försöka få in betalningen.

Jag måste tyvärr plugga för lämnade jorden när jag somnade i soffan så min pluggtid börjar rinna ut. Jag kan då säga att jag inte är riktigt den personen som pluggar till kl tio utan föredrar att plugga under dagen, inte när man sitter i mjukisbyxor och ska lägga sig timmen efter. Men, men...alla är vi olika. Tur det!

Nu över till svenskaredovisningen!


Endorfinerna flööödar!

Har för en stund sedan tränat här hemma och det känns riktigt gött! Tränade senast i fredags för hade sträckt min rygg då. Gymmets nybörjare helt enkelt! Men man lär sig. Har ju fina vänner med som kan ge tips och råd. Men idag fick jag träna hemma så det blev till att springa i trapporna i fem min som uppvärmning sedan hoppade jag upp på cykeln och cyklade en stund för att sedan köra lite styrka. Blev dock bara en halvtimmes träning för pluggandet drog ut på tiden så pass mycket. Men ville heller inte belasta ryggen för mycket. Så får köra stenhårt på fredag istället!

Det är sjukt hur glad man blir av träningen och hur lycklig man känner sig. Träning är som ett lyckopiller!
Nu ska jag slänga i mig några piroger ( en vanlig rätt i polen ), vilket är sjuuukt gott!
God natt!


Stronger



But now I'm...
Stronger than yesterday, now it's nothing but my way.
My loneliness aint killing me no more.
I am stronger


Sovmorgon och scones

Idag börjar jag inte förens kl 15.00 och då har jag bara en lektion och det är t.o.m. en soft lektion. Ja, livet kan har verkligen sina ljusa stunder! Så fick snooza idag och det är så sjukt skönt att man vaknar av att alla andra måste upp men att jag kan sova vidare. Underbar känsla helt enkelt! Sedan när jag gick upp gjorde jag scones och tittade på lite Cougertown igen. De nya avsnitten har börjat så man sitter garanterat parkerad i soffan. Det sköna med sådana här dagar är att man inte behöver klämma i sig en torr ostmacka utan då kan man lägga lite energi på frukosten och göra något gott för en gångs skull!

Nu ska jag göra mig i ordning för måste tyvärr plugga nu på förmiddagen om jag ska hinna träna ikväll.


Cougertown

Nu blir det en enkelt och kort inlägg som får avsluta kvällen. Ska mysa i soffan med syster och vi ska kolla på Cougertown. Livet är fint ibland!

Godnatt!


Ingen ork!!

Nu måste jag ta och röra på fläsket för att börja plugga religion och det finns ingen ork alls! Kan inte ens finna ork till att resa mig från stolen. Kunde man inte bara gå i skolan och ha studier där? Så kunde man ha mer fritid hemma till att träna och leva. Kanske till och med jobba så att man får in en extra slant i månaden. Men that's life...

Nu fick jag även veta att O'Learys på Lördag blir inställt för ingen kunde tillslut och det är surt att sitta där tre st. Det ska ju vara ett lite större gäng för då får man lite mer kääänsla! Well, well...vid slutspel tänker jag kidnappa vännerna ut! You can't hide my friends ;)

Ne, nu får jag lyfta på röven och göra lite nytta.
See you later aligator!


Wrong choice.

På senaste tiden har jag gjort så dumma val. Agerar och tänker sedan och vet i bakhuvudet hur det kommer att sluta och har facit i hand men ändå gör jag det dumma valet. Jag villl väl men i slutet blir det fel val ändå. Val som missvisar den person jag är. Många har säkert fått en bild av mig som jag helst vill sudda ut och när jag försöker att rätta till dem så hamnar jag där ändå. Allt misstolkas och det blir fel. Kanske lika bra att bara stå och titta på istället för att göra något själv för vad jag än gör så vänder det till något negativt. Men jag hanterar inte alltid problem bra, det kan jag ju medge. Har svårt för att förklara mig och väljer alltid fel ord så det blir pannkaka av hela skiten. Om jag säger så så tolkar man fel och om jag säger si så tolkar man fel. Allt blir bara en röra och vill bara att saker och ting ska klarna. Vill att många punkter i mitt liv ska klarna, men vill inte börja gräva i det för är rädd att röra till allt ännu mer.

What to do, what to do?
Drömmer om en tid då trasslet är löst och man kan lägga allt bakom sig.


Kina mat á la Jessica

Nu blev det ett sent inlägg men har varken haft tid eller lust att skriva något tidigare. Hela morgonen tog jag det lugnt och tittade på serien Cougertown som syster har köpt. Verkligen älskar den serien! Alla karaktärerna är så lustiga, egna och humoristiska så man kan inte göra något annat än att älska dem! Sedan var jag i full fart med att laga mat och då blev en improviserad kina liknande rätt som jag faktist blev ganska nöjd med. Jag stekte nudlar och marinerade olika grönsaker som jag blandade med nudlarna. Och för att få den fina kinesiska stämningen använde jag matpinnarna vi fick med i wookpannan. Sjukt gott blev det!

Sedan åkte jag till skolan för att fixa med projektarbetet och imorn har vi redovisning. Lite nervöst men det kommer ändå bli roligt och vi har verkligen kämpat med vår powerpoint så sjutton om vi inte får MVG! Efter det åkte jag och Robin till Kristinas Fest och Brud för att hitta en fin utstyrsel till honom. Och jag är så grymt nöjd och vi kommer bli riktigt snygga när vi så fint vandrar runt vid Stora Hotellet. Riktiga hetingar kommer vi att bli!
Nu måste jag dock sätta mig med läxorna och trycka in fakta om Islam. Funny, funny!




Do we forget?

Jag har tänkt en hel del på döden. Nu låter det som att jag är deprimerad och vill dö. Men en vän till mig förlorade nyligen sin mamma och tankarna har gått kring det. Mina funderingar har gått kring vad som händer efter? Jag pratade nyss med min mamma om det och när det var sagt var jag riktigt nära på att börja prata om min bal och eventuella frisyrer. Hur okänslig kan man vara? Glömmer man en person så lätt? Nu hade jag ingen relation till min väns mamma, men pricnipen. Jag fick höra om ett rugby lag från sydamerika som skulle flyga till en match någon annans stans i sydamerka (tror att det var så) och under resan störtar deras plan på en bergskedja. De som överlever är borta några månader innan de anländer till civilisationen igen. En av dessa killar som tror att hans pappa sörjer över honom upptäcker att han redan har gift om sig och börjat leva sitt nya liv.

Man börjar ju fundera på hur länge man minns. Det känns som att ens närvaro blir mindre för varje dag som går tillslut blir ens blotta närvaro ett suddigt minne. Sedan lever man vidare som ingenting. Det låter hårt. Men samtidigt tror jag och vet att man behöver gå vidare. Självklart vill man att ens nära och kära ska sörja men döden blir förgäves om de ska sörja och inte gå vidare med sitt liv. Att leva sina liv för den avlidne. Sedan tror jag att det kommer perioder när minnena ploppar upp och när man gått vidare blir man istället glad över minnena. Man vill ju minnas personen med glädje inte med sorg. Då hedrar man inte den avlidne om man hela tide ska minnas personne med sorg. Men det tar olika lång tid för olika personer att nå det stadiet då man känner glädje inför dem minnena. Om jag skulle dö så hoppas jag att de som har stått mig nära kommer ihåg mig med glädje och att de var glada över att känna mig. Det är det jag vill känna ifall någon i min närvaro dör.

Jag vill bara skriva att jag vet att min vän är stark och att hon kommer att klara av den svåra perioden, för hon är en stark person generellt. Och så vill jag även skriva att hennes mamma verkade vara en mycket fin person och att de som kände henne var lyckliga som hade henne i sitt liv. Detta inlägg är tilldelat henne. Men även hennes familj för att tala om att de tillsammans är starka och att efter regn kommer solsken.

Fotokurs anmäld!

Jag anmälde mig nyss till en fotokurs i februari så det ska bli spännande att få lära sig ett och annat trix! Medan jag letade efter serienr på kameran passade jag på att ta lite amatörbilder.











Vanlig söndag.

Sitter här i mjukisbyxor och glasögonen är på medan jag finsliper arbete om fattigdom. Ja, ungefär som en vanlig söndag. Brukar vanligtvis träna men nu får jag inte belasta den på en vecka så får hålla mig till promenader eller något. Förhoppningsvis kan jag kanske gymma på fredag, men vi får se. Men jag hoppas idag att jag kan bli klar med uppgifterna jag ska lämna in. Men sedan dyker det upp massa annat som religionprov så hinner inte andas ut innan nästa rullar in. Det är ju bara en termin kvar sedan blir det arbete i ett år och då slipper jag detta.

Vet inte riktigt vad jag ska skriva om för det har verkligen inte hänt något roligt. Får slänga in ett inlägg imorn om jag hinner. Hade fint i alla fall!


Jäkla rygg!

Trots att jag tyckte om att biffa på gymmet märks det idag vilken nybörjare jag är. När jag gjorde en ryggövning igår tog jag i för mycket och idag får jag betala för det. Det gör så sjukt ont och hoppas det går över snart så att det inte utvecklas till en svårare skada. Får nog kanske skaffa någon gyminstruktör innan jag börjar med allt. Någon frivillig? Så istället för att äta god middag med vänner är jag hemma och lider. Ska dämpa mitt lidande genom att åka ner till Hemmakväll och köpa en B&J med syster sedan kommer vi parkera oss framför tv:n ikväll. Så nu blir det till att ta det lugnt tills det går över. Det suger!!

Nu ska jag gå runt lite för att inte bli allt för stel.

Billiga frisörsalonger??

Jag ska snart in till stan med Pauline för att leta efter frisörsalonger som inte skadar plånboken allt för mycket. Men sedan vill man ju att det också ska bli bra så vi får spana lite och se vad vi hittar. Börjar nog bli dags att boka in sig snart. Men samtidigt är jag inte riktigt säker på hur jag vill ha uppsättningen. Uppsatt? Nersläppt? Blandning? I don't know! Men har tjuvkikat på några bilder på Google så vi får se vad det blir. På måndag ska jag och Robin in för att hitta en utstyrsel till honom. Vi måste ju matcha lite i alla fall! Kan lägga upp lite bilder på det jag har hittat på google.







Lite alternativ har man men har inte riktigt hittat dne ultimata än.
Nu hörde jag mobilen tjuta till och tror det är Pauline.


Lyft lite skrot.

Vet ni? Jag har alltid sagt att gym är verkligen inte min grej. Har väl nästan alltid avskytt gym och aldrig knappt gått in i ett gym. Men nu efter jul började jag och några från min klass att gymma i skolans, dock fattiga, gym. Och the big suprise är att jag gillade. Sjukt mycket faktist! Det var helgött att göra lite olika övningar och gå runt där medan man fokuserade på en kroppsdel. Så nu kommer jag fortsätta med att gymma och kanske skaffar något gymkort ngn stans där det inte är allt för dyrt. Längtar faktist redan till nästa fredag då vi gymmar igen....jisses. Vad har hänt med mig??

Nu ska jag söka lite på vad man kan göra på Zakynthos innan jag lägger mig.


mobilblogg

Äntligen har jag förstått hur jag ska blogga via min mobil. Man var tvungen att gå in på en annan sidksrift. Cathing! Förövrigt så sitter jag på jobbet med 5 min kvar av min arbetstid. Under tiden sitter jag och drömmer mig bort om min, kris, nattas och paulines resa som sker om ca ett halv år. Resan är bokd och vi taggat! Men det är ett tag så tagget lär vara på topp veckorna innan. Men vi har ialla fall tid att titta upp lite saker innan så som vaccinationer, utflykter m.m. Längtar bara bort till något annat än sverige. Nu ska jag väl tacka för mig och köra hem. Så skönt att ha bil när man jobbar sent. Trots att jag bor bara tio min härifrän så är det skönt att veta att man slipper den jäkligt långa backen. Bara att tuta o köra! Kvällen kommer att spenderas hemma för imorn ska jag upp tidigt för att skjutsa mina päron till stationen. Ser man fram emot...eller inte. Hade fint!

Kaffe ger vuxenpoäng.

Nu är jag tillbaka efter några få timmars arbete. Men jag tackar ja till allt för har massa utgifter och varje liten krona är välkommen! Det var ändå skönt att bara jobba några timmar istället för 8 timmar i sträck, men får vänja mig för i sommar hoppas jag på fler arbetstider. Måste ha pengar till resan och vill inte snåla allt för mycket när jag har semester.

Sedan har jag tänkt på en sak. Jag som inte är kaffedrickare, utan en tedrickare, har observerat andra ungdomar och jisses vad vuxet det känns med kaffe! Det är det första riktiga vuxenpoänget man borde ta, men har inte riktigt kommit så långt. Det jag dricker nu är socker och mjölk med en skvätt kaffe. Inte riktigt vuxenpoäng där inte. Men det ser ju vuxet ut att köpa kaffe på fik och sitta där och smutta på det. Men jag förstår inte det goda med kaffe? Det är beskt och äckligt och varför klunka i något som man helst inte vill ha i munnen? Men kan medge att kaffe luktar gott och varje gång tänker jag att jag borde gilla det. Men så fort jag kommer i kontakt med vätskan med tungan så dras min tunga långt in i munnen som en sköldpadda gömmer sig i sitt skal. Men någon gång ska jag lära mig att dricka kaffe, men nu får det vara okej med te. Det kan också se vuxet ut. Bättre det än att dricka varm chokladmjölk med marshmallows, dock är det riktigt gott! Barnet i mig fortsätter att leva vidare.

Längtar för övrigt imorn!





Snabb uppdatering.

Nu får det bli ett inlägg i raketfart! Jag ska nämligen arbeta om en timma och det kom ganska hastigt upp, men behöver pengarna så fick offra min plugg tid och så får jag plugga på lördag. Nu när det är sagt så börjar jag smått tagga till balen. Har inte varit taggad innan men nu när allt börjar närma sig och man har klänningen klar så börjar man ladda upp. Nu gäller det bara att hitta en dejt till min klasskompis sedan kommer allt flyta på. Men jag och Robin leker matchmaking och vi kanske har hittat en matchmaker!

Jisses, klockan tickar och jag måste rush-plugga!

Hemma med magvärk.

Igår hade jag så ont i magen att jag knappt kunde gå rakt, utan fick böja mig frammåt för att dämpa smärtan. Såg ut som Quasimodo i filmen Ringaren i Notre Dame, när jag vankadet tappert frammåt i hopp om att återvända till soffan med filten. Men i morse när larmet ringde halv åtta hade värken ändå inte gått över och när jag kom till vardagsrummet anföll värken mig som en blixt och föll ihop i fosterställning för så jäkla ont hade jag! Tog mig till soffan så fort som möjligt och satt uppe till kl halv tio tills jag la mig i sängen igen. Vaknade av att mamma knackade på dörren och pikade mig att klockan var halv två. Skit också, för jag drömmde en sådan fin dröm så jag ville verkligen inte vakna! Men rörde på fläsket i alla fall och masade mig in i duschen. Resten av dagen har jag bara pluggat för att ta igen lite arbetstid.

Nu tänker jag ta lite glass och sätta mig i soffan , för de är jag helt klart värd, nu efter plugg sen två.


Massage varje tisdag säger man inte nej till!

Massage lektionerna har börjat och förutom att man får massera får man massage, vilket nästan är höjdpunkten! åh, så underbart det är att ligga i ett nedsläkt rum, lugn musik och tända ljus. Fin metod att ladda batterierna för en ny vecka! Sedan är väl massage ett plus i kanten i förhållande-CV:et. Plus i kanten ändå!

Något annat som är fint är att snön håller på och smälter och man kan börja känna vårkänslorna gro innuti en. Längtar till när solen skiner så pass att man kan sätta sig ute på skolgården, mot tegelväggen och bara njuta av hur värmen trycker mot ens bleka vinterhy. Åh, den känslan är fin! Det kommer bli bättre när man kan sätta på sig skinnjackan och tygskor. Då är det vår!

Härliga tider!

Ny klänning på G.

Åkte i all hast för att hämta Pauline som smakråd och vi begav oss till Kristinas fest och brud för att titta på balklänningar. Och nu tror jag att jag har hittat en som jag kommer att vara nöjd med! Den är mörkblå med ett litet skimmer av lila och har hjärtformad överdel. Den sitter tight vid överdelen och faller ner lite sådär knöligt, vågit. Haha vilken förklaring! Min beskrivning gör den sjukt orättvis, men vill inte förstöra allt genom att visa dem på bloggen.

Men tror detta kommer bli bra tillslut, för nu har jag även en bild över hur allt annat ska se ut!

 


Detta är då inte klänningen jag pratar om i inlägget!


På fredag gäller det!

Nu på fredag kommer jag och Pauline äntligen boka resan till Zakynthos! Jag tittar redan (i smyg) vad jag kan ha med mig till resan. Men jag tycker nästa packningen är roligast för då är man taggad till max och vill bara ge sig iväg. Vi kommer att vara på ön i två veckor och kommer att bo på ett hotell som ligger precis vid stranden och mitt i centrum, finnemang! Det kommer bli skönt att vara borta för att vila upp sig inför hösten/vintern. Så nu är det bara att pumpa på gymmet för att vara redo för Zakynthos stränder och tagga resan som blir av om 7 månader. Det känns grymt länge, men om man tänker efter så hur fort har inte höstterminen gått? Denna termin kommer vara över i morgon när vi väl står där som studenter.

Åh, vet ni vad jag har i ugnen? Grekisk mat! Nu snackar vi mat!
 


Stora gratulationer!

Idag är det den 16 Januari och då fyller min kära syster år. Hon är nu, officiellt 16 år och kan börja övningsköra. Frågan är om vi vågar ha ut henne på vägarna? Jodå, när all snö är borta kanske risken är mindre för olycka. Men det var i alla fall en lyckad födelsedag, hoppas hon också tyckte det! Hann ta lite bilder ifrån festen, då vi fick äta sjukt god mat! Mat från Pallas Athena, underrbart!





Några av bilderna.

Men sedan fyllde även tvillingarna Hillerström Rundh, grattis!


Hard to define.

Har så många tankar och känslor just nu, som inte kan sättas i ord. Vet inte riktigt vart jag ska börja eller vad jag ska skriva. Börjar tänka på något men sedan kommer något annat upp. För mycket och tror jag bara vill gå under jord ett tag för att reda ut allt. Åka iväg till en lugn plats som, på en äng och ligga där på en filt och fundera.

Need to figure this out
.

Dålig uppdatering.se

Jag har inte uppdaterat på några dagar nu, vilket känns lite dumt. Men har haft så mycket annat att göra samtidigt som jag inte riktigt har vetat om vad jag ska skriva. De senaste dagarna har varit mycket kring resan i sommar men vi är på god väg nu. Och så som det ser ut verkar det bli en resa på 2 veckor till Zykanthos i Grekland. Det är en ö utanför Grekland med sjukt fina stränder, många utflykter att göra och stort festutbud. Den kombinationen gillas ! Men vi får se vad vi bestämmer ikväll.

Förutom planering av resan ska jag även jobba och tjäna in en slant. Ska bara jobba tre timmar, men det var ett tag sedan jag gjorde det så känner att jag behöver visa mitt intresse. Samtidigt som jag behöver pengar, då jag kommer resa i sommar. Jag börjar redan tagga! Sedan kanske det även blir en familjesemester till Rom då mamma fyller år. Och tidperioden mellan dessa resor kommer vara ca två veckor. Det är riktigt nice!

Nu ska jag ta lite glass och ladda inför jobbet!



Ett polulärt turistmål i Zakynthos

Shipwreck Beach


Masterchef

Pausen i masterchef har börjat så tänker slänga in ett inlägg om hur bra det programmet är! Jag älskar matprogramm som Halv åtta hos mig , Leila Bakar m.fl. för det har en sådan härlig känsla över det och så älskar jag mat, speciellt hur fina rätter de tillagar. Man blir så sjukt sugen och önskar att man också kunde laga sådan god mat. Men jag delar det intresset också, men skickligheten är absolut inte densamma som på tv. Övning ger färdighet i alla fall! Blev för stunden sugen på att baka Cupcakes. Kanske något jag ska satsa på i morgon då?

Nu hör jag att reklamen är slut. Parkerar mig återigen i soffan!


Förkylningen har tagit över min kropp.

Fan, började skriva på ett inlägg och skulle in på google för att leta efter en passande bild, men då använder jag samma sida och mitt inlägg försvinner. Poff säger det bara. Man kunde nästan se röken efteråt...suck. Nu orkar jag verkligen inte dra igenom allt igen så jag skriver allt kortfattat.

Flipp:

* hämtat mitt körkort
* fått veta betygen i vissa ämnen och är supernöjd!
* ser fram emot morgondagen då jag och Pauline ska till olika resebyråer. Nice!

Flopp:

* Min förkylning, helt klart!


If you don't live for something, you'll die for nothing.

Jag var inne på en kompis blogg och såg att hon hade lagt upp bilder på olika tatueringar. Ni går in på hennes sida http://cocejs.devote.se/ och titta vilka sjukt fina tatueringar hon har lagt upp. Den första bilden är min favorit och det skulle kanske vara något sådant jag skulle tatuera ifall jag skulle besluta mig för det. Men den risken är ganska liten för är rädd att det kommer göra ont, men sedan är jag räddare att jag kommer ångra mig och det kostar skjortan att ta bort den. Men sedan gick jag in på sidan där hon hittade bilderna och blev lite mer sugen på att ta steget. Men som sagt, det lär inte bli så. Men man kan ju alltid drömma. Hittade i alla fall dessa bilder som jag själv skulle kunna tatuera eller som jag bara fastnade för.


http://weheartit.com/


And I made a....







Pizza á la Jessica


Making a.....

Håller på att fixa en smarrig sak ute i köket, men eftersom den inte är klar kan jag tyvärr inte dela med er av min rätt, som får min tunga att vattnas varje gång jag går förbi köket för att kolla till rätten i ugnen. Kan ju dock ge er lite ledtrådar:

* Knaprig i kanterna
* Troligtvis uppkommen ca 997 e.kr.
* Har en gång i det förflutna gjorts åt en drottning i Europa för att hedra henne.
* Finns olika smaker och sorter


Nu ringer snart timern och jag ska hugga in i min......!


I miss you...

Visste ni att jag har en bror? Det är många som blir förvånade när jag berättar att jag har en bror, eller en halvbror rättare sagt. Vad har du honom någonstans, tittar alla undrande? Men det har jag faktist, nuvarande är han bosatt i Italien och lever sitt liv där nere. Men saken är den att det var inte förens några år sedan som han verkligen kom in i mitt liv.

För ca två år sedan kom pappa hem och berättade att han har fått kontakt med sin son, vår bror. Han berättar även att de ska träffa varandra för första gången på 24 år. Jag blir ganska uppspelt över detta och tänker: wow, jag har en bror! Och jag vill verkligen veta allt om honom. Grejen med min bror och min pappa är att han, Viktor som han heter, inte vetet om pappas existens. Eller han har egentligen inte vetat att min pappa är hans biologiska far. Så det kom definitivt som en chock för honom. Jag däremot har alltid vetat att jag har en bror eftersom vi har haft en bild framme på honom. Men vi tog ner det för ganska länge sedan så tanken på min bror försvann under den tiden.

Vi träffade faktist honom en gång och han var mycket trevligt, väldigt lik min pappa faktist! Men sorgligt nog slutade det där, i alla fall för min pappa. Han kände att pappa inte kunde ta hans pappas plats, vilket min pappa hade full förståelse och de slutade melja med varandra. Jag däremot har fortfarande kontakt med honom, mest via msn, eftersom han inte bor i Sverige. Han är nämligen pilot och har tidigare bott i Liverpool, England. Jag tycker det är ett grymt häftigt jobb och beundrar honom riktigt mycket. Jag är väldigt tacksam över den lilla kontakt vi har , men hade hoppats på att den skulle vara större. Han har verkligen varit ett stöd för mig vid svåra tillfällen och saknar att prata med honom.

Saknar dig min bror, Viktor Löfberg!


I want a pocket full of sunshine.

Tänk er att ligga på en sandstrand och känna sanden mellan tårna för att sedan dra ett djupt andetag och känna doften av havet medan solens strålar värmer ens blotta hy.

 Förstår ni hur mycket jag längtar efter sol, bad och värme? Många pratar om att åka utomlands och jag blir lika sugen på att åka som när min tunga vattnas när jag får syn på kinamat. Abstinens, abstinens, abstinens! Så först var det tal om att vi i "tjejgänget" skulle åka någonstans men det känns inte som att någon tar tag i det så kommer troligen åka med Pauline. Dock kan jag nog åka med dem också men då kanske vi kan göra en trip i Augusti? (Om ni ser detta så kan ni ju fundera på det?) Så därför kommer jag och Pauline troligen åka bort antingen under påsklovet eller i början av sommaren. Kommer bli sjukt fint! Så nu är jag i full rulle med att checka bra erbjudanden på internet, men på fredag ska vi till en resebyrå för att få lite tips och idéer. Längtar bara att gå dit!

Time to hit the homeworks...!



Månadens tema...

...kommer att bli...





photoshop.

Lekte lite med photoshop ikväll och här kommer reslutatet.



Före


Efter: Ändrade kontrasten och la till röda läppar.


Ut och pulsa i snön.

Jag och syster tog nyligen en promenad ut i vårt vinterland och det var svinhalt! Jag hade också mina "glidarskor" som har en slags sula som gör att jag glider sjukt lätt på isen. Dock kan det förklaras med att det är vårskor men orkade inte ha vinterskorna. Dessutom är det inte så kallt idag och det börjar faktist töa, vilket är helt underbart! Hoppas det fortsätter såhär så att våren kan komma snart! Längtar!

Men när man går på asfalten som i princip är helt täckt av is så har man en tendens att gå som en pingvin. Man vanknar sådär gungande fram och försiktigt för att minska risken för att hamna där på marken. Lyckades halka några gånger men fann mig aldrig på marken. Skönt, för hade verkligen int velat ha ett fett stort blåmärke på skinkan.

Funderar för övrigt att träna idag. Beror på om jag kan använda mammas kort, men får se. Annars får jag ta en cykeltur på den obekväma motionscykeln här hemma.

Simple as a retro pop song.

Sometimes I wish life could just be simple, like a retro pop song, " I want you to want me". Boom. End of story. We all lived life happily ever after.

Vad är fel? Vems är felet? Är det bådas? Mitt? Ditt? Allas? När livet är komplicerat kommer dem frågorna automatiskt upp i huvudet och i många fall skyller många på andra. Men bland de gånger frågorna har kommit farande har jag oftast klandrat mig själv. Men är det mitt fel, eller vems är det? Man kanske inte ska fokusera så mycket på vems fel det var utan bara fokusera på hur man ska lösa det. När jag har gjort fel och det inte bara påverkar mig själv utan också andra, så skäms jag. Och som man brukar säga efter en vild natt: "man mår som man förtjänar". Och det stämmer ju i många lägen. Men jag antar att misstag görs för att man ska kunna skaffa livserfarenhet och senare i livet kunna relatera situationen till att avleda framtida liknande misstag. Men det jag avskyr är att misstagen oftast påverkar andra och det är dem personerna som får lida för att man inte ska begå samma misstag. Men vi är alla människor och alla gör fel, så det är väl en "ge och ta" situation. Jag får uppleva andras misstag men sedan får andra uppleva mina. Alla "ger" misstag och alla får "ta emot" misstag. Life's a bitch, helt enkelt.  En människas val kan påverka mig negativt, men genom att ta den smällen kommer förhoppningsvis den människan lära sig av detta. Då kanske det är värt det? Vem vet.

We all are humans and the diffrence between us and animals are our ability to feel guilt. Guilt makes us to be better humans.


Girls night out!

What a night! Som rubriken lyder så gällde det utgång för oss tjejer och det var verkligen en av de bästa kvällarna på länge. Men det var också en ganska otippad kväll som hade sina egna tvister. A night to remember, helt enkelt!

Kvällen började, för mig, hos Nina där vi hade en lite miniförfest. Därefter mötte vi resten på bussen ner till stan för att inta krogens värld! Men vi kom ner vid åtta och trodde att några ställen skulle vara öppna. Det enda alternativet vi hade var Bongo, men alla vara inte peppade på att stå där och trängas. Och att stå ute i kylan var verkligen inget alternativ att välja. Så vi gick till Napoleon, som är ett Café och satt där och väntande in tiden. Hahah, kvällen började alltså med en biskvi på ett café. Ganska otippat men sjukt minnesvärt! Sedan rullade krogenrundan på som den skulle. Dessutom träffade man lite folk som man inte träffat på länge. Men det är ju också tjusningen med krogen, att man träffar folk som man kanske gick på högstadiet med, eller en gammal pojkvän som man en gång höll kär, någon från pararellklassen, en kompis kompis och massa andra.

Det bästa med kvällen var att jag faktist kom tillbaka till mig själv. För det har varit en hel del situationer kring en person och en hel del annat, så har sjunkit in i mig själv. Men igår släppte allt och kände för första gången på länge en sådan pirrande lycka. Lycka att leva, ha dem bästa vännerna man kan ha osv. Sure, kanske är töntigt. Men är glad att dimman är borta.






Mästerkockarna!

Camilla och jag är igång i köket och trixar. Vi låter vår matlagningskreativitet flöda och vi utövar magi och trots att jag åt frukost för någon timme sedan börjar jag faktist bli hungrig igen. Kanske skulle vi byta våra expertis område och hålla på med matlagning? Kanske skulle vi kunna gå med Gordon Ramseys programm och få spottande kritik på oss hela tiden, men vad gör de? Man får ju iaf vara med i tv! Haha , tror ingen av oss vill uppleva det. Vi lär få mardrömmar för livet! Men tycker att trots att vi aldrig kommer uppnå Ramseys kriterier så har vi lyckats ganska bra! Vår meny består av färsbiff med lök, kokt potatis, gräddsås och brocolli. Det ser gott ut så får hoppas att det smakar lika gott, finns ju en tendens att ögar lurar en! Men annars får vi äta på McDonalds om det skiter sig ;)












Nu sticker vi in till stan för att fixa några ärenden!
Taggar kvällen förövrigt!


Abstinens!

Jag måste verkligen börja träna snart! Har inte gjort ett riktigt svettigt och jobbigt pass sedan slutet av november och jag börjar känna mig helt stirrig och studsig. Det är som om mina ben kommer att springa iväg själva, helt sjukt! Måste träna och det är snart! Men sedan är jag inte tillräckligt motiverad att träna hemma, så väntar på lönen och då jävlar ska jag börja igen. Under tiden får jag ta några pass på skolans fattiga gym, men vad gör man när plånboken dammar igen? Försöker att stilla det värsta suget med lite dans men det räcker inte, måste ha något riktigt jobbigt och svettigt!

AAHHH! Jessica's going crazy!
Nödlösning: Springa runt kvateret!



I've got a plan!

Jag har funderat vänner och har kommit på ett sätt som kanske kommer bli roligare att följa bloggen, samtidigt som det kommer att få igång mitt fotande och min kreativitet. Jag hade tänkt att varje månad, start om en vecka, ska ha olika teman och sedan lägga upp tagan bilder som har med temat att göra. Jag vet inte om det kommer vara en bra idé men kommer iaf bli en rolig grej att göra. Nu gäller bara att raskt komma på månadens tema...hmm. Får klura lite på det!

Förövrigt är jag riktigt hungrig! Jag har inte ätit sedan frukost och tror att min mage kommer äta upp mig innifrån snart! Men nu kom mamma hem så maten lär stå på bordet om en stund. Annars har jag inte gjort så mycket idag. Någon nytta har jag absolut inte gjort om man inte räknar med att jag har promerat med Becka ute i kylan. Blev iaf en timmes vandring så lite träning har man fått gjort idag, dock en mildare variant! Men nu är jag tillbaka och dagen lär inte bli så mycket bättre, så för att göra lite nytta kankse man, trots att det svider till, börja med några uppgifter som ska vara klart om några veckor.

Det var allt från mig just nu. Lägger väl in ett inlägg senare.



Give me a K-Ö-R-K-O-R-T !

Ja, nu kan man checka av det från listan. Känns riktigt gött att styka det och känna den äkta friheten bakom ratten. Har ett sånt sug att åka massa och det kommer säkert hålla i sig, men kommer troligen avta. Men har fått testa på mina vingar idag då vi körde omkring i Jönköpings alla trakter. Det var kul men lite nervöst eftersom man hade en och en annan passagerare jämte sig. Mycket roligare att ha någon som kan sjunga med i låtarna medan man rullar på vägarna genom staden.

Tänker inte skriva så mycket mer om det för de flesta av er har troligen gjort det, känt de, you name it. Så ni fattar grejen!




Photoshop.

Varje gång jag fotar något lägger jag sedan in de i photoshop och fixar till med skärpan och kanske annat smått och gott. Tänkte visa er hur stor skillnad det blir om man ändrar skärpan lite och lägger till något objekt.




Före.



Efter.

Jag förbättrade skärpan lite samt la till solstrålar i kanten.


Wonder as I wander.



Jag vill inte tänka frammåt.
Men jag är livrädd att fastna här.


Fotografering.











Foto: Jag
Modell:  Pauline
Miljö: Stadsparken





Spotifylist - sit back and relax.

Sitter och funderar medan "sit back and relax" listan spelas genom mina högtalare. Mina tankar går kring då, nu, framtid, felsteg, förändring. Tankarna har fyllt mig idag men har ändå kunnat ta fin fina foton med Pauline. Bilder kommer upp strax! Ska få ventilera med Nina sedan, känns skönt!

Now...back to reality!

 


Längtar!

Taggar järnet när jag imorn ska få testa mitt nya objektiv och fina Pauline kommer att stå modell. Vi ska fota i stadsparken och nere i Hamnkanalen. Sjukt vad jag taggar! Nu jävlar ska jag ta bilder! Happy moment!

P.S. Filmen var bra och mysig! 


...

Total confusion, flurry, mixed-up, fuddle....you name it!


2011...here I come.

Part 2.

Nu har man laddat batterierna...eller? Tror jag kommer vara seg hela kvällen ändå, men fick iaf lite teoriplugg gjord. Men nu byter vi snabbt ämne till nyårsafton. Igår var kvällen. Kvällen då man firade nyårsafton med de bästa.

Hela gårdagen gick nästan åt att förbereda inför kvällen. Jag hade köpt lösnaglar och det tog en evighet innan jag fick på mig dem. Fick till och med göra om några naglar några gånger. Det obehagliga var att limmet fastnade mellan nageln och fingret så det bildades små sår. Men vad sjutton gör man inte för att vara fin? Så när de var klara gick jag över till nästa projekt. Att få på mina tunna strumpbyxor. Då snackar vi projekt och slitit arbete! Långa naglar + tunna strumpbyxor = ingen bra kombination! Men fick på mig strumpbyxorna sedan med hjälp av lite assistans. Men när håret var lockat, klänningen pådragen åkte jag till Kristin och där väntades tre rätters middag. Så sjukt gott! Vi fick först kräftröra och toast, sedan kyckling med gorgonzola ost med klyftpotatis och sås och som efterrätt fick vi pannacotta. Det är livets efterrätt! Efter den utsökta middagen körde vi julklappsleken (lite sena, men vafan!). Och just den leken är ju så sjukt stressande och så sjukt adrenalinpumpande! Leken går ut på att man har varsin julklapp och två tärningar och under 20 min ska tärningarna gå runt och man ska få två likadana siffror. När man får de får man ta en julklapp, men sedan får man ju även ta någon annans julklapp. Kan ju hända att någon inte får nått, men det var billiga julklappar. Skitkul var det ändå!

Efter den adrenalinpumpande leken gick vi ner till Robin. Jag var lite nervös men samtidigt glad för fick reda på att b-rydarna skulle komma och då skulle även Nina och Micha komma. Alla var verkligen samlade, hur fint som helst! Hos Robin möttes man av sjukt glada människor och det blev en livad kväll. Kommer verkligen aldrig glömma den här kvällen. Den fylldes av massa känslor och ibland var det lite för mycket, men trots det så var kvällen helt suverän!


2011...here I come.

Part 1.

Jag är ganska seg efter gårdagen trots att drinkarna inte slank ner så mycket som jag in början trodde. Men mina ynka två cider räckte långt och blev bjuden på ett glas wodka med fanta och vad säger man om gratis? Jo gratis är GOTT! Men jag ligger just nu i sängen och lyssnar på chillmusik och försöker ladda upp batterierna igen. Ska råplugga teori innan jag, syster och mamma beger oss till bio. Då blir det Narnia.

Btw...Gott nytt år :)

RSS 2.0